Κόβουν τα συσσίτια λόγω… διακοπών

Οι καλοκαιρινές διακοπές των εθελοντών, οδηγούν έξι από τις δέκα Μητροπόλεις της Αττικής, αλλά και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στην απόφαση να διακόψουν προσωρινά τα συσσίτια, μέχρι το Σεπτέμβριο.
Κόβουν τα συσσίτια λόγω… διακοπών
Την καλοκαιρινή περίοδο χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να περάσουν οι άποροι του λεκανοπεδίου και οι οικονομικά εξαθλιωμένοι κάτοικοι της περιφέρειας καθώς σε πολλές ενορίες η Εκκλησία σταματά να μοιράζει συσσίτια από αρχές Ιουλίου. Ο λόγος; Οι εθελοντές των συσσιτίων θα λείπουν λόγω διακοπών.

Έτσι έξι από τις δέκα Μητροπόλεις της Αττικής, αλλά και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, θα διακόψουν προσωρινά τα συσσίτια μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου (πιθανώς) οι εθελοντές θα… επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Οι Μητροπόλεις στο λεκανοπέδιο που αναγκάζονται να προχωρήσουν στην περικοπή των συσσιτίων είναι αυτές της Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου και Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Από την άλλη, τα συσσίτια θα συνεχιστούν κανονικά στις Μητροπόλεις Καισαριανής, Νίκαιας, Πειραιά και στην Ομόνοια στο ΚΥΑΔΑ.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ανάγκη των εθελοντών για καλοκαιρινά μπάνια. Είναι πέρα για πέρα κατανοητή. Όμως, πόσο πια θα κόστιζε στην Εκκλησία να μισθώσει μερικούς μάγειρες/ μαγείρισσες συγκεκριμένα για την καλοκαιρινή περίοδο; Λέμε τώρα…

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v