ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Καλοκαιρινοί έρωτες: Σε συνάντησα στην πλαζ

Θα είναι η καλοκαιρινή σας αγάπη παντοτινή, ή θα λιώσει σαν τον πάγο στα κοκτέιλ σας με τα πρωτοβρόχια; Εμείς λέμε ότι δεν έχει σημασία. Αν, όμως, επιμένετε, ορίστε μερικοί τρόποι να απαντήσετε στο ερώτημα που σας βασανίζει την ώρα που στριφογυρίζετε στην ξαπλώστρα.

Καλοκαιρινοί έρωτες: Σε συνάντησα στην πλαζ

της Ηρώς Κουνάδη

Γιατί είναι ευκολότερο να ερωτευτείς το καλοκαίρι; Σίγουρα όχι γιατί, όπως το θέλει το κλισέ, «λιγότερα ρούχα ίσον πιο ερωτική διάθεση», λες και αρκεί ο μαυρισμένος ώμος κάποιου για να τον ερωτευτείς. Ο ήλιος, όμως, όπως και η θάλασσα, παίζουν σίγουρα τον ρόλο τους, παράγοντας εκείνες τις ορμόνες της ευτυχίας που κάνουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να βλέπει τα πράγματα μέσα από τα ροζ, καλοκαιρινά γυαλιά του. Προσθέστε στην εξίσωση περισσότερο αλκοόλ, λιγότερες δουλειές, ωραιότερο σκηνικό και μικρότερη συχνότητα αγχογόνων σκέψεων ανά δευτερόλεπτο, και έχετε την απάντηση μπροστά σας.

Τα προβλήματα, και πάλι αντίθετα από ένα άλλο γνωστό κλισέ, δεν ξεκινούν με τα πρωτοβρόχια, αλλά με την πρώτη φορά που θα αναρωτηθείτε αν το καλοκαιρινό σας ειδύλλιο θα αντέξει τα κρύα του χειμώνα. Κι αντί να κάνετε άλλη μια βουτιά στη θάλασσα, διώχνοντας την σκέψη με τον τρόπο που όλοι, ακόμα κι οι πολιτικοί, χειρίζονται τις κρίσιμες αυγουστιάτικες καταστάσεις, και ο οποίος μπορεί να συνοψιστεί στη φράση «από Σεπτέμβρη βλέπουμε», εσείς μένετε ακίνητοι στην ξαπλώστρα και περιμένετε απαντήσεις από το σύμπαν.

Επειδή το σύμπαν το καλοκαίρι έχει άλλες δουλειές, όπως το να βάζει τους ανθρώπους να ερωτεύονται, μπορείτε να δοκιμάσετε να βρείτε τις απαντήσεις σας μόνοι σας, αναλύοντας το καλοκαιρινό σας ειδύλλιο στα εξ ων συνετέθη. Αν ρωτούσατε εμάς, θα σας λέγαμε ότι δεν έχει σημασία –αν οι Μάγιας είχαν δίκιο, αυτός θα είναι ο τελευταίος Αύγουστος του κόσμου, και τι θα ήταν ο τελευταίος Αύγουστος του κόσμου χωρίς ένα αβέβαιο καλοκαιρινό ειδύλλιο; Αν, όμως, επιμένετε, ορίστε μερικές σκέψεις για να βασανίζετε το μυαλό σας τις τελευταίες φορές που θα κάνετε ηλιοθεραπεία.

Θα κρατήσει αν…

- Το ότι γνωριστήκατε και ερωτευτήκατε στο νησί ήταν απλά θέμα τύχης: θα μπορούσε να είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο οπουδήποτε, αφού μένετε (τον χειμώνα) στην ίδια πόλη, συχνάζετε στα ίδια στέκια, βλέπετε τις ίδιες ταινίες στα ίδια σινεμά, γενικώς έχετε αυτό που θα λέγαμε «παράλληλες ζωές». Ακόμα, όμως, κι αν δεν είναι ακριβώς έτσι, το ότι μένετε στην ίδια πόλη –οπότε δεν θα χρειάζεστε αεροπλάνα, τραίνα και βαπόρια για να ξαναβρεθείτε τον Νοέμβριο– είναι μια ελπιδοφόρα αρχή.

- Μπορείτε, εδώ που κάθεστε ανάσκελα στην ξαπλώστρα, να απαριθμήσετε δέκα πληροφορίες για το άτομό του/της, που δεν περιορίζονται στο αγαπημένο του κοκτέιλ, τη μουσική που χορεύει μεθυσμένος/η και την μάρκα του μαγιό που φοράει. Με άλλα λόγια, η γνωριμία σας έχει προχωρήσει λίγο παραπέρα από τα βασικά σ’ αρέσω-μ’ αρέσεις-γιατί δε φεύγουμε μαζί από το beach bar.

- Έχετε ήδη κάνει κοινά σχέδια για τον χειμώνα σας στην πόλη, τα οποία δεν εξαντλούνται στο «θα πηγαίνουμε πολλά πολλά σινεμά» και «θα γνωρίσεις τους φίλους μου». Δεν είναι απαραίτητο ότι τα κοινά σας σχέδια θα υλοποιηθούν, και δεν θα μείνουν απλώς σχέδια, αλλά σίγουρα το ότι τα κάνετε δείχνει μια κοινή πρόθεση –κι αν δεν είναι αυτή η πρόθεση ένδειξη για το ότι, αν μη τι άλλο, θέλετε και οι δύο να κρατήσει, τότε δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να είναι.

Δεν θα κρατήσει αν…

- Εκείνος/η είναι καριερίστας με μόνιμη κατοικία στη 5th Avenue της Νέας Υόρκης, εσείς καλλιεργείτε τις ντομάτες σας στο περιβόλι στο χωριό
, και είστε και οι δύο πολύ ευτυχισμένοι με αυτό που κάνετε. Λυπόμαστε που σας χαλάμε τον ρομαντισμό που καλλιέργησαν δεκαετίες χολιγουντιανών κομεντί, αλλά ακόμη και αν ένας από τους δύο πάρει τη γενναία απόφαση να εγκαταλείψει τη ζωή του για τα όμορφα μάτια του άλλου, χρειάζονται πολύ περισσότερα από δυο ωραία μάτια για να είναι ευτυχισμένος στη νέα του ζωή. Και η μετάβαση από τη 5th Avenue στο περιβόλι και τούμπαλιν είναι το αντίθετο αυτού που θα λέγαμε υποσχόμενη αρχή.

- Το μόνο που θυμάστε από τη χτεσινή βραδιά –και από τις υπόλοιπες, εδώ που τα λέμε– είναι πως μύριζε άνοιξη (εχμ, καλοκαίρι) το πρώτο σας φιλί. Κοινώς, αν τα ραντεβού σας είναι ποτισμένα αλκοόλ και άμμο και δεν έχετε προλάβει να μάθετε τίποτα ο ένας για τον άλλο, λυπόμαστε που το ακούτε πρώτα από εμάς, αλλά αυτό που σας συμβαίνει δεν είναι έρωτας, είναι αυτό που ο ψυχοπαθής δολοφόνος του 7even θα ονόμαζε λαγνεία. Κι αυτό, βέβαια, δεν είναι καθόλου κακό –το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι αντέχει στον χρόνο λιγότερο και από τον έρωτα.

- Βρεθήκατε στο νησί όπου περνούσατε πέντε μέρες με την παρέα σας, αφού είχατε πείσει το άλλο σας μισό πώς σύμφωνα με την ψυχολόγο του in2life οι χωριστές διακοπές θα κάνουν καλό στη σχέση σας. Οι πιθανότητες να γυρίσετε στη σχέση σας (ανανεωμένοι μεν, μετανοημένοι δε) και να λουφάξετε στη γωνία σας, περιμένοντας την καλοκαιρινή σας περιπέτεια να σβηστεί από τη μνήμη σας, είναι με το μέρος της σχέσης σας –και όχι με αυτό της περιπέτειας.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Υπερβολή είναι μια αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της."

Χαλίλ Γκιμπράν

  • 1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Απόβαση της Νορμανδίας, η μεγαλύτερη αμφίβια επίθεση της ιστορίας, ξεκινά με απόβαση συμμαχικών δυνάμεων σε παραλίες της Νορμανδίας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2