«Είσαι ανισόρροπος αν δεν έχεις προφίλ στο Facebook»!

Δεν έχεις λογαριασμό στο Facebook; Είσαι ύποπτος. Αυτό τουλάχιστον υπονοούν κάποιοι ψυχολόγοι και ακόμη περισσότεροι εργοδότες ανά τον πλανήτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της DailyMail, που συλλέγει απόψεις περί «φυσιολογικής κοινωνικής συμπεριφοράς».
«Είσαι ανισόρροπος αν δεν έχεις προφίλ στο Facebook»!
Το Facebook έχει εισβάλλει τόσο αποτελεσματικά στην σύγχρονη καθημερινότητα και η ενασχόληση με αυτό θεωρείται τόσο φυσιολογική, ώστε το να απέχεις από αυτό ίσως υποδηλώνει… μη φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά. Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό Der Taggspiegel έφτασε στο σημείο να υπογραμμίσει πως το κοινό σημείο ανάμεσα σε δύο ψυχρούς κατά συρροή δολοφόνους, του εκτελεστή James Holmes και του Νορβηγού Anders Breivik, είναι το γεγονός πως δεν διατηρούν προφίλ στο Facebook.

Σε πιο «χαμηλούς» τόνους, το site των Forbes σημειώνει πως στα περισσότερα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού στις αμερικανικές εταιρίες, οι υπεύθυνοι βλέπουν όλο και πιο καχύποπτα όσους υποψήφιους για δουλειά δεν χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο. Η ανησυχία τους, σύμφωνα με την έρευνα των Forbes είναι πως ο υποψήφιος μπορεί να είχε τόσα «πονηρά» στοιχεία στο προφίλ του, που οδήγησαν σε μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού του.

Η τεχνολογική ιστοσελίδα Slate, με την σειρά της, συμβουλεύει τους αναγνώστες της να μην συνάπτουν ερωτική σχέση με κάποιον που δεν έχει λογαριασμό στο Facebook. «Αν είστε μιας συγκεκριμένης ηλικίας, συναντήσετε κάποιον με τον οποίο σκέφτετε να πέσετε στο κρεβάτι, και διαπιστώσετε πως δεν έχει προφίλ στο Facebook, ίσως σας έχει δώσει ψεύτικο όνομα», αναφέρει ο συντάκτης του Slate.

Βέβαια, σπεύδουν να τονίσουν οι συντάκτες, τα παραπάνω δεν ισχύουν για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που είχαν ήδη ξεκινήσει το παραγωγικό κομμάτι της ζωής τους πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο τα social networks.

Άλλο ένα τεχνολογικό site, το Slashdot, συνέχισε στο ύφος του Der Taggspiegel, αναφέροντας πως «το να μην έχεις λογαριασμό στο Facebook θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι ότι είσαι δολοφόνος», συμπληρώνοντας πως ο James Holmes, ο κατηγορούμενος για το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης κινηματογραφικής αίθουσας, με απολογισμό δώδεκα νεκρούς και 58 τραυματίες στο Colorado, καθώς και ο ακροδεξιός δολοφόνος Breivik, όχι μόνο δεν χρησιμοποιούσαν το Facebook, αλλά άφησαν γενικώς ελάχιστα ηλεκτρονικά «ίχνη»: Ο Breivik χρησιμοποιούσε μόνο το MySpace και ο Holmes το site online γνωριμιών Adult Friend Finder.

Ο ψυχολόγος Christopher Moeller αναφέρει στο ίδιο περιοδικό ότι η χρήση του Facebook έχει πλέον εξελιχθεί σε σημάδι ύπαρξης υγιούς κοινωνικού δικτύου. Πολλοί ψυχολόγοι έχουν ήδη θυμίσει πως οι δύο δολοφόνοι δεν είχαν καν πραγματικούς φίλους. Να τονίσουμε πως την παραπάνω άποψη, που αντιστοιχεί στην παραδοχή της «υποχρέωσης» κάποιου να διαθέτει προφίλ στο Facebook δεν την ενστερνίζεται σε καμία περίπτωση το in2life. Για του λόγου το αληθές, δίνουμε βήμα και στην απέναντι πλευρά – δείτε εδώ το σχετικό μας αφιέρωμα.

Πηγή: Dailymail.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v