Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα χριστουγεννιάτικα δωράκια

Δεν έχετε ούτε χρόνο, ούτε χρήμα; Κανένα πρόβλημα! Έχουμε 14 τέλειες ιδέες για φανταστικά δωράκια, που γίνονται πανεύκολα και εντελώς ανέξοδα.
Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα χριστουγεννιάτικα δωράκια
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε να κάνετε χαρούμενους τους φίλους σας, αλλά το budget δεν επαρκεί ούτε για να αγοράσετε μία κόκκινη μπαλίτσα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον καθέναν; Μην στεναχωριέστε –έτσι κι αλλιώς κανείς δεν έγινε χαρούμενος με μια ακόμα κόκκινη μπαλίτσα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 14 καταπληκτικές ιδέες για δωράκια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας (ακόμα και αν η χειροτεχνία ήταν από τους χειρότερους εφιάλτες σας στο σχολείο) πανεύκολα και ανέξοδα.

Αγοράστε τις απλούστερες λευκές κούπες που θα βρείτε στο ΙΚΕΑ (το σετ των 12 θα σας βγει φτηνότερο από ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι για κάθε φίλο σας) και χρησιμοποιήστε ανεξίτηλους μαρκαδόρους για να τις διακοσμήσετε με αστεία ή προσωπικά μηνυματάκια.



Μετατρέψτε ένα παλιό T-shirt σε φουλάρι για το λαιμό. Γίνετε πανεύκολα, και δεν χρειάζεται καν βελόνα και κλωστή –αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ



Μεταμορφώστε τα άδεια κονσερβοκούτια σε vintage μολυβοθήκες. Ο Άντι Γουόρχολ τα έκανε πίνακες κι έβγαλε εκατομμύρια, υπενθυμίζουμε πριν προλάβετε να κάνετε γκριμάτσες. Και ναι, το ξέρουμε πως δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα κοτόσουπες Campbell –μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε τις ετικέτες τους δωρεάν, από εδώ.



Τα τρισχαριτωμένα γλαστράκια της παρακάτω φωτογραφίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από δύο άδεια μπουκάλια αναψυκτικών (το κάτω μέρος τους, για την ακρίβεια) ζωγραφισμένα με σπρέι και έναν μαύρο μαρκαδόρο. Περισσότερες φωτογραφίες για την έμπνευση εδώ.



Κόψτε μια κούτα –ή ένα οποιοδήποτε σκληρό χαρτόνι, εδώ που τα λέμε– σε λωρίδες, για να φτιάξετε απίθανους σελιδοδείκτες. Οι φουντίτσες είναι προαιρετικές, αλλά αν σας αρέσουν μπορείτε να δείτε πώς θα τις φτιάξετε, εδώ.



Τυλίξτε χοντρό σκοινί για να φτιάξετε minimal αλλά στιλάτα σουβέρ που θα χαρίσετε στους φίλους σας. Η φωτογραφία μιλά από μόνη της, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες θα τις βρείτε εδώ.



Γράψτε την αγαπημένη σας συνταγή (ή το προσεκτικά φυλαγμένο οικογενειακό μυστικό) με ανεξίτηλο μαρκαδόρο επάνω σε ένα ξύλο κοπής που θα στολίζει και ταυτόχρονα θα χρησιμεύει στην κουζίνα των φίλων σας.



Πάρτε ένα κουτί γεμιστά μπισκότα και λίγη χρωματιστή τρούφα, την οποία θα «κολλήσετε» με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής στα πλαϊνά των μπισκότων, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.



Τυλίξτε μερικά κέρματα σαν καραμέλες –κρεμιούνται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, και ξοδεύονται στο επόμενο εισιτήριο του μετρό.



Βρείτε αυτά τα φιογκάκια στις παλιές συσκευασίες δώρων που έχετε κρατήσει (ή αγοράστε τα από τα μαγαζάκια με τα είδη συσκευασίας στην Στοά Καΐρη) και στερεώστε τα επάνω σε τσιμπιδάκια για τα μαλλιά.



Στερεώστε χρωματιστά βαμβάκια pom-pom (τα βρίσκετε σε συσκευασίες με διάφορα χρώματα σε καταστήματα όπως το Hondos ή τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) επάνω σε δυο-τρία κλαδάκια για ένα εντελώς pop art, χειμωνιάτικο «μπουκέτο».



Φτιάξτε σπιτικό scrub ή μάσκες μαλλιών με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας (συνταγές έχουμε εδώ και εδώ) και χαρίστε τα μέσα σε γυάλινα μπουκαλάκια, με χαριτωμένες ετικέτες σαν αυτές που μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε δωρεάν από εδώ.



Ή κάντε το ίδιο με σπιτικό μείγμα σοκολάτας (δείτε την συνταγή εδώ).



Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, γράψτε ένα CD. Κανείς ποτέ δεν απογοητεύτηκε από ένα CD με τραγούδια που διάλεξε κάποιος αποκλειστικά για εκείνον. Τονίζουμε το «αποκλειστικά»: Μην γράψετε 10 ίδια CD με χριστουγεννιάτικη μουσική για όλους σας τους φίλους. Γράψτε ένα διαφορετικό για τον καθένα, με τραγούδια που σημαίνουν κάτι για εκείνον/η, που ακούγατε κάποια στιγμή μαζί ή που θα θέλατε να του «αφιερώσετε», όπως λέγαμε και τότε που ήμασταν μικροί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v