Ο δακτύλιος γίνεται πιο «οικολογικός» από τον Σεπτέμβριο

Από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο «πράσινος δακτύλιος», που επιχειρεί με τις νέες του ρυθμίσεις να κάνει το κέντρο της πόλης λίγο πιο οικολογικό και να δώσει κίνητρο στους οδηγούς να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες της μετακίνησης. 
Ο δακτύλιος γίνεται πιο «οικολογικός» από τον Σεπτέμβριο
Ένας μήνας απομένει μέχρι τον Σεπτέμβριο, και είναι ο μήνας τον διακοπών και της «εκκένωσης» της Αθήνας. Μόλις όμως επιστρέψετε από τις εξορμήσεις σας, κάτι θα έχει αλλάξει στο κέντρο της πόλης. Ο δακτύλιος που είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος πως θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου αλλάζει ελαφρώς το σκηνικό της μετακίνησης, επιχειρώντας να το κάνει λίγο πιο «πράσινο», λίγο πιο οικολογικό.
Όπως αναφέρει το Ecotimes.gr, μέσα στο μικρό δακτύλιο θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα Ι.Χ. και τα μικρά φορτηγά τεχνολογίας Euro V ή μεταγενέστερης με άδεια κυκλοφορίας από τη 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπό την προϋπόθεση πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μην ξεπερνούν το όριο των 140g/km. Χωρίς περιορισμούς θα είναι η κυκλοφορία για τα υβριδικά οχήματα, με τεχνολογία Euro IV ή νεότερη.

Τα οχήματα που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία θα έχουν συγκεκριμένο πράσινο σήμα. Τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά το 1990 θα ακολουθούν την γνωστή μέθοδο των μονών-ζυγών, ενώ τα πιο παλιά οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990 δε θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στο δακτύλιο με εξαίρεση τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος. Εξαιρούνται του μεγάλου δακτυλίου λεωφορεία και φορτηγά με βάρος από 2.2 μέχρι 12 τόνους που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990.

Θα απαγορευθεί, επίσης, η κυκλοφορία όσων βαρέων (πολυαξονικών) φορτηγών άνω των 12 τόνων βάρους έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1990 σε ολόκληρο το νομό Αττικής. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Ecotimes.gr, γι’ αυτή την κατηγορία οχημάτων θα είναι νόμιμη η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, στις βασικές οδούς πρόσβασης στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου ώστε να επιτρέπεται μόνο η διέλευσή τους από την Αττική. 

Πηγή: Ecotimes.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v