ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Αν ο Έλγιν ήταν… ταξιδιάρης: Νέα καμπάνια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Οι δημιουργοί της καμπάνιας «I am Greek and I Want to go Home», σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή Κινητοποίησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, δημιούργησε μια σειρά εικόνων που δίνουν μια ιδέα σε άλλους λαούς για το τι θα είχε γίνει, αν ο Έλγιν περνούσε απ’ τα μέρη τους.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό μένει χωρίς τρούλο. Η κορυφή του Πύργου του Άιφελ αγνοείται. Το Άγαλμα της Ελευθερίας χάνει την δάδα του – και όχι μόνο. Με τις παραπάνω εικόνες συγκρίνει η νέα καμπάνια που μπορείτε να δείτε στο PhotoGallery την αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν. 

Λίγους μήνες μετά τις εικόνες της Καρυάτιδας που δήλωνε «I am Greek and I want to go Home», εμπνευσμένη από το ομώνυμο κίνημα, τα μέλη του, σε συνεργασία με την IPSACI, την Διεθνή Επιτροπή Κινητοποίησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα δημιούργησαν νέα καμπάνια, οι φωτογραφίες της οποίας δείχνουν στους πολίτες άλλων κρατών τι θα είχε γίνει αν ο Έλγιν είχε περάσει από τα μέρη τους.

«Ο Έλγιν, όμως, πέρασε από την Αθήνα», καταλήγει η καμπάνια, με μια φωτογραφία του Παρθενώνα, και καλεί για άλλη μια φορά την διεθνή κοινή γνώμη να πιέσει για την επιστροφή των Γλυπτών. 

Δημιουργοί της καμπάνιας είναι οι Άρης Καλογερόπουλος και Αλέξης Μανθεάκης. Δείτε ολόκληρη την καμπάνια στο PhotoGallery του δημοσιεύματος, και πείτε μας την γνώμη σας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ό,τι κι αν είναι αυτό, που κάνει τις άκρες των χειλιών σου να ανασηκώνονται, εμπιστέψου το."

Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, Πέρσης ποιητής

  • 1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2