Καλύτερα να μην κοιμάσαι με ανεμιστήρα το βράδυ λένε οι ειδικοί

Έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι με ανεμιστήρα το βράδυ μπας και δροσιστείς λίγο; Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να σκεφτείς διπλά πριν το ξανακάνεις.
Καλύτερα να μην κοιμάσαι με ανεμιστήρα το βράδυ λένε οι ειδικοί
Μέσα Ιουνίου πια και δύσκολα θα βρεις κάποιον να μην ανοίγει το aircondition ή τον πατροπαράδοτο ανεμιστήρα προκειμένου να βρουν ανάσες δροσιάς πριν κοιμηθούν. Αν ανήκεις ωστόσο στους ανεμιστηρολάγνους καλό θα είναι να το ξανασκεφτείς πριν βάλεις μπρος τον ανεμιστήρα σου σήμερα το βράδυ.

Βλέπεις ο σύμβουλος ύπνου Matt Reddick κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους υποφέρουν από αλλεργίες καθώς οι ανεμιστήρες έχουν την τάση να ενεργοποιούν αλλεργικές αντιδράσεις εξαιτίας της γύρης και της σκόνης που συγκεντρώνεται στις λεπίδες του. Αυτή μπορεί να εκτοξευθεί στα ιγμόρεια και τα ρουθούνια όσων κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό και να προκαλέσει αλλεργικές εξάρσεις.

«Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον ανεμιστήρα σας. Εάν μάζευε σκόνη στις λεπίδες, αυτά τα σωματίδια πετούν στον αέρα κάθε φορά που τον ενεργοποιείτε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτός των άλλων οι ανεμιστήρες παράγουν ξηρό αέρα ο οποίος μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα, όπως είναι ξηρότητα του δέρματος και του λαιμού, αλλά και ερεθισμό στα μάτια, ειδικά αν γίνεται χρήση φακούς επαφής.

Αντίστοιχα τα ιγμόρεια θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν από τον ξηρό αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε βλέννα και πονοκεφάλους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v