Πρόταση γάμου: 20 «πλάνα» για τη μεγάλη στιγμή

Η πρόταση γάμου είναι -ή θα πρέπει να είναι- η κορυφαία στιγμή έκφρασης της αγάπης ενός άνδρα προς μία γυναίκα. Αν σας τελείωσαν οι ιδέες, δείτε είκοσι ακόμα για το πώς θα της ζητήσετε να γίνει δική σας με τον πιο συγκινητικό και αξιομνημόνευτο τρόπο.
Πρόταση γάμου: 20 «πλάνα» για τη μεγάλη στιγμή
Πήρες το μονόπετρο, βρήκες την κατάλληλη στιγμή και τώρα; Πώς θα ξεστομίσεις την ερώτηση που θα την κάνει, όχι μόνο να πει το «ναι», αλλά και να θυμάται για πάντα την ημέρα αυτή; Συγκεντρώσαμε τις 20 «καλύτερες» προτάσεις γάμου που με την πάροδο των χρόνων έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα «αααχ!» συγκίνησης.

#1 Έξω από το σπίτι της
Η’ το σπίτι σου. Πάρε μία έγχρωμη κιμωλία και γράψε με μεγάλα γράμματα «(Το όνομά της) θα με παντρευτείς;» έξω από το σπίτι της, για να το δει το πρωί που θα πηγαίνει στην δουλειά και έξω από το δικό σου, ένα βράδυ που θα έρθει να μείνει σε εσένα.

#2 Στο γραφείο της
Αρκεί να δουλεύει μόνη της, σε έναν κάπως ιδιωτικό χώρο. Εμφανίσου εκεί ένα απόγευμα, με μία μεγάλη ανθοδέσμη, σαμπάνια και το δαχτυλίδι μέσα σε ένα από τα ποτήρια και κάνε της την πρόταση.

#3 Από το ραδιόφωνο
Αν είσαι σίγουρος για τον σταθμό που ακούει κάθε πρωί που πηγαίνει στη δουλειά ή κάθε μεσημέρι που επιστρέφει στο σπίτι, τηλεφώνησε και ζήτα από τον παραγωγό που θα είναι «στον αέρα» εκείνη την ώρα να κάνει την πρόταση εκ μέρους σου.

#4 Στα γενέθλιά της
Όταν θα είστε όλοι συγκεντρωμένοι σε ένα σπίτι ή σε ένα μαγαζί, και αφού τραγουδήσετε το «Να ζήσεις Μαιρούλα», εμφάνισε το δαχτυλίδι και ζήτα της να σε παντρευτεί ενώπιον όλων.

#5 Με μια εκδρομή
Ένα αγαπημένο σας μέρος, μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι ιδανικός τόπος για να της κάνεις την πρόταση. Αφού θα έχετε περάσει ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο, εμφάνισε το δαχτυλίδι στο τελευταίο δείπνο.

#6 Για λάτρεις του Διαδικτύου
Φτιάξε ένα site που θα περιγράφει την ζωή και την σχέση σας -με φωτογραφίες, μουσική, video κ.λ.π.- και σε κάποιο σημείο γράψε την μεγάλη ερώτηση. Στείλε το στην γυναίκα της ζωής σου με mail και αφού σου απαντήσει στείλε το στους φίλους και τους γνωστούς σας με θέμα «παντρευόμαστε!». Μπορείτε να κρατήσετε το site ανοιχτό όσο εσείς επιθυμείτε και να το ενημερώνετε με νέα σας για να το βλέπουν όλοι οι φίλοι σας. Δες πώς θα φτιάξεις δωρεάν μία ιστοσελίδα εδώ και πώς θα φτιάξεις blog εδώ.

#7 Είναι θεατρόφιλη;
Πήγαινέ την στην παράσταση που τόσο ανυπομονεί να δει φέτος τον χειμώνα, βρες τον πρωταγωνιστή και ζήτα του στο τέλος να ζητήσει να ανέβεις στην σκηνή και να κάνεις την πρόταση από εκεί.

#8 Χριστουγεννιάτικο δώρο
Σκέφτεσαι να της το πεις τα Χριστούγεννα; Βάλε το κουτάκι με το δαχτυλίδι σε ένα λίγο πιο μεγάλο κουτί, και αυτό σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κ.ο.κ μέχρι να καταλήξεις σε ένα πραγματικά μεγάλο κουτί δώρου, το οποίο θα τοποθετήσεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα της το προσφέρεις την ημέρα που θα ανοίγετε τα δώρα σας!

#9 Η καλύτερη καλημέρα
Κυριακή με λιακάδα: Ξύπνα λίγο νωρίτερα, ετοίμασε πλούσιο πρωινό, στόλισέ το με λουλούδια και κρύψε το δαχτυλίδι στο βαζάκι της μαρμελάδας. Υπάρχει καλύτερο πρωινό ξύπνημα;

#10 Δείπνο στο σπίτι
Μαγείρεψε το αγαπημένο της φαγητό, στρώσε τραπέζι με κεριά, κρυστάλλινα ποτήρια και πετσέτες και πέρνα τη μία από αυτές μέσα στο δαχτυλίδι, ώστε να το δει όταν θα ετοιμάζεται για να σερβιριστεί.

#11 Για ανοιχτοχέρηδες
Αγόρασέ της ένα πολύ καλό ασημένιο ή χρυσό ρολόι και ζήτα να χαράξουν σε κάποιο εμφανές σημείο του «Τι ώρα θες να γίνει ο γάμος μας;» -ή κάτι παρεμφερές. Δεν φοράει ρολόι; Προτίμησε ένα μενταγιόν για τον λαιμό με μία πολύ λεπτή και μακριά αλυσίδα.

#12 Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα στο γραφείο
Ετοίμασέ της ένα υπέροχο ζεστό μπάνιο: Γέμισε τη μπανιέρα με νερό, σαπουνάδες και αιθέρια έλαια, άπλωσε ροδοπέταλα και άναψε κεριά. Άσε στην άκρη της μπανιέρας ένα μικρό πλαστικό παπάκι που να επιπλέει και στερέωσε -καλά- πάνω του το δαχτυλίδι για να το προσέξει όταν θα απολαμβάνει το μπάνιο της.

#13 Στα ουράνια
Προγραμματίστε μία πτήση για δύο με αερόστατο και κάντε της την πρόταση ενώ θα βρίσκεστε στα ουράνια! Δείτε πώς μπορείτε να οργανώσετε κάτι τέτοιο εδώ.

#14 Στη συναυλία του αγαπημένου της συγκροτήματος
Εντάξει, όχι και ό,τι πιο πρωτότυπο, αλλά σίγουρα συγκινητικό αν για την πρότασή σας μεσολαβήσει ο αγαπημένος της τραγουδιστής! Δείτε κάτι αντίστοιχο στο παρακάτω video, όπως διοργανώθηκε από τις Lacta Surprises και με τραγουδιστή τον Πάνο Μουζουράκη.


#15 Καν’το παραδοσιακά
Αν όλοι οι παραπάνω τρόποι είναι υπερβολικά εξεζητημένοι για εσένα, καν’το παραδοσιακά. Πέσε στα γόνατα, βγάλε το κουτάκι από την τσέπη, πάρε το χέρι της και… ξεφούρνισε τη μεγάλη ερώτηση!

Κινηματογραφικές προτάσεις…
Στον κινηματογράφο έχουμε κατά καιρούς δει κάποιες από τις πιο συγκινητικές και αξιομνημόνευτες προτάσεις γάμου. Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν «κλέψετε» κάποια από τις παρακάτω ιδέες:

#16 When Harry Met Sally (1989)
Μία από τις πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να μην «κλείσει» και με τον πιο ρομαντικό τρόπο, όταν ο Harry, αν και δεν θέτει την ερώτηση ευθέως, λέει στην Sally στην συγκινητική τελευταία σκηνή: "When you realize you want to spend the rest of your life with someone, you want the rest of your life to start as soon as possible." (Όταν συνειδητοποιείς ότι θες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον, θες η υπόλοιπη ζωή σου να αρχίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται).


#17 Love Actually (2003)
O Jamie Bennett ερωτεύεται τόσο σφόδρα την Aurelia που αποφασίζει να μάθει Πορτογαλικά και να σπεύσει στην Πορτογαλία, στο εστιατόριο που εκείνη εργάζεται, για να της κάνει πρόταση γάμου. Η απάντησή της -αν και σε σπασμένα αγγλικά- είναι "Yes is being my answer".


#18 The Wedding Singer (1998)
Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στην σχέση τους, ο Robby (Adam Saddler) κερδίζει την αγαπημένη του με την βοήθεια του Billy Idol και των συνεπιβατών του αεροσκάφους, τραγουδώντας της το “Grow Old with You”.


#19 The Proposal (2009)
Μπορεί η σχέση τους να ξεκίνησε αποκλειστικά επαγγελματικά, όμως στο τέλος η πρόταση γάμου από τον Ryan Ryenolds ήταν αναπόφευκτη… και θεαματική!
Δείτε το video εδώ.

#20 Sex and the City (2008)
Επιτέλους! Η Carrie και ο Big παντρεύονται και φυσικά αντί για δαχτυλίδι εκείνος θα της φορέσει ένα συγκλονιστικό ζευγάρι γόβες Manolo Blahnik.


Δείτε στα Σχετικά Άρθρα περισσότερες ιδέες για μία πρωτότυπη πρόταση γάμου.

*Εσείς πώς κάνατε πρόταση γάμου στην καλή σας ή πώς σκέφτεστε να το κάνετε;

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v