Βρετανία: Ένα στα τρία παιδιά θα ζήσουν ως τα 100

Το ένα τρίτο των παιδιών που θα γεννηθούν το 2012 αναμένεται να ζήσει ως τα 100, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα που μελέτησε τα δεδομένα και τις αυξήσεις του… αιωνόβιου πληθυσμού τις τελευταίες δεκαετίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρετανία: Ένα στα τρία παιδιά θα ζήσουν ως τα 100
Το μακρινό 1961, οι κάτοικοι της Βρετανίας που είχαν ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής ήταν 600. Μετά από πέντε δεκαετίες –το 2010- οι αιωνόβιοι έφτασαν τους 13.000, ενώ αυτή την χρονιά, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 14.500. Οι επιστήμονες έβαλαν κάτω τους αριθμούς και τα δεδομένα, και κατέληξαν πως το ποσοστό του πληθυσμού που σβήνει τα 100 κεράκια αυξάνεται συνεχώς. 
Και όχι απλώς αυξάνεται, αλλά σύμφωνα με τους υπολογισμούς πρόσφατης μελέτης, ένα στα τρία παιδιά που γεννιούνται μέσα στο 2012 στην Βρετανία θα φτάσει τα 100 χρόνια ζωής.  Αν μάλιστα οι υπολογισμοί του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σωστοί, περισσότεροι από 95.000 Βρετανοί που φέτος γιορτάζουν τα 65α τους γενέθλια, το 2047 θα γιορτάσουν τα 100α τους

Μέχρι το 2025, λένε οι αριθμοί, ίσως οι αιωνόβιοι κάτοικοι της Βρετανίας να ξεπερνούν τους 100.000, και οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου, καθώς παρ’ ότι ο αρσενικός πληθυσμός υπερτερεί, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε κάθε δεδομένη στιγμή. 

Μάλιστα η συγκεκριμένη έρευνα στην Γηραιά Αλβιόνα έρχεται σε μια περίοδο που οι Βρετανοί υπουργοί ανακοινώνουν διπλασιασμό των χρηματοδοτήσεων σε έρευνες κατά της γεροντικής άνοιας, από την οποία υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα πάσχουν πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανοί. 

Αν μας επιτρέπεται να κάνουμε έστω και τον  παραμικρό παραλληλισμό του βρετανικού πληθυσμού με αυτόν της ευρύτερης Ευρώπης, μπορούμε να φανταστούμε πως και στις υπόλοιπες χώρες της, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, αναμένεται ανάλογη αύξηση των… αιωνόβιων συμπολιτών μας. 

Πηγή: BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v