Το Μουσείο της Ακρόπολης μας μαθαίνει τα… χρώματα

Ένας μοναδικός κόσμος χρωμάτων αποκαλύπτεται σταδιακά από σήμερα και για τους επόμενους δώδεκα μήνες στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τα μαρμάρινα αγάλματα να αποκτούν τα χρώματα της αρχαϊκής εποχής.
Το Μουσείο της Ακρόπολης μας μαθαίνει τα… χρώματα
Τα αρχαία αγάλματα ξαναβρίσκουν τα… χρώματά τους από σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου και για δώδεκα ακόμα μήνες στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στο πλαίσιο της δράσης για τα Αρχαϊκά Χρώματα, το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από διάφορα παιχνίδια και χρωματίζοντας την Πεπλοφόρο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συνεχίζουν τα παιχνίδια στο σπίτι τους μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή.

Από την 1η Αυγούστου 2012, οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 12 το μεσημέρι στα αγγλικά και στη 1 μ.μ. στα ελληνικά. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
Στο Μουσείο ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι θεματικές παρουσιάσεις για τα Αρχαϊκά Χρώματα από τους αρχαιολόγους - φροντιστές του, με πλούσιο οπτικό υλικό, οι οποίες θα διεξάγονται στα ελληνικά και στα αγγλικά.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Μουσείο Ακρόπολης επιθυμεί να κάνει μία έρευνα για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και να ανοίξει μία ευρύτατη συζήτηση με κοινό και ειδικούς για θέματα τεχνικής των χρωμάτων, την ανίχνευσή τους με νέες τεχνολογίες, την πειραματική χρήση τους σε μαρμάρινες επιφάνειες, την ψηφιακή αποκατάστασή τους, τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Αρχαϊκά Χρώματα εδώ

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v