Οι μισοί Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι με την εργασία τους

Περίπου ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους δηλώνουν πως η εργασία τους δεν τους ικανοποιεί, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί πως η δουλειά τους είναι κατώτερη των προσόντων τους, σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας. 
Οι μισοί Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι με την εργασία τους
Ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους δεν είναι ικανοποιημένοι με την δουλειά τους. Αυτό υποδεικνύει η πρόσφατη έρευνα της Randstad, τα ευρήματα της οποίας δείχνουν πως το 54% των εργαζομένων στην χώρα μας δηλώνουν ικανοποιημένοι - συγκεκριμένα το 40% των ανδρών και το 57% των γυναικών.
Το 69% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα προσόντα που διαθέτουν υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της τρέχουσας εργασίας τους. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο στον υπόλοιπο κόσμο που είναι στο 47%. Σύμφωνα με την έρευνα, κάποιες άλλες χώρες στις οποίες οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι διαθέτουν πλεονάζοντα προσόντα από τα απαιτούμενα είναι η Κίνα (84%), η Τουρκία (78%), η Αργεντινή (71%), η Βραζιλία (70%) και το Μεξικό (76%). Στον αντίποδα βρίσκονται το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Δανία.

Πρόκειται για την διεθνή έρευνα Workmonitor της Randstad, που πραγματοποιήθηκε για το γ' τρίμηνο του 2012, εξετάζει τις αναντιστοιχίες που υπάρχουν σχετικά με τα προσόντα που κατέχει το ανθρώπινο δυναμικό, την εύρεση ταλέντων από τους εργοδότες, καθώς και την κινητικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση στον εργασιακό χώρο, τα οποία εξετάζονται ανά τρίμηνο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ποσοστά «ελληνικού ενδιαφέροντος» στην ίδια έρευνα, παρατηρήθηκαν τα εξής:

-Μόνο το 33% πιστεύουν ότι οι Έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με υψηλό επίπεδο προσόντων, κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι υπάρχει διαθέσιμος ικανός αριθμός καλά εκπαιδευμένων και ταλαντούχων εργαζομένων.

-Το 44% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν να υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με υψηλό επίπεδο προσόντων μέσα στα επόμενα τρία έτη.

-Το 39% πιστεύουν ότι οι εργοδότες επενδύουν επαρκώς στην επαγγελματική τους ανάπτυξη (πρόσθετη κατάρτιση και εκπαίδευση).

-17,9% δήλωσαν ότι άλλαξαν θέσεις εργασίας κατά τους τελευταίους έξι μήνες, μια αύξηση της τάξης του 1,8% από το τελευταίο τρίμηνο. 

-Το 33% αυτών που δήλωσαν ότι άλλαξαν θέσεις εργασίας κατά το γ' τρίμηνο, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο προέκυψε η αλλαγή της εργασίας τους ήταν η δυσαρέσκεια με τον εργοδότη τους.

-Σχεδόν οι μισοί (47%), φοβούνται ότι θα χάσουν την εργασία τους. Γενικότερα, οι γυναίκες στην Ελλάδα σε ποσοστό 47,1% φοβούνται περισσότερο για την απώλεια της εργασίας τους σε σύγκριση με τους άντρες που το αντίστοιχο ποσοστό είναι 45,6%.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της έρευνας στην ιστοσελίδα της Randstad
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v