«Δεν τον ξέραμε τον Λιγνάδη» λέει η Μενδώνη

«Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» δήλωσε η Υπουργός, υποστηρίζοντας πως ούτε η ίδια ούτε ο Πρωθυπουργός γνώριζαν τον Δημήτρη Λιγνάδη.
«Δεν τον ξέραμε τον Λιγνάδη» λέει η Μενδώνη
Συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, που παίρνει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης, έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε προσωπική σχέση τόσο της ίδιας όσο και του Πρωθυπουργού με τον γνωστό σκηνοθέτη.

Ο Πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ» δήλωσε η κ. Μενδώνη, κάνοντας μάλιστα λόγο για fake news που «κατασκευάζονται». «Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε επίσης.

Η Υπουργός υπογράμμισε πως θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο για την υπόθεση. Η ίδια κατέθεσε σήμερα το πρωί μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Είμαστε κράτος δικαίου και γι’ αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης», τόνισε η Υπουργός, αφού πρώτα σημείωσε πως η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί δεν υπήρξε πιο γρήγορη αντίδραση, η κ. Μενδώνη είπε πως «δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα».

Ως προς την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου η κ. Μενδώνη απάντησε σχετικά ότι η επιλογή έγινε επειδή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού. Ήταν παρών στο Εθνικό από το 1986, δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση. «Επαναλαμβάνω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε αλλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να μου πει το παραμικρό για την ιδιωτική του ζωή. Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαιη ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει», συμπλήρωσε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v