Ξεκινά το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς

Με στόχο τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονιών, το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς χρηματοδοτεί τη φύλαξη παιδιών με πόρους του ΕΣΠΑ.
Ξεκινά το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έρχεται να δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες ξεκινά τους επόμενους μήνες και χρηματοδοτεί τη φύλαξη παιδιών με πόρους του ΕΣΠΑ. Και το όνομα αυτού; Νταντάδες της Γειτονιάς.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ελάφρυνση των εργαζόμενων κυρίως γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μίας/ενός παιδαγωγού-φύλακα.

Η μέθοδος εφαρμογής του προγράμματος θα προκύψει μετά από τεχνική μελέτη προσαρμογής καλών πρακτικών στα ελληνικά δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τη δυναμική των εμπλεκομένων μερών σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ασφάλεια των βρεφών.

Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εργασίας, εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής - προσωπικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια. Θα υλοποιηθεί, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο, στις αρχές του 2021 με στόχο την καθολική εφαρμογή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Όπως επισημαίνει η γγ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, «ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Στοχεύουμε αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, κατόπιν πιστοποίησης, να εργασθούν ως παιδαγωγοί-φύλακες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v