ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Έρευνα: Οι singles είναι μια χαρά, ευχαριστούν

Όχι μόνο δεν θέλουν να παντρευτούν, αλλά δεν αναζητούν καν σύντροφο για σχέση. Περισσότεροι από τους μισούς singles που συμμετείχαν σε μεγάλη πανεπιστημιακή έρευνα δηλώνουν ότι περνούν και μόνοι τους καλά, και το αυτό επιθυμούν και δι’ υμάς.

Έρευνα: Οι singles είναι μια χαρά, ευχαριστούν

Πιθανότατα, κανείς δεν θα εκπλαγεί διαβάζοντας ότι ο γάμος σήμερα δεν συγκαταλέγεται στις άμεσες προτεραιότητες των νέων –αλλά ούτε και των λιγότερο νέων. Αν, όμως, σας λέγαμε πως ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων δηλώνουν ευτυχέστεροι ως single παρά εντός σχέσης;

Η έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Binghamton, για λογαριασμό του Matched.com κατέληξε κατ’ αρχάς στα αναμενόμενα αποτελέσματα: ότι 40% των ερωτηθέντων ηλικίας 21 ετών και άνω δεν είναι βέβαιοι ότι θέλουν να παντρευτούν, το 27% δεν περιλαμβάνει τον γάμο στα μελλοντικά του σχέδια, ενώ μόλις για το 34,5% ο γάμος θεωρείται “must”.

Τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα, τώρα, ήταν ότι λιγότερο από το 12,7% των ερωτηθέντων αναζητούν σύντροφο για σχέση, ενώ το 15% δηλώνει ότι προτιμά την ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Κι οι απαντήσεις αυτές δεν έρχονται μόνο από τα χείλη εικοσάρηδων. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι singles άνω των 60 ετών εμφανίζονται ως οι πιο άστατοι, και επιμένουν να αναζητούν σχέσεις οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλική έλξη εκτός από ρομάντζο.

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι δεν είχαν σχέση όταν πραγματοποιήθηκε η έρευνα είναι κατά βάση ετεροφυλόφιλο (στο 90,5%) και περιλαμβάνει κατά 56,5% άτομα που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, κατά 30,9% χωρισμένους, 10,2% χήρους/ χήρες και 2,4% παντρεμένους που ζουν σε διάσταση.

Ο κοινωνιολόγος Michael Rosenfeld, από το Πανεπιστήμιο του Stanford, δήλωσε στην USA Today ότι ο θεσμός του γάμου γίνεται ολοένα και λιγότερο δημοφιλής ανάμεσα στα ζευγάρια, τα τελευταία 35 χρόνια. «Παλαιότερα, οι ερευνητές διαπίστωναν πως όσοι δεν είχαν παντρευτεί εξακολουθούσαν να περιλαμβάνουν τον γάμο στα σχέδιά τους, πράγμα που ισχύει ολοένα και λιγότερο σήμερα. Αν είκοσι χρόνια σχέσεων δεν καταλήγουν στην εύρεση του συντρόφου τον οποίο θέλει να παντρευτεί, αλλάζει τελικά κανείς γνώμη για το πόσο απαραίτητος είναι ο γάμος» λέει ο ίδιος.

Η.Κ.
Πηγή: USA Today

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2