Πώς να την παλέψεις αν σε έχει φάει το σπίτι

Σε έχει τρομάξει η κατάσταση και βγαίνεις λιγότερο κι από τότε στο λοκντάουν; Δεν είσαι μόνος/η. Έχουμε συμβουλές για να την παλέψεις όσο γίνεται.
Πώς να την παλέψεις αν σε έχει φάει το σπίτι
Πολύ περισσότερο από τα νέα μέτρα, μας τρομάζουν τα νέα κρούσματα. Κάποιους περισσότερο από άλλους, κι αυτοί οι κάποιοι έχουν –ανθρώπινα και με το δίκιο τους– περιορίσει τις εξόδους και τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο δυνατό. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς, και ζεις πρακτικά ένα δεύτερο λοκντάουν, απλώς χωρίς την κυβερνητική εντολή, ίσως έχουμε μερικές ιδέες για να το περάσεις όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.

Πες όχι στις υπερβολές: Το καταλαβαίνουμε ότι η ιδέα να μπεις σε ένα γεμάτο μετρό για να πας σε ένα εξίσου γεμάτο μπαρ/ café/ ταβερνάκι μοιάζει τρομακτική, ακόμα και για τους πιο ψύχραιμους εξ ημών. Αλλά το να πας με τα πόδια, με το ποδήλατο, ή με το αυτοκίνητό σου στο σπίτι ενός φίλου για να αράξετε με κρασιά στο μπαλκόνι, έχει ελάχιστο ρίσκο για την υγεία σου, και τεράστια οφέλη για τη διάθεσή σου.

Γράψου σε ό,τι συνδρομητική πλατφόρμα υπάρχει: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να δεις όλους τους κύκλους όλων εκείνων των σειρών που δεν είχες χρόνο να δεις τα τελευταία χρόνια. Όλες οι πλατφόρμες έχουν συνδρομές με τον μήνα, και όλες οι συνδρομές μαζί δε φτάνουν τα λεφτά που θα έδινες για να βγεις π.χ. δύο φορές την εβδομάδα, υπό κανονικές συνθήκες. Εδώ σου τις έχουμε συγκεντρώσει όλες μαζί με τις τιμές τους και τις σειρές και τις ταινίες που θα βρεις στην καθεμία.

Πειραματίσου στην κουζίνα: Ένα καλό που μας έκανε το λοκντάουν, είναι ότι ακόμα και οι πιο ακαμάτηδες εξ ημών μάθαμε να φτιάχνουμε μία ρημαδοσυνταγή. Και λιγότερα λεφτά σε ντελίβερι ή φαγητά έξω ξοδεύεις, και τον χρόνο σου δημιουργικά περνάς, και καλό στη σιλουέτα σου κάνεις. Δες εδώ κι εδώ εκατοντάδες πρωτότυπες και κλασικές συνταγές, πετάξου στο σούπερ μάρκετ (ή παράγγειλε τα υλικά μέσω efood, αν το ‘χεις φτάσει τόσο μακριά και δεν πηγαίνεις ούτε σούπερ μάρκετ) και ξεκίνα.

Άλλαξε παραστάσεις… εντός: Μην τρομάζεις, δε θα σου πούμε να ξοδέψεις λεφτά και να φωνάξεις μάστορες (άνθρωποι στο σπίτι; Μον ντιε) για να κάνεις ανακαίνιση. Μια αναδιάταξη των επίπλων στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα θα σε κάνει να νομίζεις ότι ζεις ξαφνικά σε άλλο σπίτι και θα ανανεώσει τη διάθεσή σου –δοκιμασμένα πράγματα. Επίσης, αν είσαι από τους ελάχιστους που δεν το έκαναν στο λοκντάουν, άδειασε τις ντουλάπες σου, ξεχώρισε ό,τι δεν φοράς πια, και οργάνωσέ τις από την αρχή. Θα σου φάει τουλάχιστον δύο απογεύματα, θα σου γλιτώσει άπειρο χρόνο όταν με το καλό ξαναρχίσεις να ντύνεσαι για να βγεις έξω.

Άλλαξε παραστάσεις… εκτός: Είναι τολμηρό για κάποιον που φοβάται τόσο να βγει από το σπίτι του, αλλά θα επιχειρήσουμε να το προτείνουμε γιατί μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί. Μπορεί όλη η Αττική αυτές τις μέρες να θεωρείται επικίνδυνη ζώνη, αυτό όμως δεν ισχύει για όλη την Ελλάδα. Δες ας πούμε τον χάρτη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εδώ. Οι πράσινες περιοχές είναι αυτές που έχουν ελάχιστα ή και καθόλου κρούσματα. Μήπως είναι καλή ιδέα για την ψυχική σου υγεία να πάρεις το αυτοκίνητο (ή να νοικιάσεις ένα αν δεν έχεις, από 20€ την ημέρα ξεκινούν τώρα οι τιμές στην Αθήνα) και να πας μερικές μέρες εκεί να ηρεμήσεις;

Βρες έναν προσωρινό συγκάτοικο: Αν μένεις μόνος/η και μιλάς με τους φίλους σου μόνο μέσω βιντεοκλήσης (σταμάτα τις, δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν) λογικό είναι να αισθάνεσαι πως κοντεύεις να τρελαθείς. Πρότεινε σε κάποιον από τους πιο κοντινούς σου φίλους (κατά προτίμηση κάποιον που να μη φοβάται όσο εσύ, για να μην φρικάρετε παρέα, αλλά και να μην είναι τελείως yolo, για να μη φρικάρεις μόνος σου κάθε φορά που θα βγαίνει στα μπαρζ) να έρθει να μείνει μαζί σου για μερικές μέρες.

Γράψε: Είναι μεγάλο αγχολυτικό, όσο και να μην το πιστεύεις. Θα το διαπιστώσεις με το που ξεκινήσεις. Δεν έχει σημασία τι θα γράφεις –τις σκέψεις σου, γράμματα στους φίλους σου για να τους πεις πόσο τους αγαπάς και τι ωραία πράγματα θα κάνετε μαζί μόλις τελειώσει όλο αυτό– αρκεί να γράφεις ό,τι σου κατεβαίνει. Πού ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις ένα κρυφό ταλέντο, ή να γράψεις το επόμενο μπεστ σέλλερ. Ημερολόγιο Καραντίνας να το πεις, ορίστε, μέχρι και τίτλο σου βρήκαμε.

Διάβασε: Είναι ο μόνος τρόπος να ταξιδέψεις χωρίς να κουνηθείς από το σαλόνι σου. Αν δεν έχεις μπάτζετ για καινούρια βιβλία και σε δανειστική βιβλιοθήκη δεν πας επειδή κορωνοϊός, εδώ σου έχουμε ένα σωρό διευθύνσεις για δωρεάν ebooks στα ελληνικά. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v