Δωρεάν Χριστούγεννα: Όσα θα συμβούν στην πόλη

Πάρτι, συναυλίες, θέατρο στους δρόμους, διαδραστικά εργαστήρια, ο Εθνικός Κήπος ανοιχτός για τα πιτσιρίκια. Η Αθήνα γιορτάζει, και το κάνει δωρεάν.
Δωρεάν Χριστούγεννα: Όσα θα συμβούν στην πόλη
της Ηρώς Κουνάδη

Η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων… παίρνει τους δρόμους και πλημμυρίζει μουσικές της γειτονιές της πόλης. Τα πιτσιρίκια έχουν την τιμητική τους, με 63 διαφορετικά δρώμενα, εργαστήρια και θεατρικά έργα στις πλατείες, τα μουσεία και τον Εθνικό Κήπο. Το Μουσείο της Ακρόπολης φιλοξενεί τις καθιερωμένες του πια χριστουγεννιάτικες συναυλίες. Και δύο πάρτι με ελεύθερη είσοδο υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε. Ιδού όσα καταπληκτικά και δωρεάν θα συμβούν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

Χριστούγεννα για πιτσιρίκια

Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τα πιτσιρίκια σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις ανά την Αθήνα, με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις και εργαστήρια στο κέντρο και τις γειτονιές, τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία, την Πινακοθήκη, τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.

Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από 12 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας. Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για παιδιά.

Η Αθήνα γιορτάζει… δωρεάν

Ο Δήμος Αθηναίων δεν φροντίζει μόνο τα πιτσιρίκια, αλλά και εμάς τους «μεγάλους» με μουσικές, παραστάσεις, δρώμενα και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης. Ενδεικτικά:

Την Παραμονή των Χριστουγέννων (Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου)
Στη Μουσική Σκηνή της Πλατείας Συντάγματος
12.00 Συναυλία της Βig Band του Δήμου Αθηναίων
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης
Στον Πεζόδρομο της Βουκουρεστίου
12.00 «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της Αθήνας»
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων
Στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
13.00 «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της Αθήνας»
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων
Στον Σταθμό Μετρό των Αμπελοκήπων
13.00 «Ζητείται μαέστρος» από το φωνητικό σύνολο“8tetto”

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
Στο Θέατρο Παλλάς, City Link
11.30 Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με έργα των B. Britten και C. Saint-Saëns. Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Χρήστος Δεληζώνας (τενόρος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος). Συμμετέχει η Παιδική- Νεανική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (διδασκαλία: Νίνα Πατρικίδου). Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής
* Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου Κρατήσεις στο τηλ. 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr
Στην Πλατεία Αγ. Ανδρέα, στη Λαμπρινή
12.00 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων
Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας
Στη Μουσική Σκηνή της Πλατείας Συντάγματος
18.00 Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων
Ερμηνεύουν: Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς. Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
Στην Πλατεία Κολιάτσου
12.00 Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων
Ερμηνεύουν: Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς. Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς
Στην Πλατεία Μοναστηρακίου
13.00 “Tanguerissimo Project”
Ένα καταξιωμένο μεικτό tango σχήμα από μαέστρους του Αργεντίνικου χορού, μουσικούς και χορευτές παρουσιάζει τα σημαντικότερα tango όλων των εποχών. Μουσική από τους C. Gardel, A. Troilo, F. Canaro, A. Piazolla, J. D’Arienzo, R. Firpo, G. Barbieri
Στην Πλατεία Ψυρρή
17.00 «Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της Αθήνας»
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Πολιτιστικό

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου)
Στην Πλατεία Συντάγματος
12.00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις Αμερικάνικες χορωδίες “Southern Connecticut State University Choir” και“University ofAlberta Choir” υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Simon Carrington
Στην Πλατεία Αμερικής
12.00 Συναυλία με τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο & το συγκρότημά του
Στο Θησείο (Πεζόδρομος Ηρακλειδών & Αποστόλου Παύλου)
Εορτασµός παραµονής πρωτοχρονιάς
Μικρή Σκηνή
22.30-23.15 Η Sugahspank!, οι Swing Shoes, Athens Swing Cats και Athens Leading Hope παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς
23.15-23.45 Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη
Μεγάλη Σκηνή
23.45-00.45 Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα συμπράττει με το Φίλιππο Πλιάτσικα

Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων (8 Δεκεμβρίου 2015 – 5 Ιανουαρίου 2016)

Χριστούγεννα στην Καλλιθέα

Τις δικές του δωρεάν και άκρως εορταστικές εκδηλώσεις ετοιμάζει για τις επόμενες μέρες ο Δήμος Καλλιθέας. Ιδού μια πρώτη γεύση:

Στο Δημοτικό Θέατρο (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου)
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 18.30
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τη Δημοτική Φιλαρμονική και τις Σχολές Πνευστών και Κρουστών
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
Στις 18:00 «Χριστουγεννιάτικα μπερδέματα»
Στις 19:30 «Χριστούγεννα του κόσμου» & «Το εργαστήρι του Άη Βασίλη» από το Θεατρικό Σχολείο
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 19:30
Κεντρική συναυλία του Δημοτικού Ωδείου

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α)
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10:30 και στις 12:30
«Οι καλικάντζαροι & ο Άγιος Βασίλης»: Βιωματική δράση για παιδιά από 4 ετών

Στην Πλατεία Δαβάκη
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας υποδέχεται το Σάββατο 19/12 στις 20.00 την ομάδα των Μωμόγερων με το τοπικό χριστουγεννιάτικο έθιμο «Μωμο’έρια», και την Κυριακή 20/12 στις 11.00 φιλοξενεί την παιδική παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισα που μισούσε τα κάλαντα», ενώ στις 19.00 η ομάδα Βάκχαι παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Λαϊκά Χορευτικά Δρώμενα από όλη την Ελλάδα. Σε όλες τις πλατείες της Καλλιθέας, τέλος, η Δημοτική Φιλαρμονική παίζει πρωτοχρονιάτικη κάλαντα από τις 17.00 και μετά.

Χριστουγεννιάτικο πάρτι στην Ανοιχτή Τέχνη

Στην γωνία Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, η Ανοιχτή Τέχνη –που φροντίζει όλο τον χρόνο, μέσα από σεμινάρια, μαθήματα και διαλέξεις, να μαθαίνουμε τα πάντα για τις τέχνες και τον πολιτισμό– κάνει το Σάββατο 19/12 στις 22.00 ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με ελεύθερη είσοδο και ποτά κερασμένα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Οι άνθρωποι της Ανοιχτής Τέχνης μας υπόσχονται… χορό μέχρι πρωίας.

Trashathon στο Tesla του Bios

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 23.00 και μετά, ο Ηλίας Φραγκούλης αναλαμβάνει τα decks του Tesla για έναν μαραθώνιο… trash, με vintage pop από τα 60s και μετά, ασκήσεις γυμναστικής από τα 80s, και όλες εκείνες τις μουσικές που ο ανθρώπινος πολιτισμός θα ήθελε να ξεχάσει –τα πόδια μας, όμως, όχι.

Jazzy Christmas με την Big Band του Δήμου Αθηναίων στον Κήπο του Μεγάρου

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων μας προσκαλούν σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία-έκπληξη, να γιορτάσουμε την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα με ένα ποτήρι ζεστό κρασί και τις τζαζ αρμονίες της Big Band του Δήμου Αθηναίων. Διευθύνει ο Μάνος Θεοδοσάκης.

Χριστούγεννα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, οι σπουδαστές των μουσικών συνόλων του Ωδείου Φίλιππος Νάκας θα παρουσιάσουν μια χριστουγεννιάτικη συναυλία με γνωστά έργα των Bach, Strauss, Tchaikovsky κ.ά., υπό τη διεύθυνση των Μ. Παπαπέτρου και Ν. Σαραντίδου. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η εντυπωσιακή χορωδία του μοντέρνου τμήματος Jazz Pop Gospel Choir υπό τη διεύθυνση της Μ. Σάττι.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το ιστορικό σχήμα της Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας θα παρουσιάσει ένα πρωτοχρονιάτικο εορταστικό ρεπερτόριο, με γνωστά ελληνικά και διεθνή μουσικά κομμάτια. Την μουσική θα διευθύνει ο Σμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v