ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η Ελλάδα 2η σε αρνητές του κορωνοϊού μετά τη Νιγηρία

Άλλη μια ντροπιαστική πρωτιά κατακτήσαμε ως χώρα, με τους αρνητές του κορωνοϊού να μας στέλνουν στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ελλάδα 2η σε αρνητές του κορωνοϊού μετά τη Νιγηρία

Ο κορωνοϊός φτιάχτηκε από ανθρώπους. Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει πολύ λιγότερους ανθρώπους απ’ όσους λένε τα επίσημα νούμερα. Ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, είναι απάτη.

Τρέλες, θα πεις, και θα ‘χεις δίκιο, μόνο που μια ανησυχητικά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας τις πιστεύει αυτές τις τρέλες. Πόσο μεγάλη; Ελπίζουμε να κάθεσαι. Το 46% των Ελλήνων.

Και γίνεται και χειρότερο: Στην έρευνα που πραγματοποίησαν το YouGov και ο Guardian σε 26.000 ανθρώπους από 25 χώρες, η Ελλάδα παραλίγο και θα είχε τα πρωτεία σε αρνητές του κορωνοϊού. Μας ξεπέρασε η Νιγηρία, με το 59% των κατοίκων της να δηλώνουν πως πιστεύουν σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω θεωρίες συνωμοσίας.

Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 38%, στην Ιταλία 30%, στη Γερμανία 28% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 22%.

Σε όλες σχεδόν τις χώρες, ένας στους πέντε ερωτηθέντες εξέφρασε αμφιβολίες ή/και ανησυχίες σχετικά με τα πολυαναμενόμενα εμβόλια.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τους ανθρώπους τόσο πρόθυμους να πιστέψουν fake news και θεωρίες συνωμοσίας; «Κάθε τρομακτικό γεγονός –μια πανδημία, ένας μαζικός πυροβολισμός– που στερεί από τους ανθρώπους την αίσθηση του ελέγχου, θα γεννήσει θεωρίες συνωμοσίας» εξηγεί στον Guardian o Stephan Lewandowsky, γνωσιακός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και ειδικός σε θέματα παραπληροφόρησης.

«[Οι θεωρίες συνωμοσίας] δίνουν στους ανθρώπους μια αίσθηση ασφάλειας, ότι δεν βρίσκονται στο έλεος της τυχαιότητας. Είναι επικίνδυνες σε κάθε περίπτωση, αλλά ακόμα περισσότερο σε μια πανδημία, αν κάνουν τους ανθρώπους να αγνοούν τις επίσημες συμβουλές».

Μια άλλη παράμετρος που θέτει ο ψυχολόγος, είναι ότι πολλές φορές, οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν «στην αδυναμία των κυβερνήσεων να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Είναι κι αυτός ένας λόγος που όλοι χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη, ξεκάθαρα, βασισμένη στα επιστημονικά δεδομένα στρατηγική την οποία να μπορούμε να εμπιστευτούμε» καταλήγει.

Πηγή: Guardian 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός."

Άρθουρ Σοπενχάουερ

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.
    1976 — Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ.
    1984 — Πεθαίνει στην Χαλκίδα ο λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος Γιάννης Σκαρίμπας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2