10 πράγματα να κάνεις αν βαριέσαι σπίτι

Πάρε μια βαθιά ανάσα, σήκω από τον καναπέ και άφησέ μας να βοηθήσουμε. Υπάρχουν τρόποι να γεμίσεις τη μέρα σου.
10 πράγματα να κάνεις αν βαριέσαι σπίτι
Ξυπνάς, πλένεις τα χέρια σου, τσιμπάς κάτι, ξαναπλένεις τα χέρια σου, σκρολάρεις στο φέισμπουκ, καθαρίζεις το κινητό, πλένεις τα χέρια σου, τσιμπάς κάτι, διαβάζεις ειδήσεις, ξαναπλένεις τα χέρια σου, τσιμπάς κάτι. Αν αυτή η περιγραφή μοιάζει ανησυχητικά με τη μέρα σου (ποιον κοροϊδεύουμε, τη μέρα όλων μας) έχουμε μερικές ιδέες για να σε βοηθήσουμε να σπάσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Μίλα –και μετά μίλα λίγο ακόμα. Στο τηλέφωνο, με βιντεοκλήση, στο Messenger, όπως προτιμάς, το σημαντικό είναι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να παραμένεις σε επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους. Γιατί ό,τι και να λέμε, τίποτα δεν μπορεί να σου φτιάξει το κέφι καλύτερα από τα χαζά αστεία των φίλων σου.

Δοκίμασε να γυμναστείς. Ακόμα και αν δεν το έχεις ξανακάνει ποτέ, ακόμα και αν σου φαίνεται γραφικό να κάνεις πούσαπς στο σαλόνι σου που έλεγε και η Πωλίνα, θα κάνει θαύματα για την ψυχολογία σου –και δεν θα το πιστεύεις: στις ενδορφίνες οφείλεται, που παράγει ο εγκέφαλος όταν αθλείσαι ή χορεύεις. Εδώ έχουμε ό,τι μπορείς να κάνεις σπίτι χωρίς καθόλου εξοπλισμό

Κάνε μια βόλτα στη γειτονιά σου. Ακόμα και αν (πιστεύεις ότι) μένεις στην πιο αδιάφορη γειτονιά του κόσμου, λίγος φρέσκος αέρας και η αίσθηση του «έξω» είναι πράγματα που όλοι οι ελεύθεροι πολιορκημένοι χρειαζόμαστε. Στείλε 6 στο 13033.

Διάβασε ένα βιβλίο. Αν έχεις διαβάσει ό,τι έχεις στο σπίτι, εδώ σου έχουμε δωρεάν ebooks στα ελληνικά –πατάς ένα κουμπί και ξεκινάς την ανάγνωση, γιατί καλές και οι online παραγγελίες, αλλά θα χρειαστούν μέρες για να φτάσουν τα καινούρια σου βιβλία στην πόρτα σου.

Λιώσε στις σειρές και τις ταινίες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια σύνδεση στο ίντερνετ, ίσως και μια συνδρομή στο Netflix (7,99€ τον μήνα) αν θέλεις να είσαι καθ’ όλα νόμιμος. Προτάσεις για καινούριες, παλιές, μεγάλες, μικρές σειρές για όλα τα γούστα εδώ, και σπουδαίες ταινίες εδώ κι εδώ

Πειραματίσου με μαγειρικές. Αν δεν το ‘χεις καθόλου, το blog του Δημήτρη Παπαζυμούρη, Cucina Caruso, έχει μάθει πολλές ακαμάτρες να μαγειρεύουν –κυρίως γιατί εξηγεί όλα τα τι και πώς και κυρίως γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε σε κάθε συνταγή, πληροφορίες ζωτικές για κάποιους εξ ημών, τις οποίες οι σταρ σεφ συνήθως παραλείπουν θεωρώντας ότι κάπως μαγικά όλοι γεννιόμαστε με κάποιες βασικές γνώσεις.

Γράψε. Γράψε τις σκέψεις σου, όπως γράφαμε ημερολόγιο μικροί, γράψε μικρές ιστορίες, γράψε λίστες με τους λόγους που αγαπάς τους φίλους σου και μετά στειλ’ τες τους να τους κάνεις να χαμογελάσουν –ή να κλάψουν, αναλόγως σε τι φάση βρίσκονται, και στις δύο περιπτώσεις μάλλον καλό θα τους κάνεις.

Αναδιοργάνωσε τις ντουλάπες. Θυμάσαι που πάντα έλεγες πόσο πολύ πρέπει να το κάνεις, αλλά δεν έχεις χρόνο; Ε μάντεψε, τώρα έχεις. Κι όταν τελειώσεις με τις ντουλάπες, μπορείς να προχωρήσεις και σε άλλα σημεία του σπιτιού, αναδιοργανώνοντας, καθαρίζοντας, ξαναδιακοσμώντας, σε εξτρήμ περιπτώσεις ακόμα και αλλάζοντας θέσεις στα έπιπλα. Μην το γελάς, υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που το κάνουν συχνά και ορκίζονται στο πόσο βοηθά την πεσμένη ψυχολογία, δίνοντας την αίσθηση καινούριου χώρου.

Ξέθαψε παλιές φωτογραφίες. Τυχαία νομίζεις ξεκίνησε αυτό το challenge με τις φωτογραφίες από τα παιδικά μας χρόνια στο Facebook; Ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να ποστάρεις τα 5χρονα μούτρα σου, μια οργάνωση οι φωτογραφίες που έχεις σε 678.594 φακέλους “images” στον υπολογιστή σου τη χρειάζονται, δε νομίζεις; Άσε που μπορεί και να σου φτιάξει το κέφι το να τις χαζεύεις.

Θυμήσου την ατάκα του Γούντι Άλεν: «Μην υποτιμάς τον αυνανισμό, είναι σεξ με κάποιον που αγαπάς πολύ». Επίσης, ένα μπράβο να το πούμε στο Pornhub που έκανε ό,τι θα έπρεπε να έχει κάνει και το Netflix, και κατήργησε την συνδρομή για τους κατοίκους των χωρών που βρίσκονται σε καραντίνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v