ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Γιατί να μην πετάξω τα παλιά μου ρούχα;

Επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο, καλύτερα να μην πετάξεις στα σκουπίδια τα παλιά σου ρούχα. Άσε μας να σου δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να τα αξιοποιήσεις.

Γιατί να μην πετάξω τα παλιά μου ρούχα;


Τα παλιά ρούχα πιάνουν άσκοπο χώρο στο σπίτι, μαζεύουν σκόνη και γενικά δεν μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Είτε επειδή τα φορέσαμε δυο φορές και τα ξεχάσαμε, είτε επειδή τα λιώσαμε, είτε επειδή δεν μας κάθονται πλέον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να τα πετάξουμε. Ιδού ορισμένες τέλειες ιδέες για να δώσετε τα παλιά σας ρούχα σε άτομα που μπορεί να τα έχουν ανάγκη.

1. Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα: Αν έχετε κόρη, μη διστάσετε να δώσετε τα παλιά της ρούχα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά, που έχει σκοπό την περίθαλψη των ορφανών και άπορων κοριτσιών. Το ίδρυμα βρίσκεται στην οδό Κλεισόβης 18 και το τηλέφωνό του είναι 2104515387.

2. Ίδρυμα Αστέγων Δήμου Αθηναίων: Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων δέχεται μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια από ευαισθητοποιημένους πολίτες για να καλύψει τις ανάγκες των αστέγων. Στεγάζεται στην συμβολή των οδών Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 70. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 2105246516.

3. Στέκι Μεταναστών: Το Στέκι Μεταναστών προσφέρει ένα δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης μεταναστών και προσφυγών, με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τους. Όσα ρούχα δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τα αφήνετε στα γραφεία του οργανισμού στην οδό Τσαμαδού 13-15 στην Αθήνα.

4. Χαμόγελο του παιδιού: Ευκαιρία να βοηθήσουμε τη δράση του, προσφέροντας εκεί τα παιδικά ρούχα που πια δεν κάνουν στα παιδιά. Τα γραφεία του στην Αθήνα βρίσκονται στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου 10 στο Μαρούσι. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 210330614.

5. Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας: Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1997 και στηρίζει τα «παιδιά του δρόμου», παιδιά που ανήκουν σε κάθε είδους μειονότητες αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα και προβλήματα. Τα γραφεία του βρίσκονται στη οδό Αρίστωνος 6-8 και Πιερίας 5 στον Κολωνό. Στο τηλέφωνο 2105239402 μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

6. Γιατροί του Κόσμου: Οι Γιατροί του Κόσμου είναι παντού και πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Συμβάλλετε στο έργο τους, δωρίζοντας κάποια από τα ρούχα και τα παπούτσια που πλέον δεν σας χρειάζονται. Στην Αθήνα, θα βρείτε τους «Γιατρούς του Κόσμου» στην οδό Σαπφούς 12 ή στο τηλέφωνο 2103213150.

Εναλλακτικά, αν όλο αυτό σας ακούγεται σαν υπερβολικά πολύς κόπος, τότε τουλάχιστον μπορείτε να τα αφήσετε προσεκτικά διπλωμένα σε σακούλες δίπλα σε κάδους. Μπορεί να μην μάθετε ποτέ πού θα καταλήξουν, αλλά σίγουρα θα καταλήξουν κάπου που τα χρειάζονται.

Πηγή: mama365

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2