ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Δύο στους τρεις ανθρώπους θέλουν καλύτερη ζωή

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν ότι τα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία, πως η ζωή τους χρήζει βελτίωσης και πως πλέον η ερωτική ζωή δεν έχει και τόση σημασία. Τουλάχιστον αυτά συμπέρανε πρόσφατη έρευνα του Reuters σε 24 χώρες του πλανήτη.

Δύο στους τρεις ανθρώπους θέλουν καλύτερη ζωή

Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία; Πόσοι από εμάς δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα στην ζωή τους και πόσοι πιστεύουν πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης; Ποιοι παράγοντες είναι οι πιο σημαντικοί για μια καλή ποιότητα ζωής; Στις παραπάνω ερωτήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν 20.000 άνθρωποι από 24 χώρες του πλανήτη. Ιδού τα αποτελέσματα:
Περίπου τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν πως «χρειάζονται καλύτερη ζωή», ενώ το υπόλοιπο 1/3 είπε πως η ζωή του είναι μια χαρά στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα.

Από μια σειρά παραγόντων ευζωίας που δόθηκε στους συμμετέχοντες, οι περισσότεροι έβαλαν τους παρακάτω σε υψηλό σημείο των προτεραιοτήτων τους ώστε να βελτιωθεί η ζωή τους: Η καλύτερη οικονομία της χώρας τους στέφθηκε «πρωταθλήτρια» στους ευσεβείς πόθους των ανθρώπων, αφού το 89% την κατονόμασε ως παράγοντα-κλειδί για μια καλύτερη ζωή. 

Οι καλύτερες συνθήκες ζωής και οι ισχυρές οικογενειακές σχέσεις ακολούθησαν στην λίστα συγκεντρώνοντας το 84% των απαντήσεων, ενώ η έκπληξη(;) ήρθε από το χαμηλό ποσοστό της καλής ερωτικής ζωής (μόλις 56%), αλλά και της σημασίας της πνευματικότητας και της προσευχής (49%). Η καλύτερη διατροφή, ο επαρκής ύπνος, η σωματική άσκηση και οι νέες προκλήσεις στην καθημερινότητα βρέθηκαν επίσης ψηλά στην λίστα. 

Φυσικά, οι απαντήσεις και τα αντίστοιχα ποσοστά διέφεραν πολύ από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, στην Ουγγαρία εντοπίστηκε το μεγαλύτερο ποσοστό που απάντησε πως «χρειάζεται καλύτερη ζωή» (89%), κάτι που φαίνεται λογικό αν αναλογιστεί κανείς τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Την ίδια στιγμή, οι Σαουδάραβες, οι Ινδοί και οι Σουηδοί συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμού που τους αρέσει η ζωή τους ακριβώς όπως είναι τώρα. 

Η Γαλλία φαίνεται να έκανε την έκπληξη στην έρευνα, καθώς παρά την φήμη της ευζωίας, οι κάτοικοί της δήλωσαν πως το υψηλό επίπεδο ζωής είναι σήμερα πιο δύσκολα επιτεύξιμο από ποτέ. Μάλιστα, ενώ στις υπόλοιπες χώρες οι συμμετέχοντες απάντησαν πως για να ζήσει κανείς καλύτερα χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο, οι Γάλλοι υπερψήφισαν την επιλογή «η ευτυχία δεν είναι κάτι που σχεδιάζεται». 

Πηγή: Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2