16 πράγματα να κάνεις όταν βαριέσαι

Είσαι από τους εργαζόμενους που περιμένουν στωικά να τελειώσει η καραντίνα και να πιάσουν δουλειά; Βάστα λίγο ακόμα, καραντίνα είναι θα περάσει.
16 πράγματα να κάνεις όταν βαριέσαι
Αν έχεις ακολουθήσει πιστά όλες τις προτάσεις ή συμβουλές που έχουμε προτείνει, σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή το σπίτι σου είναι τακτοποιημένο, έχεις μάθει τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες και ίσως προγραμματισμό, έχεις γίνει σινεφίλ και θεατρόφιλος και πιθανότατα να έχεις πάρει και λίγο όγκο. Επειδή όμως είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε ότι αποκλείεται να έχεις ακολουθήσει όλες αυτές τις συμβουλές, εδώ θα προτείνουμε λίγο πιο σκοτώνω-τον-χρόνο-μου δραστηριότητες.

Παίξε Pixwords. Τι είναι το Pixwords; Κάτι σαν σταυρόλεξο, αλλά αυτό που το κάνει πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι λέξεις περιγράφονται και με εικόνες. Σου ακούγεται εύκολο ε; Για δοκίμασε. 

Χόρεψε. Βάλε βίντεοκλιπ με ποπ τραγούδια των 90ς και 00ς και προσπάθησε να αντιγράψεις τη χορογραφία.

Κάνε unsubscribe. Έχεις σίγουρα στα εισερχόμενα σου μηνύματα από φαρμακεία που παρήγγειλες μία φορά ή από κάποια εταιρεία που κάποτε έδωσες το email σου για να πάρεις μέρος σε κάποιον διαγωνισμό. Ήρθε η ώρα να κάνεις unsubscribe. 

Βάλε να δεις μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ή κάποια ταινία που έπαιζε αρκετά στο timeline σου και ένιωθες χαζός-ή που δεν την έχεις δει. 

Φτιάξε πάγο από καφέ. Αν πίνεις τον καφέ σου κρύο, σταμάτα πια να τον πίνεις νερωμένο. Φτιάξε μία κούπα καφέ και μοίρασε τη σε παγοκύστες.

Βρες κάποιον τρόπο να γίνεις εθελοντής. Σε αυτό το site διάφορες ΜΚΟ ζητούν άτομα να τις βοηθήσουν εξ αποστάσεως. Αν ψάχνεις να βοηθήσεις εντός των συνόρων γκούγκλαρε «εθελοντής remote» και θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα. Ή μπες εδώ

Προσπάθησε να γράψεις ένα ποίημα. Κι αν δυσκολεύεσαι το melobytes μπορεί να σε βοηθήσει με τις ομοιοκαταληξίες. Προσπάθησε να γράψεις ένα trap κομμάτι.

Φτιάξε τικ τοκ. Ντρεπόμαστε που το λέμε, αλλά το τικ τοκ μπορεί να γεμίσει ευχάριστα τον χρόνο σου. Πόσο μάλλον αν υποδύεσαι την Ελένη Βλαχάκη ή κάποιον προσκεκλημένο της Αννίτας Πάνια. Να δες κι εδώ πώς μπορείς να γίνεις δημοφιλής.

Διάβασε νέα. Όχι από ένα μόνο σάιτ, απόκτησε μία σφαιρική εικόνα -ενημερώσου για το τι συμβαίνει έξω από το σπίτι σου. 

Σε ενδιαφέρουν τα κοινά; Αν ενημερώνεσαι για τα κοινά, μπορείς κάθε μέρα να αποθηκεύεις την είδηση της επιλογής σου -είτε καλή, είτε κακή. Με τόση πληροφορία έχουμε την τάση να ξεχνάμε τι συνέβη πριν μία εβδομάδα. Επίλεξε ένα θέμα της επιλογής σου -π.χ. μπορεί να σχετίζεται με τη φιλοζωία- και κράτα ημερολόγιο.

Μάθε κάτι το οποίο έχει σχέση με τα χόμπι σου. Για παράδειγμα, σου αρέσει το κρασί; Μάθε με τι φαγητό συνδυάζεται η μαλαγουζιά, ποιες ποικιλίες ταιριάζουν μεταξύ τους για blend. Εντρύφησε στον κόσμο του οίνου. Εδώ έχουμε ολόκληρη κατηγορία για το κρασί.

Κάνε μία βόλτα στο Τόκιο (ή σε οποιαδήποτε μεγαλούπολη διατίθεται στη λίστα) μέσω του Drive and Listen και συντονίσου σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Δεν ξέρουμε αν θα σου αρέσει αυτό που θα πούμε, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να σβήσεις τις φωτογραφίες που έχεις τριπλές και τετραπλές; Πέτυχες το τέλειο κάδρο με τη γάτα σου, το ανέβασες ίνσταγκραμ, ωστόσο δεν έσβησες ποτέ τις υπόλοιπες κουνημένες. Συγγνώμη, αλλά αν όχι τώρα, πότε;

Δεν ξέρουμε αν υπέπεσε στην αντίληψή σου η σχετικά καινούρια υπηρεσία της Google, Google Arts & Culture, αν δεν υπέπεσε, μπες εδώ και διάλεξε σε ποιο μουσείο θα περιηγηθείς εικονικά. 

Διάβασε στίχους από τα αγαπημένα σου τραγούδια. Σταμάτα πια να τραγουδάς ό,τι να ‘ναι στίχους.

Άσε τις κολοκυθόσουπες κι όλους αυτούς τους νεωτερισμούς. Μάθε να φτιάχνεις τις τέλειες τηγανιτές πατάτες. Έχουν λίγο ζόρι, αλλά αν τις θέλεις χρυσορόδινες και τραγανές, θα πρέπει να ιδρώσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v