ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας από το Βερολίνο

Η πολύκροτη καμπάνια από το Βερολίνο κάνει χαμό στα social media και μας θυμίζει –όχι πολύ ευγενικά– να φοράμε μάσκα.

Μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας από το Βερολίνο

Θυμωμένη γηραιά κυρία υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο σε όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα, στην πολύκροτη διαφημιστική καμπάνια της τουριστικής αρχής του Βερολίνου.

Οι άνθρωποι του Visit Berlin λένε πως η διαφήμιση έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία του να προστατεύουμε την υγεία των ηλικιωμένων. Η καμπάνια, όμως, αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, με κόσμο στη Γερμανία να λέει πως την βρίσκει προσβλητική.

Η διαφήμιση, με το σλόγκαν «ακολουθούμε τους κανόνες για τον κορωνοϊό», δημιουργήθηκε από τη Γερουσία του Βερολίνου και το Visit Berlin, και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τοπική εφημερίδα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου –έκανε όμως με ταχύτητα αστραπής τον γύρο του διαδικτύου.

«Οι περισσότεροι Βερολινέζοι, όπως και οι επισκέπτες μας, σέβονται και ακολουθούν τους κανόνες για τον κορωνοϊό» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Visit Berlin, Christian Tänzler. «Κάποιοι, όμως, δεν το κάνουν. Αυτοί θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που ανήκουν στην ευπαθή κοινότητα. Θέλαμε να αναδείξουμε αυτό το πρόβλημα. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε αυτό το προβοκατόρικο μοτίβο» συνέχισε, προσθέτοντας ότι η διαφήμιση έχει έναν… ξεκάθαρα βερολινέζικο τόνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η καμπάνια έκανε εκτός από φίλους και κάμποσους εχθρούς. «Πιστεύω πως η διαφήμιση είναι κατά κάποιον τρόπο ‘κλασικά βερολινέζικη’ και θα είχε επιτυχία αν δεν υπήρχε ο δυσλειτουργικός χειρισμός της πανδημίας από τη Γερουσία απέναντί της» λέει στο BBC ο αρχισυντάκτης της βερολινέζικης εφημερίδας Der Tagesspiegel, Lorenz Maroldt. «Η Γερουσία φαίνεται να πιστεύει πως το να προσβάλλεις τον κόσμο θα είναι πιο αποτελεσματικό από το να επιβάλλεις αυστηρούς, ξεκάθαρους κανόνες και να ελέγχεις ότι εφαρμόζονται. Σε αυτό έχουν αποτύχει πλήρως».

Πηγή: BBC 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
 
"

Γιώργος Σεφέρης

  • -1945: Τίθεται σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. (Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ)

    -1963: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».


© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2