Απρόσμενοι τρόποι να βοηθήσετε το περιβάλλον

Ξέρουμε αρκετούς τρόπους για να γίνουμε πιο οικολόγοι. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι τρόποι να βοηθήσουμε το περιβάλλον με τρόπους που δεν έχουμε σκεφτεί.
Απρόσμενοι τρόποι να βοηθήσετε το περιβάλλον
Το αποτύπωμα άνθρακα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γενικά οι εκπομπές αερίων μας έχουν ανησυχήσει σχετικά με το μέλλον του πλανήτη. Έχουμε γράψει πολλάκις τους απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το περιβάλλον εδώ για το πώς να κάνετε τη διατροφή σας πιο φιλική προς το περιβάλλον εδώ για το τι ντοκιμαντέρ να δείτε για να ενημερωθείτε για το τι περνάει ο έρμος τούτος πλανήτης εδώ, αλλά δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για εκείνους τους πιο ψαγμένους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον -πέραν δηλαδή της ανακύκλωσης.

Μπορεί και να τους έχετε σκεφτεί, μπορεί να σας έχουν περάσει και κάποιες φορές από το μυαλό, εμείς όμως οφείλουμε να σας τους πούμε.

Αν είναι κοντά η δουλειά, πάρε το ποδήλατο σας.

Δεν χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητο για να πας στο περίπτερο.

Κάνε αυτό που κάνουν στο Σικάγο: roadtrip για τη δουλειά. Αν μένετε με κάποιον συνάδελφο κοντά, αφήστε τις ντροπές και πηγαίνετε με ένα αυτοκίνητο. 

Κάντε μία διαδρομή για να τελειώσετε με όλες σας τις δουλειές, χωρίς να σβήνετε τη μηχανή. Για να ζεσταθεί η μηχανή απαιτείται πολύ καύσιμο, επομένως είναι καλύτερα και να τα κάνετε όλα σε «μία δόση» και χωρίς να σβήσετε τη μηχανή.

Αγοράστε διαδικτυακά. Μειώστε τις διαδρομές σας και επιλέξτε μία εταιρεία φιλική στο περιβάλλον.

Μειώστε τις ποσότητες του φαγητού που πετάτε. Οι τροφές που πετάμε καταλήγουν στα σκουπίδια και τότε εκπέμπουν ένα αέριο που ονομάζεται μεθάνιο το οποίο επιδεινώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Έχετε μαζί σας το παγουρίνο σας. Όταν παραγγέλνετε καφέ, ζητήστε να σας το βάλουν στο παγουρίνο σας και όχι σε πλαστικό ποτήρι.

Αγοράστε τα τρόφιμα που αργούν να λήξουν σε μεγάλες ποσότητες. Για παράδειγμα, προτιμήστε το μεγάλο πακέτο ρύζι, καθώς έτσι μειώνετε την ποσότητα της συσκευασίας.

Αφήστε κάτω τα ταψάκια μιας χρήσης. Έχετε στο ντουλάπι σας κανονικό ταψί.

Προτιμήστε τα χύμα τσάι, κι όχι αυτό που βρίσκεται σε φακελάκια. Κάθε φακελάκι κάνει κι ένα σκουπιδάκι.

Παίρνετε μαζί σας αυτήν την τσάντα του σούπερ μάρκετ που δεν είναι μίας χρήσης. Οι πλαστικές σακούλες, εκτός από το ότι κάνουν χρόνια να αποσυντεθούν, καταλήγουν και στις κοιλίτσες των χελωνών.

Μην αγοράζετε βαζάκια. Χρησιμοποιήστε αυτό το βαζάκι του μελιού που τελείωσε.

Αγοράστε αυτά τα μεταλλικά πιρουνάκια ταξιδιού για το κάμπινγκ σας ή για όποτε παίρνετε take-away. 

Φυτέψτε τα μυρωδικά σας. Και φέρνετε ένα νέο φυτό στον πλανήτη και σταματάτε να αγοράζετε ρίγανη.

Μειώστε το μοσχάρι. Το μοσχάρι προκαλεί περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από κάθε άλλο ζώο. 

Αποφύγετε τα λαχανικά που έχουν διανύσει χιλιόμετρα αεροπορικώς για να έρθουν εδώ. Δεν χρειάζεται να φάτε μάνγκο από το Εκουαδόρ.

Αν έχετε λαχανικά που πάνε να χαλάσουν, βάλτε τα στην κατάψυξη αντί να τα πετάξετε -αν δεν έχετε σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε.

Προτιμήστε τα απορρυπαντικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Προτιμήστε γενικά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε γρηγορότερα/συντομότερα προγράμματα στο πλυντήριο πιάτων ή ρούχων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v