Απάτη με SMS μπορεί να αδειάσει τον λογαριασμό σου

Με αφορμή την υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με τα SMS και τα email που λαμβάνουν.
Απάτη με SMS μπορεί να αδειάσει τον λογαριασμό σου

Θύμα απάτης έπεσε ένας πολίτης στην Πιερία όταν έλαβε ένα SMS στο κινητό του, το οποία φαινομενικά είχε αποσταλεί από τράπεζα. Το μήνυμα υποτίθεται πως ήταν ενημερωτικής φύσεως, ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και, επομένως, ο παραλήπτης έπρεπε να προχωρήσει στην εκ νέου ενεργοποίησή της.

Ο παραλήπτης του μηνύματος, προκειμένου να την ενεργοποιήσει, έπρεπε να κάνει κλικ σε σύνδεσμο που εμφανιζόταν το μήνυμα ώστε να μπει στο πιστό αντίγραφο της ιστοσελίδας της τράπεζας και εκεί να συμπληρώσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό του τραπεζικού του λογαριασμού.

Με αυτόν τον τρόπο οι δράστες πλέον είχαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν τέσσερα εμβάσματα με το συνολικό ποσοστό να ανέρχεται στα 18.530 ευρώ.



Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή το περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που λάβουν αντίστοιχα sms ή email να μην πατάνε σε καμία περίπτωση το link και να διαγράφουν το μήνυμα.

Στο δελτίο τύπου της, επισημαίνει ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα (sms) στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v