Οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές… όταν αγχώνονται!

Όταν βρίσκονται υπό συνθήκες που τους προκαλούν στρες, οι άνδρες θεωρούν πιο ελκυστικές τις μεγαλόσωμες γυναίκες, παρατήρησαν Βρετανοί ερευνητές που μελετούν την σχέση άγχους και… εμφανισιακών προτιμήσεων.
Οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές… όταν αγχώνονται!
Την ώρα που χιλιάδες γυναίκες με… πιασίματα θεωρούν βέβαιο πως οι άνδρες θα προτιμούσαν κάποια πιο αδύνατη από αυτές, μια επιστημονική ομάδα από το Λονδίνο και το Newcastle έβαλε στόχο να ανατρέψει την ανησυχία τους. Το εύρημα της έρευνάς τους; Όταν οι άνδρες βιώνουν καταστάσεις που τους αναγκάζουν να βρίσκονται υπό πίεση, μεταβάλλουν τις προτιμήσεις τους, βαθμολογώντας πιο γενναιόδωρα την εμφάνιση των μεγαλόσωμων γυναικών.

Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι πως το άγχος των ανδρών προκαλεί μεταβολή του κριτηρίου τους, με αποτέλεσμα να «επεκτείνουν» την γκάμα των γυναικείων σωματότυπων που τους αρέσουν.

«Αν παρατηρήσουμε περιβάλλοντα όπου το φαγητό δεν είναι άφθονο, οι προτιμήσεις των ανθρώπων όσον αφορά τον σωματότυπο μετατοπίζονται προς το… βαρύτερο, σε σχέση με περιβάλλοντα όπου το φαγητό επαρκεί και επικρατεί πιο χαλαρή ατμόσφαιρα», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, συμπληρώνοντας πως, όσο μεγαλύτερες είναι οι δυσκολίες στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής, τόσο περισσότερο θα είναι και το άγχος.

Κατά την διάρκεια του πειράματος, ανατέθηκε σε μια ομάδα ανδρών να μιλήσει δημόσια, κάτι που τους προκάλεσε σχετικό άγχος, ενώ μια άλλη ομάδα ανδρών ήταν απολύτως χαλαρή. Στην συνέχεια, όταν ζητήθηκε από όλους η προτίμησή τους όσον αφορά τον γυναικείο σωματότυπο, οι άνδρες της πρώτης ομάδας παρουσίασαν μετατόπιση ενδιαφέροντος προς το… βαρύτερο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, υπάρχει ένα χρονικό διάστημα περίπου 18 μηνών, μέσα στο οποίο συντελείται αυτή η μετατόπιση αν προηγηθεί η αλλαγή κοινωνικού περιβάλλοντος: Αν για παράδειγμα ένας άνδρας μεταφερθεί από μια περιοχή του τρίτου κόσμου σε μια ανεπτυγμένη χώρα, τα γούστα του θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μέσα σε ενάμισι έτος. «Μια αλλαγή στον τρόπο ζωής μπορεί να μεταβάλλει τον τρόπο που αξιολογείς τον ιδανικό σωματότυπο», καταλήγει η μελέτη.

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v