Πώς θα προλάβεις την χαλάρωση στα χέρια

Θέλετε σφριγηλά και καλοσχηματισμένα χέρια; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για γρήγορα αποτελέσματα.
Πώς θα προλάβεις την χαλάρωση στα χέρια
Πλαδαρά χέρια. Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας και – συνήθως – αρκετών αντρών. Η «πλαδαρότητα» που παρατηρείται στη συγκεκριμένη περιοχή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συσσώρευση λίπους, αλλά και κατ’επέκταση στην έλλειψη μυϊκής μάζας.

Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα;

Ξεχάστε λιποαναρροφήσεις και λοιπές λύσεις που κοστίζουν αρκετά και επικεντρωθείτε σε δυο βασικούς παράγοντες: διατροφή και άσκηση.

Στο κομμάτι της διατροφής, τα πράγματα είναι αρκετά απλά: το συσσωρευμένος λίπος της περιοχής μπορεί να μειωθεί αν ακολουθήσετε μια υποθερμιδική διατροφή (ή διαίτα) η οποία θα μειώσει το συνολικό λίπος στο σώμα σας και άρα το λίπος και στην περιοχή των χεριών. Μην περιμένετε να κάνετε κάτι για να χάσετε λίπος μόνο από τα χέρια σας. Καμία δίαιτα ή διατροφή δεν μπορεί να στοχεύσει στην τοπική απώλεια λίπους. Κανένα ματζούνι, κανένα χάπι, κανένα σελοφάν για να τυλιχτείτε, καμία κρέμα αδυνατίσματος δεν θα σας μειώσει την πλαδαρότητα στα χέρια.

Αν δεν έχετε πρότερη εμπειρία με διατροφή, δείτε εδώ μερικές ενδεικτικές δίαιτες για απώλεια βάρους και εδώ μερικά λάθη που ενδεχομένως κάνετε στη διατροφή/άσκησή σας και δεν χάνετε λίπος. 

Στο κομμάτι των ασκήσεων τώρα, οι επιλογές που έχετε για να «τονώσετε» την περιοχή των χεριών είναι δεκάδες. Δεδομένου ότι η πλαδαρότητα εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στο πίσω μέρος του χεριού, δηλαδή στον μυ του τρικεφάλου, θα ήταν καλή ιδέα να εστιάσετε (και) εκεί το ασκησιολόγιο σας.

Το ποιο;

Τις ασκήσεις που κάνετε στο γυμναστήριο.

Δεν πάτε γυμναστήριο;

Ωραία, γραφτείτε άμεσα και συνεχίστε να διαβάζετε αν θέλετε να δείτε διαφορά στα χέρια σας. 

Οι ασκήσεις λοιπόν που πρέπει να εστιάσετε, είναι εκείνες που γυμνάζουν αποτελεσματικά τους τρικέφαλους, τους δικέφαλους και τους ώμους έτσι ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Μην σκεφτείτε μόνο απομονωτικές ασκήσεις όμως (π.χ. εκτάσεις τρικεφάλων, ώμων και κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες). Ασκήσεις πολυαρθρικές όπως τα pushups, οι βυθίσεις και οι πιέσεις ώμων με αλτήρες είναι εξίσου – αν όχι και περισσότερο – αποτελεσματικές για να αποκτήσετε σμιλεμένα και σφριγηλά χέρια.

Επομένως, φροντίστε να εντάξετε κάποιες από τις παρακάτω ασκήσεις (1 πολυαρθρική και μία απομόνωσης) στο εβδομαδιαίο ασκησιολόγιό σας κάνοντας τουλάχιστον δύο σε κάθε προπόνηση:

(κλικ πάνω στο όνομα της άσκησης για αναλυτικό βίντεο)

Πολυαρθρικές

Πουσαπς (2-3 σετ των 10-20 επαναλήψεων)

Πιέσεις ώμων πάνω από το κεφάλι με αλτήρες ή μπάρα (2-3 σετ των 8-10 επαναλήψεων)

Πιέσεις στήθους με αλτήρες σε πάγκο (2-3 σετ των 8-10 επαναλήψεων)

Βυθίσεις σε δίζυγο με ή χωρίς βοήθεια (2-3 σετ των 8-10 επαναλήψεων)

Απομόνωσης

Εκτάσεις τρικεφάλων πίσω από το κεφάλι με αλτήρα (1-2 σετ των 10-15 επαναλήψεων)

Εκτάσεις τρικεφάλων πίσω από το κεφάλι ένα- ένα χέρι με αλτήρα (1-2 σετ των 10-15 επαναλήψεων)

Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα (1-2 σετ των 15-20 επαναλήψεων)

Εκτάσεις ώμων με αλτήρες στο πλάι (1-2 σετ των 15-20 επαναλήψεων)

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v