Πώς θα κοιμηθείς πιο άνετα (και πιο καλά) το καλοκαίρι

Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα το καλοκαίρι; Δες μερικά κόλπα που θα σου χαρίσουν όμορφα «ζζζζ» και το καλοκαιράκι.
Πώς θα κοιμηθείς πιο άνετα (και πιο καλά) το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι ο ύπνος μας συνήθως διαταράσσεται. Λίγο η ζέστη, λίγο τα ξενύχτια, λίγο η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σου προκαλέσουν αϋπνίες.

Τι μπορείς να κάνεις;

Προσοχή στα σεντόνια

Τα πιο δροσερά σεντόνια είναι τα βαμβακερά. Το βαμβάκι κατά κάποιον τρόπο «αναπνέει», κρατώντας τη ζέστη μακριά από το κορμάκι σου. Ξέχνα δηλαδή συνθετικά σεντόνια και σκεπάσματα.

Χαμήλωσε τα φώτα

Περίπου μία με δύο ώρες πριν τον ύπνο κλείσε οποιαδήποτε συσκευή εκπέμπει φως για να μην αποσυντονίσεις το βιολογικό σου ρολόι. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, άσε όλες τις συσκευές σε κάποιο άλλο δωμάτιο ρε εθισμένε.

Πίνε νερό, αλλά όχι το βράδυ

Το νερό είναι υγεία, το καλοκαίρι το χρειάζεσαι, όπως απόφυγε να πίνεις πολύ νερό πριν κοιμηθείς, γιατί το βράδυ θα ξυπνάς για τουαλέτα, διαταράσσοντας έτσι τον συνεχόμενο ύπνο σου.

Περιόρισε το αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει την τιμητική του το καλοκαίρι, ιδιαίτερα το βράδυ, αλλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις, αφού η υπερβολική κατανάλωση θα διαταράξει τον βαθύ σου ύπνο και θα σε κάνει να ξυπνήσεις κουρασμένος την επόμενη μέρα. Χώρια το χανγκόβερ.

Το hack το σωστό

Το κλασικό «ιντερνετικό» κόλπο για δροσιά που διαρκεί μέχρι και μισή ώρα είναι μια βαμβακερή κάλτσα γεμάτη με ρύζι, την οποία θα δέσεις και θα τοποθετήσεις στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Τη βγάζεις και τη χρησιμοποιείς σαν κομπρέσα.

Και άλλο ένα

Σε περιπτώσεις άγριου καύσωνα, μπορείς να δροσίσεις το δωμάτιο πριν κοιμηθείς απλώνοντας ένα βρεγμένο σεντόνι μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο. Φυσικό air condition, σα να λέμε.

Πρόσεχε το βραδινό

Ένα βαρύ γεύμα αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσει καούρα και φούσκωμα, με αποτέλεσμα να μην νιώθεις άνετα να κοιμηθείς. Αν σκοπεύεις να κάνεις κανονικό γεύμα, φρόντισε να είναι μία με δύο ώρες πριν κοιμηθείς.

Χαλάρωσε το κορμάκι σου

Δοκίμασε να κάνεις λίγο stretching πριν πέσεις στο κρεβάτι για να χαλαρώσεις τους μυς σου. Δες στο παρακάτω βίντεο μερικές ασκήσεις για αυτόν τον σκοπό.



 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v