Πώς να ξοδέψετε λιγότερα τα Χριστούγεννα

Απλές και όμορφες ιδέες για να μπείτε όσο το δυνατόν περισσότερο στο κλίμα των Χριστουγέννων, ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.
Πώς να ξοδέψετε λιγότερα τα Χριστούγεννα
Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν μετράται σε ευρώ, ακριβά πάρτι, πολυτελή γεύματα και δώρα των 200€. Το πραγματικό νόημα των γιορτών, κατά την ταπεινή μας γνώμη, μετράται σε καλή διάθεση, αγάπη και μεράκι. Και κάπως έτσι, οι παρακάτω ιδέες για να περάσετε οικονομικότερα Χριστούγεννα, θα τα μεταμορφώσουν στα πιο… πλούσια που έχετε περάσει ποτέ.

Ανταλλαγές δώρων
Το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα δεν αγοράζεται... Ανταλλάσσεται! Ακολουθήστε το παράδειγμα γιορτινών ανταλλακτικών events, όπως αυτό εδώ των Atenistas που οργάνωσαν ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων, και οργανώστε το δικό σας: Καλέστε τους φίλους σας ή τους συναδέλφους σας να φέρουν μια συγκεκριμένη μέρα στο γραφείο ή σε ένα café βιβλία, ρούχα ή αντικείμενα που δεν χρειάζονται και να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους.

DIY δωράκια
Ακόμη μία ιδέα για περισσότερη οικονομία (χωρίς όμως έκπτωση στο γιορτινό πνεύμα), τα «φτιάξ’τα μόνος σου» δωράκια μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα τους φίλους σας. Αρκεί να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο και κόπο, αντί για χρήματα. Δείτε όμορφες ιδέες και οδηγίες για να φτιάξετε διακοσμητικά, κεράκια, ζαχαρένια δώρα αξεσουάρ και χειροποίητα καλλυντικά εδώ και σε παλαιότερο αφιέρωμα του in2life.  

…Και DIY στολίδια
Μην ξοδεύετε περιττά ευρώ για να αγοράσετε καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι σας: Μπορείτε ωραιότατα να ανανεώσετε τον χώρο σας με do it yourself κατασκευές που θα δώσουν στιλ στο δέντρο, το σαλόνι και τα υπόλοιπα δωμάτιά σας – δείτε τέτοιες προτάσεις εδώ.  
Δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Πάρτι, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις δήμων (που δεν είναι τόσο βαρετές και διαδικαστικές όσο φαντάζεστε), διαδραστικά εργαστήρια, βόλτες στον Εθνικό Κήπο και στις πλατείες, bazaars και χοροί σε αγαπημένα στέκια: Η Αθήνα έχει ένα σωρό δωρεάν επιλογές για γιορτινές εξόδους. Και τις συγκεντρώσαμε όλες εδώ.  

Ρεφενέ πάρτι
Το ρεβεγιόν και τα γιορτινά δείπνα δεν χρειάζεται να είναι μια «κρύα», ακριβή και πολυτελής υπόθεση: Καλή καρδιά και παρεΐστικη λογική να υπάρχει, και ο ένας θα φέρει τα γλυκά, ο άλλος ένα ταψί γεμιστό κοτόπουλο (ποιος είπε ότι η γαλοπούλα είναι απαραίτητη;), ο τρίτος το κρασί, ο τέταρτος την μουσική κ.ο.κ.

Σπιτικά γλυκά
Χειροποιήτοι κουραμπιέδες, ζεστά μελομακάρονα, βασιλόπιτα από τα χεράκια σας και finger food για τις χριστουγεννιάτικες βραδιές σας που φτιάξατε με απλά υλικά στην κουζίνα σας… Δεν νομίζουμε να μείνει κανείς παραπονεμένος με όλα τα παραπάνω – και κυρίως το πορτοφόλι σας. Δείτε εύκολες συνταγές για γιορτινά εδέσματα εδώ.  

Βραδιές home cinema
Ζεστή ατμόσφαιρα, σπιτικά ποπ κορν, στολισμένο σαλόνι και η τηλεόραση να παίζει χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια: Καθόλου άσχημη ιδέα για τις κρύες νύχτες των γιορτών, που θα κρατήσουν όλα τα μέλη της φαμίλιας ικανοποιημένα, χωρίς επιπλέον έξοδα. Δείτε εδώ τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια.  

Οι διαγωνισμοί του in2life
Τα βιβλία των γιορτών, υπέροχα επιτραπέζια, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και παιδικά θεάματα, συναυλίες, live εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, είναι μόνο μερικά από τα δώρα που σας κάνει το in2life μέσα από τους διαγωνισμούς του που «τρέχουν» αυτή την περίοδο. Δείτε τους όλους εδώ, πάρτε μέρος και κερδίστε δωρεάν διασκέδαση αυτές τις γιορτές.

Καλές πράξεις… για καλά Χριστούγεννα
Τελευταία, αλλά σημαντικότερη, μια υπενθύμιση: Δεν είναι μόνο τα δώρα στους φίλους και γνωστούς μας που κάνουν ξεχωριστά τα Χριστούγεννα. Είναι το σημαντικότερο δώρο της βοήθειας σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Γιατί όχι, λοιπόν; Θυσιάστε λίγη από την «βολή» σας αυτές τις γιορτές και πάρτε την απόφαση να συμμετάσχετε σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα βοήθειας για τους πρόσφυγες που περνούν τον χειμώνα σε κρύες πλατείες στις πόλεις, στα λιμάνια των νησιών και στα σύνορα. Δείτε εδώ, πού χρειάζεται βοήθεια. Και σας εγγυόμαστε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμάστε ως τα πιο χρήσιμα και ουσιαστικά που περάσατε ποτέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v