5 «χαλαρές» ιδέες για γαμήλιο πάρτι

Χορός πάνω στην άμμο ή BBQ στο εξοχικό; Για εσάς που ο γάμος αποτελεί απλά μία γιορτή για λίγους και καλούς, συγκεντρώσαμε πέντε εναλλακτικές, οικονομικές και άκρως διασκεδαστικές προτάσεις που θα ζήλευαν και τα πιο «χλιδάτα» κτήματα.
5 «χαλαρές» ιδέες για γαμήλιο πάρτι
της Έλενας Μπούλια

Παρά το δίσεκτο του έτους και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες οι μελλόνυμφοι δεν δείχνουν να πτοούνται. Το καλοκαίρι του 2012 δεν υστερεί σε γάμους, πολλοί εκ των οποίων, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν με σεμνότερες αλλά όχι λιγότερο εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε σούπερ «εναλλακτικές» ιδέες για γαμήλια πάρτι, όπως τις «πήραν τα αυτιά μας» από φίλους και γνωστούς, για εσάς που βλέπετε τη μέρα εκείνη απλά σαν μία ιδιαίτερη γιορτή.

Στο σπίτι

Αν το σπίτι σας είναι κάπως μεγάλο ή έχει μεγάλη βεράντα, ή αν -έστω- μπορείτε να πάρετε άδεια από την πολυκατοικία (και πιθανώς την γύρω γειτονιά) για να κάνετε το πάρτι στην ταράτσα, αυτή μπορεί να είναι η απλούστερη και πιο οικονομική λύση για το γαμήλιο πάρτι σας.

Τι θα χρειαστείτε:
Οπωσδήποτε catering, όχι απαραίτητα για μακριούς μπουφέδες φαγητού, αλλά έστω για «περαστό» σερβίρισμα κρύων ορεκτικών και ποτών. Χρήσιμο είναι να υπάρχει και ένα υποτυπώδες μπαρ από το οποίο θα μπορούν οι καλεσμένοι σας να παραγγέλνουν τα ποτά τους. Το οικονομικότερο δυνατό κόστος για ένα catering με finger food και απεριόριστα ποτά ξεκινά από 20 ευρώ κατ’άτομο.

Θα χρειαστείτε ακόμα κάποιον επαγγελματία DJ, ο οποίος θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα κατάλληλα μηχανήματα για τον χώρο σας, και με τον οποίον θα συνεννοηθείτε για το είδος της μουσικής και πόσες ώρες θα διαρκέσει το πάρτι.

Κάποια υποτυπώδη διακόσμηση, με την έννοια των λουλουδιών και του φωτισμού. Δεν λέμε απαραίτητα να φωνάξετε διακοσμητή: Μόνοι σας μπορείτε να ετοιμάσετε τον χώρο, καθαρίζοντάς τον από μικροέπιπλα και διακοσμητικά, τοποθετώντας κάποια μεγάλα φανάρια στη βεράντα και πιθανώς κάποιες γλάστρες με λουλούδια ή δεντράκια που θα ομορφύνουν τον χώρο.

Στην παραλία

Όσο ειδυλλιακό κι αν ακούγεται ένα γαμήλιο beach party άλλο τόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστεί σωστά για να είναι πραγματικά επιτυχημένο. Θα το κάνετε μόνο αν είστε βέβαιοι πως οι καλεσμένοι σας δεν θα ενοχληθούν καθόλου από τις άμμους και την υγρασία και, φυσικά, αν οι καιρικές προβλέψεις το επιτρέπουν. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρείτε μία παραλία που γνωρίζετε πως προσφέρεται για κάτι τέτοιο, που είναι μεν αρκετά απόμερη από σπίτια αλλά και που διαθέτει κάποιες βασικές παροχές, π.χ. κάποια τουαλέτα.

Τι θα χρειαστείτε:
Αν η παραλία είναι δημόσια θα πρέπει να ζητήσετε άδεια από τον δήμο ή την αρμόδια υπηρεσία και να ενημερωθείτε αν υπάρχει κάποιο κόστος. Ρωτήστε αν έχετε δικαίωμα να στήσετε τραπέζια, να σερβίρετε φαγητό και ποτό, να φτιάξετε τέντες, αν χρειάζεστε ειδική άδεια για να ανάψετε φωτιά κ.λ.π. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ενοχλείτε αν υπάρχουν σπίτια στην γύρω περιοχή και ελέγξτε αν υπάρχουν κάπου κοντά τουαλέτες που να είναι σε καλή κατάσταση. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει γεννήτρια για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και χώρος για τα σκουπίδια.

Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε catering αλλά και DJ, ο οποίος θα πρέπει να ενημερωθεί εκ των προτέρων για τον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα. Ως προς την διακόσμηση, στην περίπτωση της παραλίας μεγάλα λευκά φανάρια αρκούν για να δημιουργήσουν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Στην αίθουσα τέχνης

Αν είστε άνθρωποι της τέχνης και της κουλτούρας σίγουρα έχετε υπ’όψιν σας κάποια γκαλερί που στεγάζεται σε κάποιο όμορφο κτίριο και μπορεί να φιλοξενήσει events όπως μία χαλαρή δεξίωση γάμου. Το πάρτι σας εκεί θα είναι εκ των πραγμάτων πιο «ήσυχο», αλλά σίγουρα πολύ κομψό και ιδιαίτερο.

Τι θα χρειαστείτε:
Καταρχήν να βρείτε την αίθουσα που ταιριάζει στα γούστα σας και που εκθέτει, την περίοδο που ενδιαφέρεστε να πραγματοποιήσετε την δεξίωσή σας, έργα κάποιου αγαπημένου σας καλλιτέχνη. Τέτοιες αίθουσες είναι ο «Αστρολάβος», η «Rebecca Camhi Gallery» και η Γκαλερί Καπάτου.

Στο αγαπημένο σας μπαρ ή ταβερνάκι

Σίγουρα υπάρχει κάποιο συνοικιακό μπαράκι ή ταβερνάκι στο οποίο συχνάζετε και έχετε αποκτήσει καλές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό. Και σίγουρα, αν τους ζητούσατε να «κλείσετε» τον χώρο για ένα βράδυ, προκειμένου να γιορτάσετε τον γάμο σας, δεν θα είχαν καμία αντίρρηση –με το αζημίωτο φυσικά.

Τι θα χρειαστείτε:
Συνεννοηθείτε με το μαγαζί για την ημερομηνία, τον αριθμό των ατόμων και για το τι θέλετε εσείς από αυτούς, π.χ. κάποιο υποτυπώδες μενού, τα ποτά που θέλετε να σερβιριστούν, κάποια ορεκτικά, καθώς και για την μουσική –π.χ. θα υπάρχει κάποιος DJ; Υπάρχει έτσι κι αλλιώς ζωντανή μουσική; Θα ετοιμάσετε εσείς κάποιες λίστες τραγουδιών για εκείνο το βράδυ;

Τέλος σκεφτείτε αν θέλετε κάποια ομοιομορφία στην διακόσμηση. Αυτή μπορεί να είναι απλά βαζάκια με λουλούδια στα τραπέζια και τους πάγκους ή ακόμα και κάποια σουπλά ή σουβέρ που θα τυπώσετε με αφορμή τον γάμο σας –π.χ. με την ημερομηνία και τα ονόματά σας.

Στο εξοχικό (σας ή κάποιου φίλου)

Μία ακόμα ωραία και «χαλαρή» ιδέα για το πάρτυ του γάμου σας είναι ένα μεγάλο εξοχικό, το οποίο ιδανικά θα έχει έναν ακόμα πιο μεγάλο κήπο, ο οποίος θα φιλοξενήσει με τον πιο ζεστό τρόπο τους καλεσμένους σας.

Τι θα χρειαστείτε:
Εδώ τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο απλά. Για την ακρίβεια, δεν θα χρειαστείτε καν catering. Αν το σπίτι αυτό βρίσκεται στην επαρχία, το τοπικό ψητοπωλείο θα χαρεί να ετοιμάσει φαγητά για να τα πάρετε στο σπίτι, ενώ αν το προετοιμάσετε καλά μπορείτε ακόμα να επιστρατεύσετε και την μπάντα της περιοχής για μερικές ώρες, προκειμένου να προσφέρει ζωντανό θέαμα –την θέση του DJ μπορεί να αναλάβει αργότερα κάποιος φίλος που θα έχει ετοιμάσει λίστες μουσικής. Αν το σπίτι έχει χώρο BBQ «χρίστε» κάποιους συγγενείς ή φίλους ψήστες της βραδιάς και αναθέστε σε κάποιους άλλους την προετοιμασία τραπεζιών με φαγητά, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κάποιο σημείο του κήπου. Για τον δε στολισμό, εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά: Μία όμορφη ιδέα είναι να κρεμάσετε πάνω από τον κήπο σας (πάνω από τα κεφάλια των καλεσμένων, δηλαδή), γιρλάντες με λουλούδια ή με πολύ μικρά φαναράκια.

Ωστόσο, κάτι που πρέπει να λάβετε υπ’όψιν σας στην περίπτωση του σπιτιού είναι η επόμενη μέρα: Το πιθανότερο είναι ότι τόσο ο κήπος όσο και το σπίτι θα χρειάζονται… συνεργείο καθαρισμού για να επανέλθουν όλα στην αρχική τους κατάσταση.

Χρήσιμες διευθύνσεις – τηλέφωνα
-
Intersalas: Η εταιρία αναλαμβάνει πλήρως το catering για το πάρτι του γάμου σας, σε όποιον χώρο εσείς επιθυμείτε, ακόμα σε παραλία και σε τιμές που π.χ. για ένα λιτό cocktail menu μπορούν να ξεκινήσουν από αρκετά χαμηλά.
-Moon and Sun Drink and Party Catering: Επαγγελματίες barmen που υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα πραγματικό bar με εκπληκτικά κοκτέιλ για τους καλεσμένους σας, στον χώρο σας.
-Le Votre Piree: Το ζαχαροπλαστείο αναλαμβάνει υπηρεσίες catering για τον χώρο σας με πολύ λογικές τιμές.
-Showtime DJs and music services: Επαγγελματίες DJs έρχονται στον χώρο σας (σε σπίτι ή σε εξωτερικό χώρο) για να προσφέρουν πλήρη ηχητική και μουσική κάλυψη. Το κόστος για μία μικρή εκδήλωση (60-70 ατόμων) ξεκινά από 250 ευρώ. Η τιμή αυξάνεται όσο αυξάνονται τα άτομα και εφόσον ζητήσετε και κάλυψη φωτισμού.
-Happy Happy: Η εταιρία αναλαμβάνει την διακόσμηση του γάμου σας, σε όποιον χώρο κι αν επιλέξετε να τον πραγματοποιήσετε, με υπέροχες ιδέες στολισμού και όχι μόνο.
-Προβολέας: Η εταιρία αναλαμβάνει να εκτυπώσει σουπλά για τον γάμο σας, προτείνοντας έτοιμα σχέδια ή δημιουργώντας κάποιο μόνο για εσάς. Στο site της εταιρίας θα δείτε και κάποιες ενδεικτικές τιμές.
-The Photobooth: Αν δεν θέλετε φωτογράφους στον γάμο σας, γιατί τον ρόλο αυτό θα αναλάβουν οι φίλοι σας με τις δικές τους ψηφιακές μηχανές, το απόλυτο trend στους γάμους τον τελευταίο καιρό είναι η ενοικίαση ενός photobooth μέσα στο οποίο οι καλεσμένοι σας θα βγάλουν τις πιο χαρούμενες, ιδιαίτερες φωτογραφίες και με απεριόριστες εκτυπώσεις. Το βασικό πακέτο ενοικίασης photobooth με απεριόριστη χρήση για όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία προσωπικού, γραφιστικές εργασίες στις φωτογραφίες, δημιουργία προσωπικού ψηφιακού αλμπούμ (online για να είναι διαθέσιμο και για τους καλεσμένους) και cd με όλες τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, ξεκινά από 600 ευρώ + Φ.Π.Α.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v