Οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ελκύουν τους άντρες

Οι γυναίκες, ντυμένες στα κόκκινα, ελκύουν σεξουαλικά περισσότερο τους άνδρες, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα στέλνει «δυνατά» μηνύματα σχετικά με το ενδιαφέρον τους προς εκείνους, λένε οι επιστήμονες που μελέτησαν… την παλέτα του έρωτα.
Οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ελκύουν τους άντρες
Όσοι θεωρούσατε πως η απόλυτη ανδρική φαντασίωση είναι μια σέξι γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα, δεν πέσατε έξω. Νέα επιστημονική έρευνα συμπέρανε πως οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα σε σχέση με άλλα χρώματα, γιατί πιστεύουν πως οι πρώτες είναι λιγότερο πιθανό να τους απορρίψουν.

Οι ψυχολόγοι που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη υποστηρίζουν ότι το κόκκινο χρώμα εκπέμπει λεπτά αλλά ισχυρά σινιάλα για το πόσο δεκτική μπορεί να είναι μια γυναίκα σε μια ερωτική προσέγγιση, και επομένως οι άνδρες το βρίσκουν πιο δελεαστικό.

Τα ευρήματα εξηγούν γιατί οι «γυναικάρες με τα κόκκινα» έχουν γίνει σύμβολο του σεξ στην σύγχρονη κουλτούρα. Κατά την διάρκεια του πειράματος, οι ερευνητές έδειξαν σε άνδρες την φωτογραφία μιας γυναίκας με κόκκινη μπλούζα και στην συνέχεια φωτογραφία της ίδιας γυναίκας με μπλούζα άλλου χρώματος. Φυσικά, διάλεξαν την πρώτη εκδοχή.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες πίστευαν πως οι γυναίκες με τα κόκκινα θα ανταποκρίνονταν θετικά στην προσέγγισή τους. Ο Adam Pazda, επικεφαλής της έρευνας, είπε πως το παραπάνω ίσως είναι αποτέλεσμα του εξελικτικού παρελθόντος του ανθρώπου, αφού για παράδειγμα οι θηλυκοί μπαμπουίνοι επιδεικνύουν κόκκινα μέρη του σώματός τους για να υποδηλώσουν πως είναι έτοιμοι να ζευγαρώσουν.

«Είναι πιθανόν οι γυναίκες όντως να φορούν κόκκινα ρούχα περισσότερο όταν ενδιαφέρονται για σεξουαλικές προσεγγίσεις. Ερευνούμε αυτή την πιθανότητα και τα πρώτα μας ευρήματα πιστοποιούν αυτή την πιθανότητα», δήλωσε.

«Από πραγματιστικής απόψεως, τα αποτελέσματά μας συστήνουν στις γυναίκες να είναι προσεκτικές στην χρήση του κόκκινου χρώματος», καταλήγει ο ειδικός. «Γενικότερα, οι σεξουαλικές συνυποδηλώσεις που εντοπίσαμε θα φανούν πολύ χρήσιμες στους σχεδιαστές μόδας και στους ανθρώπους του μάρκετινγκ και της διαφήμισης», προέβλεψε.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v