Παντρευτήκατε; Καλό ταξίδι!

Γαμήλιο ταξίδι με 1.000 ευρώ; Κι όμως γίνεται! Αρκεί να προγραμματίσετε εγκαίρως, να κάνετε έξυπνες επιλογές και να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι η Πάργα μπορεί να είναι εξίσου ωραία με το Bali.
Παντρευτήκατε; Καλό ταξίδι!
της Έλενας Μπούλια

Ναι, το «γαμήλιο ταξίδι» είναι κλισέ και με τα τόσα έξοδα του γάμου δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να ρίξουν τα στάνταρ τους και είτε να το αναβάλλουν για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον είτε να το «ζητήσουν» ως δώρο, με συγκέντρωση χρημάτων σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Μερικές μέρες διακοπών, όμως, αμέσως μετά τον γάμο είναι απαραίτητες προκειμένου να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει το ζευγάρι, αλλά και για να ξεκινήσει -έστω και εθιμοτυπικά- με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα του οικογενειακή κατάσταση.

Άλλωστε, με σωστή έρευνα και προετοιμασία ένα γαμήλιο ταξίδι δεν χρειάζεται να κοστίσει μία περιουσία αλλά ούτε και να υστερεί σε ρομαντισμό και αξιομνημόνευτες εικόνες. Παρακάτω θα δείτε πέντε εξαιρετικές ιδέες για ολιγοήμερα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό που κάλλιστα μπορούν να δεχθούν τον τίτλο «γαμήλιο» και που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ.

Ελλάδα
5 ημέρες στην Πάργα, στο 
Lichnos Beach Hotel

Δεν πρόκειται απλά για ένα πολυτελές ξενοδοχείο χτισμένο πάνω στην θάλασσα. Πρόκειται για έναν ειδυλλιακό προορισμό, απομονωμένο από την πολύβουη πόλη της Πάργας, τοποθετημένο σε έναν μαγευτικό, αμμουδερό κόλπο με εξωτικά χρώματα και με παροχές που θα σας κάνουν να μην θέλετε να ξεμυτίσετε.

Επιλέξτε ένα από τα πλήρως ανακαινισμένα και σούπερ design-ατα δωμάτια -κατά προτίμηση μία από τις σουίτες- και απολαύστε τις πλήρεις παροχές του ξενοδοχείου, όπως το εξαιρετικό εστιατόριο με τη μοναδική θέα στα φιορδ που σχηματίζουν οι γύρω κόλποι, το μπαρ που τα βράδια της υψηλής περιόδου φιλοξενεί ζωντανή μουσική, αλλά και την δυνατότητα για μασάζ δίπλα στην θάλασσα.

Αν αποφασίσετε να βγείτε από το ξενοδοχειακό συγκρότημα μπορείτε να επισκεφθείτε την πανέμορφη πόλη της Πάργας, αλλά και να συμμετέχετε σε μία μονοήμερη εκδρομή στους Παξούς.

Κόστος: Τέσσερις νύχτες στην Deluxe Junior Suite με άπλετη θέα στον μαγευτικό κόλπο του Λίχνου θα σας κοστίσουν περί τα 880 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πλούσιου πρωινού.

4 ημέρες στην Κυλλήνη, στο Mandola Rosa Suites & Villas

Ένα ακόμα ειδυλλιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπου μπορείτε να περάσετε τέσσερις ημέρες απόλυτης χαλάρωσης, πολυτέλειας και ευεξίας είναι το Mandola Rosa, μερικά λεπτά μακριά από την αρχαία Ολυμπία.

Οι σουίτες του ξενοδοχείου, διακοσμημένες με αντίκες και αυθεντικά έργα τέχνης, συνδυάζουν την πολυτέλεια της δυτικής Ευρώπης κατά τα τέλη του 18ου αιώνα, χωρίς να υπολείπονται σε σύγχρονες ανέσεις, ενώ η τεράστια αμμουδερή παραλία που εκτείνεται στα πόδια τους προσφέρεται τόσο για ξεγνοιασιά στο βλέμμα όσο και για απερίσπαστες, ιδιωτικές στιγμές.

Η δε εξυπηρέτηση δεν θα μπορούσε παρά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη, με room service 24 ώρες το 24ωρο, ενώ οι παροχές του συγκροτήματος είναι αντάξιες μιας μικρής, αριστοκρατικής πολιτείας: εξαιρετικά εστιατόρια, καταστήματα, κομμωτήριο, μπαρ για τα βράδια, αθλητικές εγκαταστάσεις. Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε το άριστα οργανωμένο κέντρο θαλασσοθεραπείας και να αφεθείτε σε περιποίηση που θα ζήλευαν και βασιλιάδες.

Κόστος: Τρεις διανυκτερεύσεις στην Mandola Junior Suite, μεγέθους 50 τ.μ. με θέα θάλασσα θα σας κοστίσουν περί τα 1.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Εξωτερικό
4 ημέρες στη Βενετία

Όσο κι αν κατηγορείται ως το πιο τουριστικό αλλά και ακριβό μέρος του πλανήτη, η Βενετία δεν παύει να αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες, ρομαντικές πόλεις που συναρπάζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Τέσσερις ημέρες εκεί είναι αρκετές για να πάρει κανείς μία γερή γεύση τόσο από την εξωτερική της ομορφιά, με τα καταπληκτικά αναγεννησιακά και μπαρόκ κτίρια και τα γραφικά κανάλια, όσο και από τους εσωτερικούς της ρυθμούς, τα ψιθυρίσματα της πλούσιας ιστορίας της, την ενέργεια που αποπνέουν οι μελωδίες των μουσικών από την πλατεία του San Marco σε συνδυασμό με την γαλήνια θάλασσα που την περικυκλώνει.

Στην Βενετία μπορείτε να βρεθείτε είτε αεροπορικώς είτε με το καράβι. Το κόστος του κάθε εισιτηρίου εξαρτάται φυσικά από την περίοδο την οποία θα επιλέξετε για να την επισκεφθείτε, αλλά σε γενικές γραμμές με το αεροπλάνο θα πληρώσετε κατά τι λιγότερο.

Ως προς την διαμονή σας, η καλύτερη λύση, αν πρόκειται να μείνετε λίγα βράδια, είναι να επιλέξετε κάποιο από τα αμέτρητα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στην κεντρική πλατεία του San Marco. Οι τιμές τους είναι αρκετά υψηλές γι’αυτό που έχουν να προσφέρουν -τα περισσότερα είναι παλιά και με πολύ μικρά δωμάτια- αλλά δεν παύουν να είναι γραφικά και να ανταποκρίνονται πλήρως στο αρχοντικό ύφος της πόλης.

Κόστος: Στο δια ταύτα, λοιπόν, το κόστος δύο ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από Πάτρα (είτε με ΑΝΕΚ Lines είτε με ΜΙΝΟΑΝ -χωρίς αυτοκίνητο- υπολογίζεται χοντρικά στα 500 ευρώ, ενώ δύο αεροπορικών εισιτηρίων στα 350 ευρώ (δείτε στο airtickets.com). Για την διαμονή προτείνουμε το αξιοπρεπέστατο Hotel Al Codega, το οποίο απέχει μόλις 5 λεπτά από την πλατεία San Marco και προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια, σε κομψό βενετσιάνικο στιλ με όμορφη θέα, σε τιμές που κυμαίνονται περί τα 540 ευρώ για τρία βράδια συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

4 ημέρες στην Μπριζ

Πρόκειται για μία πραγματικά παραμυθένια πόλη, με μεσαιωνικά κτίρια, πεντακάθαρα πλακόστρωτα, λουλουδιασμένα μπαλκόνια και το άρωμα της βελγικής σοκολάτας και της βάφλας διάχυτο σε κάθε γωνία. Τι παραπάνω να ζητήσετε για μερικές ημέρες απόλυτου έρωτα;

Αν αναζητάτε το πιο ρομαντικό σημείο της, στις παρυφές της πόλης βρίσκεται η λίμνη του Minnerwater. Εκεί μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, να κάνετε πικ-νικ στο γρασίδι ή απλά να απολαύσετε την θέα από κάποιο «ιπποτικό» γεφυράκι. Αν άλλο σημείο στο οποίο αξίζει να ανεβείτε είναι το Belfort, με το πανύψηλο καμπαναριό που προσφέρει πανοραμική θέα και που δίνει ρυθμό στην ήσυχη πόλη με τις δεκάδες καμπάνες του.

Κόστος: Στην Μπριζ θα φτάσετε αεροπορικώς με πτήση για Βρυξέλλες και με το κόστος των εισιτηρίων για δύο άτομα να κυμαίνεται στα 400 ευρώ (δείτε στο airtickets.com). Από τις Βρυξέλλες θα πάρετε το τρένο και σε λιγότερο από μία ώρα θα βρεθείτε στην ρομαντική πόλη. Το κόστος του εισιτηρίου για δύο άτομα είναι 52 ευρώ. Ως προς την διαμονή σας προτείνουμε το Grand Hotel Casselbergh Brugge που συνδυάζει ιστορικά χαρακτηριστικά και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ απέχει μόλις 270 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Το ξενοδοχείο διαθέτει κέντρο ευεξίας, ενώ κάποια από τα δωμάτια είναι κομψά διακοσμημένα με έπιπλα που αποπνέουν αρχοντιά και πολυτέλεια. Υπολογίστε περί τα 440 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις στο deluxe δίκλινο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

4 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη

Ένα μαγευτικό κράμα Ανατολής και Δύσης, μία πόλη μυστηριακή, με ρυθμούς έντονους που σε παρασέρνουν σε δρομάκια αρωματισμένα με μπαχάρι και γέφυρες εμποτισμένες με την υγρή δροσιά του Βοσπόρου. Η Κωνσταντινούπολη σε ταξιδεύει στον χρόνο και στην ιστορία και σου προσφέρει κάθε πιθανή εναλλακτική για να περάσεις λίγες ημέρες εκεί είτε με πεζοπορικές βόλτες στα αμέτρητα αξιοθέατα, είτε με θαλάσσιες –στον Βόσπορο, είτε απλά παρέα με τους φιλόξενους ντόπιους, τους πρόθυμους να σου ανοίξουν πόρτες και παράθυρα στην πολύβουη καθημερινότητά τους.

Για την διαμονή στην Κωνσταντινούπολη οι εναλλακτικές είναι βασικά δύο: Η παλιά και η νέα πόλη. Την δεύτερη προτιμούν συνήθως όσοι θέλουν να γνωρίσουν και την βραδινή άποψη της Πόλης, μέσα από τα καταπληκτικά μπαράκια της, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στους τελευταίους ορόφους πανύψηλων κτιρίων, προσφέροντας εκπληκτική θέα στον Βόσπορο. Αν, πάλι, προτιμάτε να ξοδέψετε ολόκληρη την ημέρα σας στα σημαντικά αξιοθέατα και τις νύχτες σας σε ήσυχα εστιατόρια προτείνουμε να επιλέξετε την παλιά Πόλη για την διαμονής σας, το λεγόμενο Sultanahmet.

Πιο συγκεκριμένα, μία εξαιρετική επιλογή είναι το Levni Hotel & Spa. Ένα ανακαινισμένο ξενοδοχείο με μοντέρνα δωμάτια και πλούσιες παροχές, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Αγία Σοφία. Εκεί θα απολαύσετε, πέρα από τα πολύ άνετα δωμάτια (συμβουλεύουμε να ζητήσετε αυτά που έχουν θέα, στους τελευταίους ορόφους), ένα εξαιρετικό εστιατόριο με λογικές τιμές και ένα αξιοπρεπές spa, στο οποίο μπορείτε να αφεθείτε και σε χαμάμ θεραπείες.

Κόστος: Η πτήση για Κωνσταντινούπολη, για δύο άτομα δεν θα κοστίσει περισσότερα από 340 ευρώ (δείτε στο airitickets.com). Όσο για την διαμονή σας στο Levni υπολογίστε περί τα 540 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, περιλαμβανομένου πρωινού.

* Όλες οι παραπάνω τιμές αφορούν την περίοδο 15 με 20 Ιουλίου 2012.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v