Οι 6 περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και έξι περιοχές της Αττικής εμφανίζουν αυξημένη επιδημιολογική εικόνα.
Οι 6 περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα
Στα δυτικά προάστια της Αττικής έχει κατευθυνθεί ο κορωνοϊός με το Περιστέρι, την Πετρούπολη και το Ίλιον να είναι οι βασικές περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν η λεωφόρος Πατησίων, η Πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι, βάσει του ίδιου ρεπορτάζ. Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης σε συνέντευξή του στο OPEN TV, είπε ότι την περασμένη εβδομάδα, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, κάτι που αποδεικνύεται και από τα τεστ του ΕΟΔΥ που έχουν πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες.

«Φαίνεται να έχουμε περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα, το οποίο μεταφράζεται στο 1% των κατοίκων του λεκανοπεδίου που φαίνεται να είναι φορέας της νόσου» είπε χαρακτηριστικά.



Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη μελέτη της διεπιστημονικής ομάδας ερευνητών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ αναφορικά με τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα αστικά υγρά απόβλητα της Θεσσαλονίκης με ημερομηνία αναφοράς τη 22η Οκτωβρίου, είχε παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 500% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο. O πρύτανης του ΑΠΘ και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας, Νίκου Παπαϊωάννου, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ πως η επιδημιολογική εικόνα των λυμάτων αποδεικνύεται ένας αξιόπιστος δείκτης έγκαιρης παρακολούθησης της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v