Τα παλιά εισιτήρια των ΜΜΜ αποκτούν… αξία

Με το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία», τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποκτούν νέα αξία, φέρνοντας λεφτά στον κάτοχό τους ακόμα και… μετά τη χρήση τους.
Τα παλιά εισιτήρια των ΜΜΜ αποκτούν… αξία
Η εναλλακτική οικονομία στην Ελλάδα παίρνει σιγά σιγά τα πάνω της. Στην αρχή είχαμε τα ανταλλακτικά δίκτυα πολιτών, μετά άρχισαν να μπαίνουν στο «παιχνίδι» τα εναλλακτικά νομίσματα, πλέον ακόμα και τα παλιά εισιτήρια των Μέσων Μαζικής μεταφοράς αποκτούν (νέα) αξία.

Με το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία» η υπηρεσία «Money Back» φιλοδοξεί να δώσει μια δεύτερη… ζωή στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, πλοίων και αεροπλάνων τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα φέρνοντας λεφτά στον κάτοχό τους ακόμη και μετά την χρήση τους. Η υπηρεσία αφορά στην πληρωμή μέρους της αξίας των αγορών που κάνει ο καταναλωτής, μέσω της εξαργύρωσης των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων όλων των Μέσων σε εσωτερικό και εξωτερικό, αρκεί το αντίτιμο να είναι σε ευρώ.

Η μείωση του κόστους των αγορών υπολογίζεται με βάση την κλίμακα εξαργύρωσης της κάθε επιχείρησης και στην οποία καθορίζεται το ακριβές ύψος των αγορών, στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο καταναλωτής. Ανάλογα με το τι θα αγοράσει, ο καταναλωτής πληρώνει μέρος του λογαριασμού του με την αξία των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων. Για παράδειγμα, σε κατάστημα που έχει επιλέξει κλίμακα εξαργύρωσης πέντε προς ένα, σε αγορές του καταναλωτή συνολικής αξίας 5 ευρώ θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του 1 ευρώ, εφόσον ο ίδιος δώσει στο ταμείο χρησιμοποιημένα εισιτήρια αυτής της αξίας.

Με το «Money Back» έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να συνεργαστούν περίπου 60 επιχειρήσεις στην Αθήνα. Ωστόσο, η λίστα των συμβεβλημένων επιχειρήσεων θα συμπληρωθεί με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί περισσότερο ολοκληρωμένη, στο τέλος του μήνα, από την ιστοσελίδα του Κέντρου Προώθησης Πωλήσεων.  

Πώς βλέπετε εσείς αυτή την κίνηση;

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v