Πώς θα δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας;

Όπως το σωστό μακιγιάζ καμουφλάρει τις γυναικείες ατέλειες έτσι και τα περιποιημένα μαλλιά, η προσεγμένη γκαρνταρόμπα, ένα λαμπερό χαμόγελο -και όχι μόνο- μπορούν να προσθέσουν πόντους στην εξωτερική εμφάνιση ενός άνδρα. Μερικά ακόμα μυστικά...
Πώς θα δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας;
Κανένας άνδρας δε μπορεί να αρνηθεί πως μία γυναίκα που προσέχει την εμφάνισή της θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον περισσότερο από κάποια εντελώς ατημέλητη. Εκ πρώτης, τουλάχιστον. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ίσως και με πιο αυστηρά κριτήρια, λειτουργούν και οι γυναίκες, αφού είναι στην φύση τους να έλκονται από την ομορφιά και την γοητεία.

Όσο επιφανειακό κι αν ακούγεται, οι γοητευτικότεροι άνδρες δεν κερδίζουν μόνο στην αγάπη (και το κρεβάτι). Έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο έδειξε ότι οι γοητευτικοί άνδρες έχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης από τους λιγότερο γοητευτικούς, αλλά και από εξίσου γοητευτικές γυναίκες.

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών που είχαν την τύχη να κληρονομήσουν γονίδια α λα Μπραντ Πιτ δεν θα πρέπει να απογοητεύεσαι: Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα χρυσές συμβουλές για την εμφάνισή σου που αν τις ακολουθήσεις θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τον καλύτερό σου εαυτό, να βελτιώσεις κάθε πτυχή της εμφάνισής σου και να αυξήσεις, έτσι, τις πιθανότητες καλύτερης τύχης στην ζωή σου.

1. Αφαιρέστε τις ανεπιθύμητες τρίχες
Πλησιάζεις μία γυναίκα στο μπαρ για να της μιλήσεις (δέκα πόντοι). Και όπως στρέφεσαι προς τον μπάρμαν μία μαύρη τούφα εμφανίζεται από το ρουθούνι (μείον δέκα πόντοι). Υποψιασμένη περνά το βλέμμα της από το αυτί σου: Δεν ξεχωρίζει από τα μαλλιά σου γιατί άλλη μία τούφα από το εσωτερικό του έχει μπλεχτεί σε αυτά (μείον είκοσι πόντοι).
Πιθανώς για κάποιες γυναίκες οι άνδρες με έντονη τριχοφυΐα να είναι ελκυστικοί. Δε μπορώ να σκεφτώ, όμως, έστω μία που να μην τους προτιμούσε χωρίς τρίχες στη μύτη, στα αυτιά ή σε διάφορα άλλα σημεία του προσώπου (π.χ. ελιές).

Η λύση στο πρόβλημά σας είναι πολύ απλή και ακούει στο όνομα αποτρίχωση, την οποία μπορείτε να φέρετε εις πέρας είτε με ένα απλό τσιμπιδάκι είτε με την ειδική κεφαλή στην ξυριστική μηχανή. Αν έχετε πολύ σμιχτά φρύδια προτιμήστε να σας τα διορθώσει κάποια αισθητικός. Μία φορά την εβδομάδα τσεκάρετε για την εμφάνιση νέων τριχών στα «απαγορευμένα» σημεία.

2. Ασκηθείτε έξυπνα
Αν έτσι κι αλλιώς είστε μέλος σε κάποιο γυμναστήριο, προτιμήστε να ασκηθείτε νωρίτερα το βράδυ που έχετε σκοπό να βγείτε. Ιδιαίτερα εκείνη την ημέρα δώστε έμφαση στους μύες των χεριών και της κοιλιάς, ώστε να δείχνουν πιο «γραμμωμένοι» για μερικές ώρες μετά το γυμναστήριο. Επιπλέον, η άσκηση (ή η άθληση) πριν την έξοδο θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και θα σας κάνει να δείχνετε πιο υγιής. Αν, πάλι, δεν είστε αθλητικός τύπος, ίσως πρέπει να αρχίσετε να το σκέφτεστε, είτε απλά βγαίνοντας για τρέξιμο είτε επιλέγοντας κάποιο σπορ. Η αλλαγή που θα δείτε μακροπρόθεσμα στην εμφάνισή σας θα είναι θεαματική.

3. Καλή στάση σώματος
Αν υπάρχει ένας καλός λόγος για να πηγαίνουν οι άνδρες στον στρατό αυτός είναι ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, τους μαθαίνει να στέκονται ευθυτενώς. Δυστυχώς, δεν «πιάνει» πάντα. Θα πρέπει, λοιπόν, να εξασκηθείτε μόνοι σας.

Η καλή στάση σώματος σας βοηθά αυτόματα να δείχνετε λεπτότερος και με ωραιότερο σώμα. Σας προσθέτει αυτοπεποίθηση –στοιχείο που έλκει τους άλλους ανθρώπους. Για να στέκεστε σωστά θα πρέπει να ρίχνετε το βάρος σας στα δάχτυλα των ποδιών και όχι στις φτέρνες, οι κοιλιακοί σας θα πρέπει να είναι τεντωμένοι και «ρουφηγμένοι προς τα μέσα» και οι ώμοι σας θα πρέπει να είναι τραβηγμένοι προς τα πίσω.

4. Φροντίστε το στόμα σας
Το ωραίο χαμόγελο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά όπλα της γοητείας του άνδρα. Τα δόντια σας πρέπει να είναι καθαρά, όσο πιο λευκά γίνεται και το στόμα σας πρέπει να μυρίζει ωραία. Αν έχετε δυσμορφία στα δόντια, ποτέ δεν είναι αργά να την διορθώσετε με την βοήθεια ειδικού. Τέλος, φροντίστε και τα χείλη σας για να μην είναι ξεραμένα, με πετσάκια. Περάστε την οδοντόβουρτσα πάνω από αυτά όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και έπειτα βάλτε λίγο διάφανο βούτυρο-κακάο.

5. Υγιής επιδερμίδα
Κανείς δε μπορεί να σας κατηγορήσει αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα με ακμή ή έντονη ξηροδερμία. Είναι στο χέρι σας, όμως, να φροντίσετε την επιδερμίδα σας με ειδικά προϊόντα και, πιθανώς, με την βοήθεια ειδικού. Δεν θα είστε λιγότερο άνδρες αν πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας με ένα ειδικό σαπούνι καθαρισμού (θα το αναζητήσετε στα καταστήματα ομορφιάς) ή αν, σε περίπτωση που έχετε έντονη ξηροδερμία, χρησιμοποιείτε ένα καλό after shave ή μία ενυδατική κρέμα.

Επίσης, για να αποφύγετε μεγάλες φθορές στην επιδερμίδα σας φροντίστε πάντα το καλοκαίρι να βάζετε αντηλιακό και στο πρόσωπο, ενώ αν έχετε έντονη έκκριση σμήγματος, καλό είναι κατά καιρούς να επισκέπτεστε ένα ινστιτούτο αισθητικής για καθαρισμό προσώπου.

6. Φροντίστε τα μαλλιά σας
Δεν λέμε απαραίτητα να κουρευτείτε, αλλά να επιλέξετε ένα στυλ μαλλιών που να ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Αν, για παράδειγμα, έχετε «τετράγωνο» πρόσωπο -με έντονες γωνίες- προτιμήστε κοντό προς μέτριο μήκος στα μαλλιά σας. Αν έχετε λεπτά χαρακτηριστικά μπορείτε να δοκιμάσετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Αν δεν είστε σίγουροι για το στυλ που σας ταιριάζει επισκεφθείτε κάποιο καλό κομμωτήριο (δείτε στα Σχετικά Άρθρα) και ζητήστε επαγγελματική συμβουλή. Αντίστοιχα θα αποφασίσετε αν σας ταιριάζουν ή όχι τα γένια.

Θεωρείται αυτονόητο ότι για να «ρίξετε» την γυναίκα που σας ενδιαφέρει τα μαλλιά σας θα πρέπει τουλάχιστον να είναι καθαρά.

7. Κλασική γκαρνταρόμπα
Αν δεν είστε σίγουρος για το στιλ ρούχων που σας ταιριάζει, επενδύστε σε μία κλασική γκαρνταρόμπα που αποτελεί πάντα το ασφαλέστερο καταφύγιο όταν αναρωτιέστε τι να φορέσετε στη βραδινή σας έξοδο. Η γκαρνταρόμπα σας πρέπει να περιλαμβάνει: Λευκά, εντελώς λιτά, πουκάμισα, σκουρόχρωμα τζιν, t-shirts που να «κάθονται» καλά στο σώμα σας, κατά προτίμηση μονόχρωμα ή με στάμπες, φούτερ με φερμουάρ ή μάλλινες ζακέτες με κουμπιά και ένα μαύρο παλτό ή παρκά που να ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Αποφύγετε τα πολύ εκκεντρικά κομμάτια αν δε μπορείτε να υποστηρίξετε αυτό το στιλ. Σκεφτείτε απλά: Απλότητα = Κομψότητα. Το έλεγε και η Κοκό.

8. Ρούχα που δένουν στο σώμα σας
Ακόμα, όμως, κι αν η γκαρνταρόμπα σας αποτελείται από τα σωστά κομμάτια, αυτά δεν έχουν καμία αξία αν δεν δένουν στο σώμα σας. Το μεγαλύτερο στιλιστικό λάθος που κάνουν συνήθως οι άνδρες είναι ότι φορούν σωστά ρούχα σε λάθος νούμερο: Είτε πολύ φαρδιά είτε πολύ στενά. Ακόμα, όμως, και ο πιο καλογυμνασμένος δείχνει γελοίος σε ένα υπερβολικά στενό t-shirt, ενώ ένας κοντός άνδρας δείχνει ακόμα πιο κοντός αν φοράει πολύ φαρδιά ρούχα. Τα πολύ φαρδιά θα πρέπει να αποφεύγουν και οι παχουλοί άνδρες γιατί έτσι δείχνουν ακόμα πιο μεγαλόσωμοι. Αντίθετα, θα πρέπει να προτιμούν ρούχα που να διαγράφουν τη μέση και τα πόδια τους, χωρίς όμως να κολλάνε στο σώμα.

9. Γνωρίζετε τα ελαττώματά σας
Να είστε ειλικρινείς στον εαυτό σας σχετικά με το πρόσωπο και το σώμα σας. Γνωρίζοντας τα αδύναμα σημεία σας βοηθά όχι μόνο να αισθανθείτε άνετα με αυτά αλλά και να τα κρύψετε έξυπνα. Για παράδειγμα, ο κομμωτής σας μπορεί να σας προτείνει κουρέματα που θα αποκρύψουν ότι τα μαλλιά σας αραιώνουν. Ενώ αν αποδεχτείτε την κοιλίτσα σας θα πάρετε απόφαση να ξεφορτωθείτε όλα αυτά τα στενά πουλοβεράκια που την διαγράφουν και να τα αντικαταστήσετε με ζακέτες με κουμπιά και V λαιμόκοψη.

10. Πίνετε και τρώτε σωστά
Κάντε μια φιλότιμη προσπάθεια να βελτιώσετε την διατροφή σας και θα δείτε σύντομα πόσο καλύτερα θα νιώσετε τόσο με το σώμα όσο και με το δέρμα σας. Επιπλέον, μία γυναίκα που σας ενδιαφέρει θα γοητευτεί από το γεγονός ότι προσέχετε τι τρώτε και δεν καταβροχθίζετε ό,τι και όσο βρείτε –ειδικά αν έτσι κι αλλιώς έχετε πρόβλημα με το βάρος σας.

Δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσετε να τρώτε καλύτερα: Επιλέγετε πρωτεΐνες με λίγα λιπαρά, όπως το κοτόπουλο και το ψάρι, αντικαταστήστε τα τηγανιτά και τους υδατάνθρακες με λαχανικά και προτιμήστε φρούτα ή έστω φρουτώδη γλυκά αντί για σοκολάτες. Τέλος, αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με πολύ νερό.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Πηγή:
AskMen.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v