Κάντε τον πολιτικό σας γάμο ξεχωριστό

Το πήρατε απόφαση –θα «κρεμαστείτε» ενώπιον του Νόμου. Γιατί να μην το κάνετε με λίγο περισσότερο στιλ, από αυτό που επιβάλλει μία ψυχρή αίθουσα Δημαρχείου; Μερικές ιδέες για να γίνει ο πολιτικός σας γάμος λίγο πιο αξιομνημόνευτος.
Κάντε τον πολιτικό σας γάμο ξεχωριστό
της Έλενας Μπούλια

Με ελάχιστο κόστος τα 40 ευρώ (έναντι των 7.000 ευρώ του θρησκευτικού γάμου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mama365) είναι αυτονόητο ότι στις μέρες μας ο πολιτικός γάμος κερδίζει -και θα κερδίζει- όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα σε ζευγάρια που επιθυμούν τη -νομική- επισημοποίηση της σχέσης τους, χωρίς τα «ταρατατζούμ» της εκκλησίας.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι για τους «ρομαντικούς» και για όσες ονειρεύονταν από μικρές τη «μεγάλη μέρα» που θα γίνονταν νυφούλες, ο πολιτικός γάμος φαντάζει ως μία εντελώς ψυχρή διαδικασία: Πας στο Δημαρχείο με δύο «μάρτυρες», υπογράφεις κάτι χαρτιά, ακούς και δυο-τρεις ευχές από τον δήμαρχο (ή τον αντιδήμαρχο) που θα τελέσει το «μυστήριο» και φεύγεις. Δεν χρειάζεται, όμως, να είναι έτσι.

Δεν λέμε να εμφανιστεί το ζευγάρι στο Δημαρχείο με νυφικό και φράκο και να μοιράσει μπομπονιέρες βγαίνοντας, αλλά να πραγματοποιήσει ορισμένες πρωτότυπες ιδέες που θα κάνουν την ιδιαίτερη αυτή μέρα λίγο πιο ξεχωριστή (και διασκεδαστική).

«Κατεβάστε» παρέα
Δεν θέλετε στον γάμο σας σόγια, παππούδες και ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείτε φίλους σας. Τους… φίλους σας όμως; Γιατί να μην καλέσετε περισσότερους από δύο μάρτυρες στο Δημαρχείο, να μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία αυτή, να δημιουργήσουν στην αίθουσα κλίμα χαράς και να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες; Εννοείται, βέβαια, ότι δεν θα μοιράσετε παραδοσιακά προσκλητήρια. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα φανταστικά online προσκλητήρια του Smilebox.com και να τα στείλετε online σε 5-10 άτομα που θέλετε να βρίσκονται δίπλα σας εκείνη τη μέρα.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα
Οι πολιτικοί γάμοι πραγματοποιούνται συνήθως πρωινές ή απογευματινές ώρες, σε κάποια αίθουσα τελετών του Δημαρχείου που δεν έχει το παραμικρό διακοσμητικό στοιχείο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι όλα τα Δημαρχεία ίδια, για παράδειγμα στο Δημαρχείο της Αθήνας και του Πειραιά οι αίθουσες είναι πολύ κομψές, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών έχει τελέσει πολιτικό γάμο σε ιδιωτική αίθουσα εκδηλώσεων ενώ στο Δήμο Χαϊδαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πολιτικοί γάμοι στο λεγόμενο «Παλατάκι», ένα διατηρητέο ιστορικό κτίριο, με ρομαντικά και νεογοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία στο εξωτερικό του.

Αν, πάλι, πρόκειται να πραγματοποιήσετε τον πολιτικό σας γάμο στην επαρχία, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο ελαστικά ως προς τον τόπο της τελετής. Για παράδειγμα, στην Ρόδο έχει τελεστεί πολιτικός γάμος πάνω σε πλοίο.

Πριν, λοιπόν, σπεύσετε αβλεπί στο Δημαρχείο της περιοχής σας, ενημερωθείτε για αίθουσες άλλων Δημαρχείων, καθώς και για τις παροχές τους (π.χ. αν μπορείτε να έχετε έναν πολύ απλό στολισμό). Για παράδειγμα, η αίθουσα του Δήμου Αθηναίων, χωρητικότητας 600 ατόμων, βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο και επιδέχεται στολισμό λουλουδιών, ενώ προσφέρεται συνοδεία πιάνου. Εκεί, μάλιστα, μπορεί το ζευγάρι να προσφέρει και ένα ποτό στους καλεσμένους. Έχετε κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσετε τον πολιτικό γάμο σας σε όποιο δημαρχείο επιθυμείτε, αρκεί να προσκομίσετε κάποια απαραίτητα δικαιολογητικά από τον Δήμο σας.

Φορέστε κάτι ξεχωριστό

Όχι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε κοστούμι χιλιάδων ευρώ και μακρύ νυφικό, αλλά γιατί να μην προσθέσετε μία «γαμήλια» πινελιά στην εμφάνιση της συγκεκριμένης ημέρας; Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορεί να επιλέξουν μία ιδιαίτερη κουάφ για το κεφάλι (δείτε εδώ), ενώ -εν όψει του Χειμώνα- μπορούν να συνδυάσουν ένα λευκό φόρεμα με τις ολοκαίνουργιες γούνινες μπότες της UGG, από την σειρά «Bridal Collection». Τέλος, γιατί να μην κρατάτε και μία μικρή ανθοδέσμη, έτσι για το καλό;

Οι «γαμπροί» μπορούν να πρωτοτυπήσουν φορώντας παπιγιόν ή ακόμα και φτιάχνοντας ένα χιουμοριστικό t-shirt, ειδικά για την περίσταση, όπως αυτό της φωτογραφίας.

Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο διακριτικό, μπορείτε απλά να παραγγείλετε κονκάρδες για το πέτο των ρούχων σας, οι οποίες θα γράφουν «ΓΑΜΠΡΟΣ» και «ΝΥΦΗ» -ή κάτι πιο πρωτότυπο (δείτε εδώ).

Γιορτάστε το
Υπογράψατε, σκουπίσατε, τελειώσατε; Και μετά; Οι φίλοι σας μπορεί να έχουν φροντίσει να σας ρίξουν ρύζια βγαίνοντας από το Δημαρχείο. Μπορεί ακόμα και να έχουν καλέσει τη μπάντα του Δήμου (ή του δρόμου) για να παίξει κάποιο γαμήλιο εμβατήριο. Εσείς, από την πλευρά σας, αν δεν θέλετε να ξοδευτείτε με «τραπεζώματα», μπορείτε απλά να τους κεράσετε κουφέτα μέσα από μεγάλες γυάλες ή ακόμα και παγωτό, ποπ-κορν και μαλλί της γριάς. Πολλά ζαχαροπλαστεία αναλαμβάνουν να το οργανώσουν ώστε να σας περιμένει έξω από το Δημαρχείο ένα φορητό, ρετρό καρότσι που να ετοιμάζει όλα τα παραπάνω μπροστά σας –δείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v