Πώς θα γίνεις δημοφιλής στο TikTok

Εκτός από τα σχολιαρόπαιδα, νέο αίμα έχει αρχίσει να πειραματίζεται με αυτό το σχετικά φρέσκο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δες πώς θα γίνεις δημοφιλής στο TikTok.
Πώς θα γίνεις δημοφιλής στο TikTok
Από το Twitter πήγαμε στο Facebook κι από το Facebook ξανά στο Twitter. Τα δύο αυτά μέσα στοχεύουν κυρίως στην ευχέρεια λόγου που έχει ο κάθε χρήστης. Έπειτα ήρθε και το Instagram και εστιάσαμε στην εικόνα και στην αισθητική. Και κάπου εδώ ήρθε και το TikTok να συνδυάσει λίγο από υποκριτικές ικανότητες, λίγη ευχέρεια λόγου και σίγουρα, αν όχι ωραία, ενδιαφέρουσα εικόνα. Αφού μάθαμε λοιπόν τι είναι αυτό το TikTok, ήρθε η ώρα να δούμε πώς μπορείς να γίνεις δημοφιλής και σε αυτήν την εφαρμογή.

Επικοινωνήσαμε με την επιφανή TikToker Κατερίνα Γερανίου για μας αποκαλύψει τα μυστικά ενός πετυχημένου λογαριασμού στο TikTok.

Κανόνας Νο1

Καλό lip sync. Το TikTok βασίζεται στο lip sync. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού TikTok είναι περιεχόμενο με lip sync. Αν το εξασκήσεις, το περιεχόμενο που θα ανεβάσεις θα είναι κατά τριάντα τοις εκατό πετυχημένο.

Κανόνας Νο2

Οκέι, ωραίο το lip sync, θέλει λίγες πρόβες για να εξασκηθείς και να εξοικειωθείς, αλλά δεν αρκεί για να είναι ωραία τα βιντεάκια σου. Δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθείς κάποιον να υποδύεται Κωνσταντίνο Μαρκορά και να φαίνεται σαν την Όλγα Τρέμη στις ειδήσεις των 9. Φρόντιζε όταν φτιάχνεις ένα βίντεο να «σπας» την εγγραφή και να αλλάζεις τοποθεσία. Χρησιμοποίησε εφέ όποτε θέλεις να τονίσεις κάτι που λες στο βίντεο. Καν’ τα λίγο πιο επαγγελματικά. Ε, ασχολήσου και εσύ λίγο.

Κανόνες Νο3

Επίλεξε ήχους από σειρές των 90s. Και ποιος δε θέλει να ακούει την Κορίνα να παραγγέλνει συκωταριά από τον Αλέκο, τη Σωσώ να βγάζει χολή ή τη Ντένη Μαρκορά να μιλά με τη Νινέτα για τις παλιές καλές εποχές; Η επιλογή του κατάλληλου ηχητικού σε συνδυασμό με ένα καλό lip sync και ένα συμπαθητικό μοντάζ, είναι το τρίπτυχο ενός σχετικά δημοφιλούς βίντεο στο TikTok.

Κανόνας Νο4

Όσο περισσότερο ασχολείσαι με το TikTok τόσο θα διαπιστώνεις ότι κάποιοι ήχοι που θέλεις να κάνεις lip sync, πχ. Τον μονόλογο του Κωνσταντίνου Τζούμα στους Απαράδεκτους, δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του TikTok. Κάνε την καλή, βρες τον ήχο, κατέβασε τον, ανέβασέ τον στο TikTok, κάνε το lip sync που ήθελες και βοήθησε τους απανταχού fans του Τζούμα να βρουν το ηχητικό που πάντα έψαχναν. Όταν κάποιος ανακαλύψει τον ήχο που ανέβασες θα δει την πηγή του ήχου (δηλαδή εσένα) και είναι πιο πιθανό να σε ακολουθήσει.

Κανόνας Νο5

Μη φοβάσαι να τσαλακωθείς. Δεν υπάρχει περαιτέρω εξήγηση γι’ αυτό. Απλά μη φοβάσαι να τσαλακωθείς.

Κανόνας Νο6

Τώρα που έμαθες ποια είναι τα βασικά συστατικά για να έχεις ωραίο περιεχόμενο στο προφίλ σου, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς λίγο περισσότερο. Καλό είναι λοιπόν να ανεβάζεις συχνά, αρκετά συχνά, βίντεο. Κάνε follow λογαριασμούς με μεγάλο κοινό ώστε να βλέπεις τι τρεντάρει καθημερινά στην Ελλάδα και ξεκίνα τα σχετικά ποστ.

Μπορείς να ακολουθήσεις τους κάτωθι λογαριασμούς: Nickos Gian, gingerbread_bae, yeetous, Ketamine, thomasgratsounas

Κανόνας Νο7

Κάνε σκετσάκια. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις μόνο lip sync. Αυτοσχεδίασε. Και θυμήσου να μην είσαι καθόλου ψύχραιμος-η. Φαντάσου ότι παίζεις στους  Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη.

Κανόνας Νο8

Ξέρεις τι θα αυξήσει το traffic (την κίνηση των χρηστών) στο προφίλ σου; Το να απαντάς στα σχόλια που σου γράφουν κάτω από τα βίντεό σου. Αυξάνεις το engagement με τους ακόλουθους σου. Μην περιμένεις να αποκτήσεις followers αν το παίζεις η Ελένη Μενεγάκη του TikTok.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v