Άνδρας: Μιλώντας για... τρίχες

Κάτω από τον ανδρικό λαιμό ένας ολόκληρος κόσμος τριχοφυΐας καλεί το μαγικό ξυραφάκι να βάλει τα πράγματα στην… θέση τους. Δείτε τα μέρη του σώματος που οι γυναίκες θέλουν και δεν θέλουν να βλέπουν άτριχα.
Άνδρας: Μιλώντας για... τρίχες
Το κίνημα των μετροσέξουαλ έχει πλέον κατακτήσει ορισμένα εδάφη στα οποία μέχρι πριν κάποια χρόνια μόνο γυναικείο πόδι είχε δικαίωμα να πατήσει. Έτσι, πολλοί άνδρες πλέον επισκέπτονται κέντρα αισθητικής για καθαρισμό προσώπου ή χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Ωστόσο, στο ζήτημα των τριχών τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς καθώς πολλοί άνδρες δεν είναι εντελώς βέβαιοι για το πού σταματά το ελκυστικό και πού αρχίζει το τρομακτικό όταν αποφασίζουν να αφαιρέσουν τις τρίχες από τον λαιμό και κάτω.

Πράγματι, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα «πρέπει» και τα «μη» είναι λεπτή. Για να σας βγάλουμε από το δίλημμα δείτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει το ξυραφάκι σας:

-Τρίχες στις μασχάλες: Αν στην περιοχή επικρατεί ζούγκλα μπορείτε να κοντύνετε τις τρίχες με ένα ψαλιδάκι. Όχι μόνο θα αρέσει περισσότερο στις γυναίκες, αλλά θα ιδρώνετε λιγότερο και ως εκ τούτου θα μυρίζετε καλύτερα. Μην δοκιμάσετε, όμως, να ξυρίσετε εντελώς τις μασχάλες –πολλές γυναίκες θα αμφισβητήσουν τον ανδρισμό σας αν το κάνετε.

-Τρίχες στο στήθος: Στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να υπάρχουν λίγες τρίχες στο ανδρικό στήθος –όταν λέμε λίγες δεν εννοούμε γούνα αρκούδας. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία καλά θα κάνετε να μειώσετε τις τρίχες στο στήθος είτε με laser είτε με τακτική αποτρίχωση με κερί. Αποφύγετε να τις ξυρίσετε, ακόμα κι αν η σύντροφός σας σάς προτιμά εντελώς άτριχο γιατί όταν θα ξαναβγούν θα αγκυλώνουν σε πραγματικά ενοχλητικό βαθμό.

-Τρίχες στα γεννητικά όργανα: Είναι αποδεκτό μια φορά στο τόσο να αφαιρείτε εντελώς τις τρίχες στα γεννητικά σας όργανα –βοηθά και στις δυσάρεστες οσμές. Μην το κάνετε, όμως, συνέχεια –εκτός αν θέλετε να θυμίζετε πρωταγωνιστή σε ροζ βίντεο. Οι μόνοι άνδρες που επιτρέπεται να είναι εντελώς άτριχοι σε όλο τους το σώμα είναι όσοι ασχολούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού με την ποδηλασία ή την κολύμβηση. Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία είναι λίγο περίεργο να είστε πάντα εντελώς ξυρισμένοι εκεί κάτω. Και αν, τέλος πάντων, σκοπεύετε να αφαιρέσετε τις τρίχες από όλο σας το σώμα και τα γεννητικά όργανα, θα πρέπει να τις αφαιρέσετε και από τα πόδια –γιατί φανταστείτε πώς θα δείχνουν έτσι τριχωτά κάτω από ένα εντελώς άτριχο σώμα;

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, όσον αφορά την συγκεκριμένη περιοχή, είναι να κονταίνετε τακτικά τις τρίχες σε βαθμό που δεν ενοχλούν και αφήνουν το… πεδίο ελεύθερο για την σύντροφό σας.

-Τρίχες στους ώμους ή την πλάτη: Οι περισσότερες γυναίκες συμφωνούν ότι οι τρίχες στους ώμους ή την πλάτη δεν είναι ακριβώς γοητευτική εικόνα. Μπορεί να μην ακούγεται λογικό για μια γυναίκα να αποδέχεται τις τρίχες στο στήθος αλλά όχι αυτές στην πλάτη, ωστόσο έτσι έχουν τα πράγματα και, αν σας ενδιαφέρει να της αρέσετε λίγο παραπάνω, φροντίστε να αφαιρέσετε άμεσα τις τρίχες εκεί πίσω.

-Ξυριστικά… σχέδια: Εκτός αν το χρειάζεστε για τις ανάγκες κάποιου αστείου και σκοπεύετε να το διορθώσετε άμεσα μόλις τα γέλια τελειώσουν, δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σχεδιάκια σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας όταν ξυρίζεστε. Ιδιαίτερα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων σας. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από βελάκια, τριγωνάκια ή κεραυνούς τριχών που σκοπό έχουν να «οδηγήσουν» την γυναίκα στο σωστό σημείο. Ξέρει πολύ καλά πού να πάει –αρκεί να υπάρχει ένα περιποιημένο μονοπάτι προς τα εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ανάγκη να βασίσετε τις ξυριστικές σας επιλογές στο τι αρέσει και τι όχι στις γυναίκες. Αν, όμως, θέλετε να αρέσετε εσείς σε αυτό, καλό είναι τουλάχιστον να γνωρίζετε την άποψή τους πριν πιάσετε στα χέρια σας το ξυραφάκι. Και αν , τέλος πάντων, έχετε υποπέσει σε κάποιο από τα παραπάνω παραπτώματα, τρίχες είναι βρε αδερφέ, θα ξαναβγούν!

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v