Εύκολα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια

Δείτε πώς θα δημιουργήσετε μόνοι σας εύκολα και οικονομικά στολίδια και διακοσμητικά για να δώσετε DIY χριστουγεννιάτικο τόνο στο σπίτι σας.
Εύκολα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια

Βαρεθήκατε τα παλιά σας στολίδια για το δέντρο ή τις κλασικές γιρλάντες στις πόρτες και τα παράθυρά σας; Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούρια, πληρώνοντας πολλά: Δείτε παρακάτω ωραίες do it yourself ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας διακοσμητικά και στολίδια που θα δώσουν μια όμορφη, «χειροποίητη» νότα στο σπίτι σας αυτά τα Χριστούγεννα.

*Στολίδια… παγωτά

Με λίγο χαρτόνι από ρολό χαρτιού κουζίνας, λίγο γκοφρέ χρωματιστό χαρτί και βελόνα και κλωστή, μπορείτε να έχετε υπέροχα «χωνάκια παγωτού» για να βάλετε λίγο… καλοκαίρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Αναλυτικές οδηγίες εδώ.  

*Καρτούλες από ζυμαρικά για το τραπέζι σας

Για το τραπέζι του ρεβεγιόν σας ή το χριστουγεννιάτικο δείπνο με τους δικούς σας, ετοιμάστε όμορφες καρτούλες με τα ονόματα των καλεσμένων σχηματισμένα με ζυμαρικά, για να τους ανοίξετε με το «καλησπέρα» την όρεξη. Δείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες.  

*Στολίδια από κουπάτ

Τα ασημένια κουπάτ και μίνι-τσέρκια για μπισκότα, είτε στογγυλά είτε σε σχήματα όπως άλογα, αγγελάκια και χιονάνθρωποι, μπορούν με λίγη κλωστή να γίνουν σούπερ μοντέρνα στολίδια για το δέντρο ή το σπίτι.

*Ποντικάκια από ζαχαρωτά

Λίγο χρωματιστό χαρτί, λίγα ζαχαρωτά μπαστουνάκια και ελάχιστο μεράκι με το ψαλίδι, μας κάνουν… τρισχαριτωμένα ποντικάκια που δημιουργούν παιχνιδιάρικη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο γιορτινό τραπέζι ή το παιδικό δωμάτιο. Δείτε εδώ πώς θα τα φτιάξετε.  

*Κρεμαστά πλασματάκια… από φιστίκια

Κι όμως, μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε αράπικα φιστίκια σε χαριτωμένα πλασματάκια, που θα κρέμονται από το τζάκι (αν έχετε) ή από διακριτική κόκκινη και λευκή κλωστή που θα δώσει έναν εορταστικό τόνο στο καθιστικό ή την κουζίνα σας.  

*Ανάγλυφες κάλτσες Άι Βασίλη

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τέτοιες φοβερές χειροποίητες κατασκευές για το τζάκι, το δέντρο ή τους τοίχους του σπιτιού σας. 

*Χριστουγεννιάτικη μπάλα – γλαστράκι

Μπορείτε να μετατρέψετε μια διάφανη χριστουγεννιάτικη μπάλα σε μίνι-γλαστρούλα για γκι ή έλατο, όπως εδώ.  

*Καρδιές από πουλόβερ

Το παλιό, σχισμένο ή αχρείαστο μπλουζάκι σας μπορεί να μεταμορφωθεί σε εξαιρετικά διακοσμητικά, γρήγορα και εύκολα.

*Σπιτάκια από ρολό χαρτιού

Πάρτε τα κυλινδρικά χαρτονάκια από χαρτί υγείας, ανοίξτε μικρά «παραθυράκια», βάλτε πάνω τους χαρτονένιους κώνους και διακοσμήστε τα με χαρτί περιτυλίγματος ή ζωγραφίζοντας φιγούρες. Και με λίγη κλωστή, μπορούν να «ντύσουν» και το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Πηγή: Buzzfeed

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v