10 (σχεδόν δωρεάν) τρόποι να του/της δείξετε ότι νοιάζεστε

Ο έρως χρήμα δεν κοιτά, και η πραγματική επαφή σε μια σχέση δεν μετράται σε ευρώ αλλά σε προθέσεις. Αν η πρόθεσή σας είναι να δείχνετε εμπράκτως την φροντίδα σας, πάρτε ιδέες για (οικονομικούς) τρόπους να… «σκλαβώσετε» το άλλο σας μισό.
10 (σχεδόν δωρεάν) τρόποι να του/της δείξετε ότι νοιάζεστε
Ναι, ένα μονόπετρο δαχτυλίδι ίσως έκανε τα μάτια της να γυαλίσουν από ενθουσιασμό. Το ολοκαίνουριο iPhone 5 ίσως να τον κάνει να χαρεί σαν παιδάκι που ανοίγει το δώρο του κάτω απ’ το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Άλλα, στο κάτω-κάτω (και πόσω μάλλον στις εποχές που ζούμε) μπορούμε να ζήσουμε - και να ενθουσιαστούμε, και χωρίς αυτά.

Δεν μπορούμε, όμως, να ζήσουμε χωρίς τις μικρές εκείνες κινήσεις, τις απλές καθημερινές χαρές και τις γλυκές πράξεις που μας δείχνουν ότι κάποιος νοιάζεται για εμάς. Κυρίως γιατί χωρίς αυτές η καθημερινότητα γίνεται αυτό που φοβόμαστε: Γκρίζα ρουτίνα, με πολλή γκρίνια και καθόλου φαντασία, που καμία «μεγαλειώδης» έκπληξη ή δώρο μια φορά τον χρόνο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν μπορεί να εξισορροπήσει.

Αντί για ακριβά δώρα και σπάνιες μεγαλειώδεις εκπλήξεις, σας προτείνουμε δέκα καθημερινά πράγματα που μπορείτε να ετοιμάσετε και να προσφέρετε στον/στην σύντροφό σας, για να μην ξεχνά –και να μην ξεχνάτε- το αυτονόητο: Ότι μια σχέση δεν τιμάται σε ευρώ, αλλά στην πράξη.

*Μαγειρέψτε το αγαπημένο του/της φαγητό
Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, τι καλύτερο από το να τον/την περιμένετε με ένα χαμόγελο και ένα τραπέζι στρωμένο με καλή διάθεση και το αγαπημένο του φαγητό; Εμείς πάντως σίγουρα θα το εκτιμούσαμε και θα το απολαμβάναμε πολύ περισσότερο κι από ένα γεύμα στο πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης – άλλωστε εκεί δεν θα ήξεραν πως δεν του αρέσει το μαύρο ψωμί ή ότι έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς.

*Ετοιμάστε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο
Γεμίστε την μπανιέρα με νερό, προσθέστε τα απαραίτητα άλατα, τα αιθέρια έλαια και τα κεριά με το αγαπημένο του/της άρωμα, και όταν φτάσει στο σπίτι, προ(σ)καλέστε τον… για μπάνιο.

*Κάντε τις δουλειές του σπιτιού για χάρη της
Αυτό απευθύνεται στους άνδρες της παρέας: Αν η σύντροφός σας γκρινιάζει συνεχώς ότι ποτέ δεν συμμετέχετε στη φασίνα και πως είστε… γαϊδούρι, σίγουρα θα χαρεί σαν μικρό παιδί όταν δει επιστρέφοντας από την δουλειά ή από μία βόλτα πως έχετε πλύνει τα πιάτα ή έχετε σφουγγαρίσει ή έχετε βάλει μπουγάδα – ή ακόμα καλύτερα, όλα τα παραπάνω.

*Δώστε μια αγκαλιά
Ή και περισσότερες. Είναι δωρεάν και είναι… ιαματικές – το λένε και τα στοιχεία. Άλλωστε, οι εκατοντάδες άνθρωποι του κινήματος Free Hugs που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους όλου του πλανήτη, κάτι παραπάνω ξέρουν, ακόμη κι αν το κάνουν για αγνώστους.

*Στείλτε ένα SMS
Είστε στη δουλειά, πνιγμένοι στις αγγαρείες, τις υποχρεώσεις και το άγχος. Αλλά μερικές λέξεις, ένα όμορφο μήνυμα ή ένα απλό «καλημέρα» στο κινητό μπορεί να σας αλλάξει την διάθεση. Σκεφτείτε πως το ίδιο ισχύει και για τον/την σύντροφό σας. Επομένως, την επόμενη φορά, μέσα στο καθημερινό σας χάος, θυμηθείτε να του στείλετε ένα μήνυμα – ίσως φτιάξει την ημέρα και των δύο. Αν το μήνυμα είναι… πονηρό, ακόμη καλύτερα, η ημέρα θα αποκτήσει το απαραίτητο πιπέρι.

*Κάντε ένα κομπλιμέντο
Κι αυτό δωρεάν είναι, και φτιάχνει επίσης μέρες και διαθέσεις. Το ξέρετε ότι ο/η σύντροφός σας είναι όμορφος/η, αλλά πότε το είπατε τελευταία φορά. Πόσος καιρός πάει από τότε που αποφασίσατε ότι το χρώμα των ματιών της είναι δεδομένο ή ότι το χαμόγελό του είναι το πιο χαριτωμένο που έχετε δει; Αν πάει πολύς καιρός, έχετε πρόβλημα. Λύστε το με έναν καλό λόγο την ημέρα, δεν κοστίζει τίποτα.

*Φτιάξτε την ιδανική playlist
Γεμίστε ένα φλασάκι με τα αγαπημένα σας τραγούδια, αυτά που αγαπήσατε μαζί, εκείνα που σημαίνουν πολλά για εσάς αλλά και εκείνον/η, και δώστε το ώστε να το έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στη δουλειά, σε ταξίδια και να σας θυμάται… μέσα απ’ τις νότες.

*Κάντε του μασάζ
Δεν γνωρίζουμε πολλούς που δεν θα έλιωναν αν τους πρόσφεραν κυριολεκτικά απλόχερα έναν… μαραθώνιο μασάζ για χαλάρωση. Αν φοβάστε ότι δεν είστε καλοί σε αυτό, δείτε εδώ συμβουλές για να τα καταφέρνετε καλύτερα. 

*Φέρτε πρωινό στο κρεβάτι
Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και από το πρωινό, ιδιαίτερα όταν το τελευταίο σερβίρεται από το αγαπημένο σας πρόσωπο στο κρεβάτι, ξυπνώντας έτσι με τον πιο γλυκό και ευχάριστο τρόπο.

*Δοκιμάστε καινούρια πράγματα στο κρεβάτι
Εδώ πια, μπορείτε να βάλετε την φαντασία (και τις φαντασιώσεις σας) να δουλέψουν, ώστε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το δωμάτιο της κρεβατοκάμαρας. Κάνουμε την αρχή, δίνοντας σας μερικές πιπεράτες ιδέες – διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v