Σκηνοθετώντας την τέλεια πρόταση γάμου

Ωραία τα λουλούδια, το ρομαντικό τοπίο και το ακριβό μονόπετρο. Αλλά για τον άνθρωπο που ελπίζουμε πως θα περάσει δίπλα μας το υπόλοιπο της ζωής μας, όλοι θέλουμε κάτι παραπάνω. Εμπνευστείτε από τις ιδέες μας και κάντε το μεγάλο βήμα ακόμα πιο ξεχωριστό.
Σκηνοθετώντας την τέλεια πρόταση γάμου
της Έλενας Μπούλια

Η πρόταση γάμου. Η στιγμή που η πλειοψηφία των γυναικών ονειρεύεται με λαμπερά ματάκια και βλέφαρα να πεταρίζουν. Και που η πλειοψηφία των ανδρών τρέμει όπως ο δράκουλας το σκόρδο. Κι όμως, παραδεχτείτε το κύριοι, πρόκειται για μία στιγμή που κάθε γυναίκα θα θυμάται για πάντα. Και που για αυτόν μόνο το λόγο, αξίζει να οργανώσετε με τρόπο ιδιαίτερο. Ίσως, αν προετοιμάζεστε ήδη για το μεγάλο βήμα, να έχετε σκεφτεί πώς θα της ζητήσετε να σας παντρευτεί. Ίσως πάλι, ακριβώς επειδή δυσκολεύεστε να βρείτε τον τρόπο, να μην το έχετε πάρει ακόμα απόφαση. Σε όποιο στάδιο κι αν σας πετυχαίνουμε, ελπίζουμε ότι με τις δέκα ιδέες που σας προτείνουμε παρακάτω θα βρείτε το απαιτούμενο θάρρος και θα της προσφέρετε μία από τις αξέχαστες εμπειρίες της ζωής της.

* Ενώ βρίσκεται στον δρόμο

Το σενάριο αυτό θέλει πολύ – πολύ τρέξιμο, πολύ παρακαλετό και πολλά χρήματα. Είστε έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο project; Αν ναι, τα πράγματα έχουν ως εξής: Θα της κάνετε πρόταση μέσα από μία τεράστια, διαφημιστική αφίσα, η οποία είτε θα βρίσκεται σε σημείο που η καλή σας συχνάζει (π.χ. απέναντι από την δουλειά της) είτε σε σημείο που θα της δώσετε εσείς ραντεβού. Μία από τις εταιρίες που αναλαμβάνουν την αφισοκόλληση διαφημίσεων στα μεγάλα αυτά πλαίσια των δρόμων, και στην οποία μπορεί κανείς να απευθυνθεί, είναι η Master Media Systems. Μην περιμένετε, βέβαια, να σας πουν το «ok» έτσι απλά. Μετά από αμέτρητα δικά μας τηλέφωνα στην εταιρία και ιδιαίτερη επιμονή καταφέραμε να εκμαιεύσουμε ότι μάλλον μπορεί να το αναλάβει αλλά θα πρέπει να δώσει έγκριση κάποιος διευθυντής και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Δεν χάνετε, όμως, τίποτα να δοκιμάσετε. Το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά κάτι μοναδικό.

* Στο πιο ρομαντικό μέρος του κόσμου…

Σύμφωνα με το περιοδικό Travel & Leisure, ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου είναι η Βενετία. Η πόλη με τα στενά, λιθόστρωτα καλντερίμια, τα παραμυθένια palazzi και το πνεύμα του Casanova να «στοιχειώνει» τους ερωτευμένους προσφέρεται για ρομαντικές αποδράσεις. Κι αν το μέρος σας φαίνεται πολύ κοινότoπο και προφανές για τον σκοπό που θα το επιλέξετε, περιμένετε μέχρι να δείτε το ξενοδοχείο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα εντυπωσιακότερα της πόλης. Πρόκειται για το μοναδικό Hotel Cipriani, το οποίο βρίσκεται στο βενετσιάνικο νησί Giudecca, πάνω ακριβώς στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας. Επιλέξτε για την διαμονή σας εκεί το Palazzo Vendramin, ένα υπέροχο κτίριο του 15ου αιώνα, το οποίο συστεγάζεται με το ξενοδοχείο και διαθέτει αναμφίβολα την καλύτερη θέα, καθώς και επιπλέον ιδιωτικές παροχές. Πόσο θα σας κοστίσει; Σίγουρα κάτι παραπάνω από όσο υπολογίζατε, καθώς η εκπληκτική Dogaressa Suite -της φωτογραφίας- κοστίζει περί τις 2.000 ευρώ ανά βραδιά. Πολύ οικονομικότερο, χωρίς να χάνει όμως σε ρομαντισμό, το πολύ κεντρικό Novecento Boutique Hotel στο San Marco, όπου για ένα δίκλινο θα πληρώσετε από 150 έως 200 ευρώ την βραδιά, ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου και την εποχή.

* Στο καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας…
 

Σύμφωνα με τους φετινούς Χρυσούς Σκούφους, τουλάχιστον. Ο λόγος για την «Σπονδή», το γνωστό γαλλικό εστιατόριο του Παγκρατίου, με την υπέροχη μπαρόκ σάλα, το οποίο τιμήθηκε το 2009 με το Πρώτο Βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας καθώς και με το δεύτερο αστέρι Michelin. Η φινέτσα που χαρακτηρίζει τον χώρο, τα πιάτα που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης και τα μοναδικά -για τα ελληνικά δεδομένα γλυκά- δε μπορούν παρά να δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα για μία τόσο σημαντική βραδιά. Το γεύμα σας εκεί θα κοστίσει περί τα 200 με 270 ευρώ για δύο άτομα, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει με το παραπάνω. (Για ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, μάλιστα, μπορείτε να έχετε συνεννοηθεί με τον σεφ μία μέρα πριν για να τοποθετήσει περίτεχνα το δαχτυλίδι μέσα σε κάποιο γλυκό –ίσως όχι πρωτότυπο, αλλά σίγουρα ρομαντικό).

* Από ψηλά…

Σίγουρα κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σας. Σε κάποια αμερικάνικη ταινία, ίσως. Δεν παύει, όμως, να είναι πρωτότυπο και ρομαντικό. Ναυλώστε ένα αεροπλάνο, κρεμάστε στην «ουρά» του το μήνυμα που θέλετε και στείλτε το πάνω από εκεί που θα βρίσκεται η καλή σας. Πάρτε την τηλέφωνο για να βγει στο μπαλκόνι ή την ταράτσα και πείτε της να κοιτάξει… ψηλά! Δε μπορεί παρά να δεχθεί. Κι αν μία τέτοια σκηνοθεσία σας φαίνεται αδύνατη για τα ελληνικά δεδομένα, επισκεφθείτε το DreamDays.gr, το οποίο μπορεί να σας οργανώσει όλα τα παραπάνω με 1.350 ευρώ για 15 λεπτά πτήσης.

* …Στα χαμηλά!

Δεν θα πω ψέματα, την ιδέα μου την έδωσε φίλος που ασχολείται με το άθλημα και κάπως έτσι φαντάζεται την πρόταση στην δική του σύντροφο. Bungee Jumping! Πείστε την ότι, καθώς μεγαλώνετε, οι ευκαιρίες για νεανικές «τρέλες» μειώνονται και δεν πρέπει να αφήνετε άλλο τον χρόνο να περνά. Οργανώστε μία ημέρα bungee jumping κατά την οποία θα κάνετε την πρόταση γάμου με έναν από τους εξής τρόπους: θα της το ζητήσετε ένα δευτερόλεπτο πριν πηδήξει, θα της το ζητήσετε ενώ θα πηδάτε ταυτόχρονα, θα έχετε φτιάξει ένα πανό με την ερώτηση, το οποίο θα βρίσκεται ακριβώς εκεί που θα κοιτάζει όταν θα κρέμεται ανάποδα (θα το έχετε προετοιμάσει με τους διοργανωτές). Η’ θα της το ζητήσετε αμέσως μόλις θα έχει προσγειωθεί –όπως στο παρακάτω video. Θα τρομάξει τόσο πολύ που αποκλείεται να πει «όχι». Πού θα βρείτε τις εγκαταστάσεις bungee jumping; Στον Ισθμό της Κορίνθου, από την ομάδα Zulu Bungy (περισσότερα στα Σχετικά Άρθρα), με κόστος 60 ευρώ ή 75 ευρώ μαζί με DVD της εμπειρίας σας. Αν σκέφτεστε να κάνετε την πρόταση άμεσα, μάθετε ότι οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν μέχρι το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και από αρχές Απριλίου του 2010.

Δείτε τώρα το παρακάτω video για να πάρετε μία ιδέα


* Μία ιστοσελίδα μόνο για εσάς

Το να δημιουργήσει κανείς μία ιστοσελίδα στις μέρες μας δεν είναι δα και κάτι τρομερό. Φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας, αλλά με την βοήθεια ενός φίλου που γνωρίζει ή ενός γραφείου που αναλαμβάνει την δημιουργία ιστοσελίδων είναι πανεύκολο και ιδιαίτερα οικονομικό. Η ιστοσελίδα αυτή μπορεί να περιέχει την ιστορία της σχέσης σας, φωτογραφίες σας, κάποια βίντεο ή τέλος πάντων ό,τι εσείς επιθυμείτε. Και φυσικά σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της σελίδας, κάπου όπου εκείνη θα μπορεί να κάνει «κλικ», θα εμφανίζεται το… μήνυμα! Το κόστος για μία πολύ απλή ιστοσελίδα κυμαίνεται στα 500 ευρώ και για την κατασκευή της μπορεί να σας βοηθήσει η εταιρία Hellas Sites. Εναλλακτικά -πολύ πιο απλά και εντελώς δωρεάν- μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog με τα παραπάνω στοιχεία. Το Blogger.com θα σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό βήμα-βήμα. Και όταν θα είναι έτοιμο να της το στείλετε με ένα mail, την ώρα που εκείνη θα βρίσκεται στο γραφείο. Πιο πολύ από την ίδια την πρόταση θα την συγκινήσει ότι αφιερώσατε τόσο χρόνο για την δημιουργία του και ότι πρόκειται για μία πρόταση που, ακριβώς επειδή θα παραμείνει στο Διαδίκτυο, θα διαρκέσει για πάντα. Τέλος, ρίξτε μια ματιά στην αντίστοιχη ιδέα που είχε ο -εργαζόμενος της Google- Michael.

* Κυνήγι Θησαυρού

Εδώ θα χρειαστεί να εξαντλήσετε το σκηνοθετικό σας ταλέντο και, η αλήθεια είναι, πως η δική μας βοήθεια μόνο το έναυσμα μπορεί να δώσει παρά συγκεκριμένες συμβουλές. Πάρτε, ωστόσο, για παράδειγμα το εξής σενάριο, το οποίο όμως μόνο καλοκαίρι μπορεί να πραγματοποιηθεί: Γυρνάει σπίτι μετά την δουλειά και βρίσκει στο τραπεζάκι που αφήνει τα κλειδιά ένα δικό σας σημείωμα που λέει «είμαι στην φίλη σου την Μαρία, της έτυχε κάτι. Αν μπορείς έλα». Τα μαζεύει και πάει στην Μαρία, η οποία την περιμένει με ένα ζευγάρι πέδιλα και μία μακριά τουαλέτα –δεν της αποκαλύπτει τίποτα παραπάνω παρά της λέει να μπει στο αμάξι και να γυρίσει σπίτι. Κατεβαίνει στο αμάξι και βρίσκει ένα σημείωμα που λέει «σε περιμένω στο τέρμα της παραλίας στο Καβούρι» (ή τέλος πάντων σε ένα παραθαλάσσιο σημείο που έχετε εντοπίσει).

Φτάνει στην παραλία όπου έχετε φροντίσει: 1. Να δημιουργήσετε ένα μονοπάτι με κεράκια που θα οδηγεί σε ένα τραπεζάκι με ένα άλλο σημείωμα: «βγάλε τα παπούτσια σου και μπες στο φουσκωτό που σε περιμένει ένας κύριος». 2. Έχετε φροντίσει να νοικιάσετε ένα φουσκωτό (με καπετάνιο ) για μία μέρα, το οποίο θα την μεταφέρει είτε σε κάποια δυσπρόσιτη με αυτοκίνητο παραλία της Αττικής ή σε ένα κοντινό νησάκι (π.χ. Αγκίστρι ή Τζια) –ενοικιάσεις φουσκωτών για μία μέρα αναλαμβάνει η εταιρία Rent-a-Rib με κόστος περί τα 300 ευρώ για το σκάφος, τον καπετάνιο και την βενζίνη. Τέλος, στην παραλία θα την περιμένετε εσείς με σκηνή, sleeping bag και ρομαντικό δείπνο. Και φυσικά με το δαχτυλίδι για την πρόταση. Καλό; Τώρα σκεφτείτε το δικό σας σενάριο.

* Αν είστε movies-fans

Δύο είναι τα πιθανά σενάρια που μπορείτε να δοκιμάσετε αν αγαπάτε να βλέπετε μαζί ταινίες. Το ένα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι και το άλλο σε έναν συνοικιακό κινηματογράφο.
- Στο σπίτι: Αντιγράψτε στον υπολογιστή σας -από DVD- την ταινία «The Notebook» -επιλέξαμε αυτήν γιατί κατά την γνώμη μας είναι η πιο ρομαντική όλων των εποχών. Εναλλακτικά επιλέξτε μία άλλη ρομαντική ταινία. Παράλληλα, ετοιμάστε με την βοήθεια κάποιου φίλου που θα παίξει τον ρόλο του cameraman ένα άλλο video το οποίο θα περιλαμβάνει εσάς να της κάνετε πρόταση γάμου. Μεταφέρετε τα δύο αρχεία σε ένα νέο DVD –πρώτα την ταινία και μετά το video- έτσι ώστε μόλις τελειώσει η ταινία, και ενώ εκείνη θα πλέει σε πελάγη ρομαντισμού και συγκίνησης, να εμφανιστεί το άλλο video με εσάς και την πρόταση. Σας φαίνεται δύσκολο; Ζητήστε την βοήθεια κάποιου φίλου ή γνωστού, όλο και κάποιος θα μπορεί να κάνει την «τεχνολογική» δουλειά για εσάς.

- Στον συνοικιακό κινηματογράφο: Σίγουρα υπάρχει κάποιος κινηματογράφος στην περιοχή που κινήστε, ο οποίος δεν είναι multiplex, αλλά από αυτούς τους παλιούς, φιλικούς και ήσυχους. Πηγαίνετε, λοιπόν, σε έναν από αυτούς λίγο καιρό πριν την «μεγάλη μέρα» και κάποια στιγμή που θα προβάλλει μία ρομαντική ταινία και ζητήστε από τους υπεύθυνους να προβάλλουν αμέσως μετά το τέλος της ταινίας μία εικόνα στην οποία απλά θα αναγράφεται η φράση «Μαρία (ή όπως την λένε τέλος πάντων) θα με παντρευτείς;». Εκείνη την στιγμή θα ανάψουν τα φώτα, θα την σηκώσετε όρθια και θα της κάνετε πρόταση γάμου. Να είστε σίγουροι πως οι υπεύθυνοι ενός τέτοιου, μικρού κινηματογράφου θα είναι παραπάνω από πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, ενώ μπορεί να σας προτείνουν και άλλες ιδέες.

* Για όνειρα γλυκά…

Γράψτε «Παντρέψου Με» σε έναν τοίχο ή στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας. Για αυτό το σενάριο έχετε πάλι δύο επιλογές. Η μία είναι να προμηθευτείτε είτε πλακέτες είτε ταινίες με αυτοκόλλητα φωτάκια Led και να τα τοποθετήσετε στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας έτσι ώστε όταν το βράδυ πέσετε για ύπνο να τα ανάψετε και να φωτιστεί το μήνυμα. Αυτά θα τα βρείτε είτε σε κάποιο οργανωμένο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών της περιοχής σας ή παραγγέλνοντάς τα on-line από το Led Megastore -αν τηλεφωνήσετε, μάλιστα, προηγουμένως, οι υπεύθυνοι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Η δεύτερη επιλογή είναι ένα αυτοκόλλητο μήνυμα στον τοίχο, ακριβώς απέναντι από εκεί που θα ξαπλώσει για να κοιμηθεί. Αυτό μπορείτε να το παραγγείλετε και να σας το ετοιμάσει η εταιρία Ab-one με κόστος μόνο 32 ευρώ.

* Πείτε το με ένα τραγούδι

Αν δεν μπορείτε να το πείτε εσείς, ζητήστε από τον αγαπημένο της -Έλληνα προφανώς- τραγουδιστή να το κάνει. Επισκεφθείτε νωρίτερα ή την προηγούμενη μέρα την μουσική σκηνή στην οποία αυτός εμφανίζεται, συζητήστε με τον υπεύθυνο του μαγαζιού την ιδέα σας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι -για έναν τόσο γλυκό σκοπό- θα σας βοηθήσουν. Κι αν αρνηθούν επιμείνετε. Εξηγήστε τους πόσο πολύ την αγαπάτε. Άλλωστε, ποια γυναίκα θα έμενε ασυγκίνητη αν ο αγαπημένος της star της έλεγε «Παντρέψου αυτόν τον άντρα δίπλα σου γιατί μας έχει τρελάνει»; Θα προτείναμε να μην ανέβετε ο ίδιος στην πίστα για την πρόταση, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα σας περάσουν για μεθυσμένο και θα σας βγάλουν έξω σηκωτό. Εκτός κι αν βρίσκεστε σε σκηνή καραόκε… Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι κακή ιδέα και αυτή. Μπορείτε και να της το τραγουδήσετε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v