Τέλεια site για να μπεις αν βαριέσαι

Σε έκλεισε ο κορωνοϊός (ή ο φόβος του) στο σπίτι και έχεις άφθονο χρόνο να σκοτώσεις; Έχουμε οκτώ site που θα σε διασκεδάσουν ή θα σε μορφώσουν… ή και τα δύο.
Τέλεια site για να μπεις αν βαριέσαι
Θέλεις να μάθεις καινούρια πράγματα; Να χαζέψεις ωραίες φωτογραφίες; Να ονειρευτείς τα ταξίδια που θα κάνεις όταν ο κορωνοϊός καταλαγιάσει; Να σκοτώσεις τον χρόνο σου παίζοντας παιχνίδια; Ό,τι και αν θέλεις να κάνεις με τις ελεύθερες ώρες σου, έχουμε το κατάλληλο site. Ρίξε μια ματιά.

Το Bored Panda σου το έχουμε ξανασυστήσει, έχει πάντα σούπερ ενδιαφέροντα θέματα για ταξίδια, τέχνες, φωτογραφία, καρτουνάκια και ειδήσεις τύπου «σκύλος σώζει πάπια από πνιγμό, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι». Λιγότερα κείμενα, περισσότερες φωτογραφίες, η χαρά του εθισμένου στο φορμάτ των σόσιαλ μίντια.

Το Sporcle θα γίνει το αγαπημένο σου σάιτ αν αγαπάς τα κουίζ και ξέρεις έστω μέτρια αγγλικά. Έχει πολλές διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Γεωγραφία, Κινηματογράφος, Μουσική, Λογοτεχνία, αλλά και απόλυτες… καμμενιές για να λιώσεις με την ησυχία σου τώρα που δε σε βλέπει κανείς.

Στο Ted.com θα βρεις τις πιο εμπνευσμένες 15λεπτες ομιλίες για τη ζωή, τον άνθρωπο, το σύμπαν και τα πάντα. Αν τα αγγλικά σου δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελες, γκουγκλάροντας “tedX ελληνικοί υπότιτλοι» θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα, σαν αυτό, αυτό, αυτό, και αυτό.

Το Matador και το Horizon Guides είναι γεμάτα καλογραμμένα θέματα για ταξίδια από εκείνα που ονειρεύεσαι να κάνεις όταν πάψει η ανησυχία.

Το Cook Smarts είναι το τέλειο σάιτ μαγειρικής για αρχαρίους: Τα τρόφιμα που πρέπει να έχετε για μια λειτουργική κουζίνα, ποιο μπαχάρι πάει με ποιο, ποιο τρόφιμο αποθηκεύεται στο ψυγείο και ποιο εκτός και για πόσο καιρό, πώς μαγειρεύουμε χωρίς λεφτά, ποια λαχανικά είναι φρέσκα πότε, και ένα σωρό ακόμα χρήσιμα σε τέλεια πινακάκια που μπορείς να τυπώσεις και να κολλήσεις στην πόρτα του ψυγείου. Δεν θα σκοτώσεις απλώς τον χρόνο σου, θα σε εμπνεύσει και να πειραματιστείς στην κουζίνα.

Έχεις ακούσει που λέμε πως «ό,τι μπορείς να σκεφτείς, υπάρχει στο ίντερνετ;». Ε λοιπόν, το Is It Normal είναι ένα σάιτ αφιερωμένο ακριβώς σε αυτόν τον ευφημισμό: Οι χρήστες του μπαίνουν και ρωτάνε (ανώνυμα εννοείται) πόσο νορμάλ είναι διάφορα πράγματα που σκέφτονται –από τον κορωνοϊό μέχρι τα σεξουαλικά τους φετίχ, και εσύ ψηφίζεις, επίσης ανώνυμα, τι σου φαίνεται νορμάλ και τι όχι. Απροσδόκητα εθιστικό.

Το Little Alchemy είναι ένα απλούστατο, πλην εθιστικό παιχνιδάκι στο οποίο ξεκινάς με τα τέσσερα βασικά στοιχεία (γη, νερό, φωτιά και αέρα) και τα αναμειγνύεις για να φτιάξεις καινούρια. Η γη με το νερό κάνουν λάσπη, το νερό με τον αέρα βροχή κλπ. Όσο προχωράς, γίνεται όλο και πιο απροσδόκητο: Ο άνθρωπος και η ενέργεια κάνουν μάγο, το κοτόπουλο και το νερό κάνουν κοτόσουπα, και πάει λέγοντας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v