ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Νικήστε το στρες της δουλειάς

Ενοχλητικοί συνάδελφοι; Κακό αφεντικό; Τεράστιος όγκος εργασίας; Δεν είστε ο μόνος. Δείτε πώς θα χτυπήσετε το κακό στη ρίζα του, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το εργασιακό άγχος.

Νικήστε το στρες της δουλειάς

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν υποφέρουν από άγχος λόγω δουλειάς. Είτε πρόκειται για μεγάλο φόρτο εργασίας, είτε για ένα κακό προϊστάμενο, το εργασιακό στρες μπορεί να επιβαρύνει την παραγωγικότητα, τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Κι επειδή αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να γίνει χρόνιο οδηγώντας σε μόνιμο αίσθημα άγχους, σας λέμε πώς θα το διαχειριστείτε αποτελεσματικά ώστε να μην το αφήσετε να επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής σας.

Εντοπίστε τις βασικές πηγές άγχους
Αν δεν ξέρετε τον εχθρό, δεν θα μπορέσετε να τον πολεμήσετε.

Περάστε στη δράση
Αν μπορείτε να αλλάξετε κάτι που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη μέρα σας λίγο καλύτερη, γιατί όχι; Ακόμη κι αν δεν είστε σίγουρη ότι αυτό που σκέφτεστε, μπορεί να γίνει, αξίζει τουλάχιστον να ρωτήσετε. Π.χ., αν σας ενοχλεί ο θόρυβος, ίσως μπορείτε να αλλαξετε γραφείο.

Βρείτε τη στρατηγική που σας ταιριάζει
Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε την ένταση όσων σας ενοχλούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να φοράτε ακουστικά την ώρα που δουλεύετε για να μην ακούτε τους συναδέλφους σας. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο αφεντικό, δοκιμάστε ασκήσεις αναπνοής, τις οποίες θα κάνετε πριν ή μετά τις συναντήσεις σας.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε τη συνέχεια στο site του Mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v