4 φθηνά city breaks στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο

Τρίκαλα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη ή Καλαμάτα; Συγκεντρώνουμε αξιοθέατα και ξενοδοχεία γα τέσσερις πανέμορφες ελληνικές πόλεις, και αφήνουμε σε εσάς τη δύσκολη επιλογή.
4 φθηνά city breaks στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο
της Ηρώς Κουνάδη 

Όσο μας αρέσουν τα γραφικά χωριουδάκια και οι πεζοπορίες σε μονοπάτια που ελίσσονται μέσα σε σκιερά δάση, άλλο τόσο απολαμβάνουμε ένα Σαββατοκύριακο σε ένα αστικό (ή έστω ημι-αστικό) περιβάλλον. Μια εκδρομή γεμάτη ενδιαφέροντα αξιοθέατα, καφεδάκια σε ωραίες γειτονιές, βόλτες ανάμεσα στις βιτρίνες των εμπορικών πεζοδρόμων για ψώνια ή για χάζεμα, καλό φαγητό και χρωματιστά κοκτέιλ σε funky μπαράκια. Αυτό, δηλαδή, που με δύο λέξεις λέμε (στο χωριό μας) city break.

Και μπορεί η Ελλάδα εν γένει να στερείται μεγαλουπόλεων του βεληνεκούς της λέξης “city”, αυτό όμως δεν κάνει τα Σαββατοκύριακά μας στα αστικά της κέντρα λιγότερο ενδιαφέροντα.

Θεσσαλονίκη

Τι θα κάνετε εδώ: Τόσα πολλά, που δύσκολα θα καταφέρετε να τα χωρέσετε σε ένα τετραήμερο. Βόλτες στη Νέα Παραλία, καφεδάκι(α) στη Ζεύξιδος, sightseeing στον Λευκό Πύργο, την Ρωμαϊκή Αγορά και τα ανάκτορα του Γαλέριου, κι άλλες βόλτες στην κουκλίστικη Άνω Πόλη, τσιμπούσια στα Λαδάδικα και το κέντρο… Κουραστήκατε, ή ακόμα; Δείτε εδώ τα δέκα ωραιότερα μέρη στη Θεσσαλονίκηεδώ τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε και εδώ τα καλύτερα εστιατόρια που διεκδικούν μια θέση στο πρόγραμμά σας.

Πού θα μείνετε: Στο οικονομικό και κεντρικότατο ξενοδοχείο Πέλλα (στα 36€ το δίκλινο), στα περιποιημένα δωμάτια του Nea Metropolis (στα 35€ το δίκλινο) στην μπαροπιάτσα της Συγγρού-Βαλαωρίτου ή στο ξενοδοχείο Ilios, επάνω στην Εγνατία (στα 34€ το δίκλινο).

Καλαμάτα

Τι θα κάνετε εδώ: Ρομαντικές βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα στα νεοκλασικά αρχοντικά της Παλιάς Πόλης, sightseeing στο Κάστρο και το καταπληκτικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, βόλτες με τα πιτσιρίκια στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, καφεδάκια και window shopping στην Αριστομένους και στάσεις για φαγοπότια… παντού.
Διαβάστε περισσότερα - Καλαμάτα: Χορεύοντας με την ομορφιά

Έξτρα tip: Αν και η Καλαμάτα είναι αρκετή για να γεμίσει ένα long weekend μόνη της, αξίζει να «θυσιάσετε» λίγο από τον χρόνο σας για να οδηγήσετε τα 40 χιλιόμετρα μέχρι τον φαντασμαγορικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Πού θα μείνετε: Στα μεγάλα, φωτεινά δωμάτια του Galaxy (στα 50€ το δίκλινο) ή στα μικρά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Hotel George, μια ανάσα από την Αριστομένους (στα 55€ το δίκλινο).
Πού θα φάτε: Ποικιλία κρεατικών Στην Λαδόκολλα, όνομα και πράγμα, στην παλιά πόλη. Εξαιρετικά μεζεδάκια συνοδεία τσίπουρου στον Κάρδαμο και τον Πλάτανο, στο κέντρο, και καλά μαγειρευτά στην παραδοσιακή ταβέρνα Αγριλιά, στη Βέργα, με θέα ολόκληρη την πόλη.

Ιωάννινα

Τι θα κάνετε εδώ: Ρομαντικές βόλτες στην όχθη της λίμνης Παμβωτίδας, καφεδάκι στα παραδοσιακά καφενεία του νησιού της λίμνης, sightseeing στο Μουσείο του Αλή Πασά επάνω στο νησάκι, αλλά και στο επιβλητικό Κάστρο των Ιωαννίνων και στο απόκοσμο Σπήλαιο του Περάματος, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Και βέβαια, επικά φαγοπότια ηπειρώτικης κουζίνας είτε στην καρδιά της πόλης, είτε γύρω από τη λίμνη.
Διαβάστε περισσότερα - Ιωάννινα: 15 μυστικά της λίμνης

Πού θα μείνετε: Στα φροντισμένα δωμάτια του Ξενώνα Γούσιας, κοντά στο Σπήλαιο του Περάματος (στα 35€ το δίκλινο), στα πανέμορφα δωμάτια του Akti δίπλα στη λίμνη (42€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη), ή στα μεγάλα, κομψά δωμάτια του Casa di Lusso στο Πέραμα (στα 35€ το δίκλινο). 
Πού θα φάτε: Ασύγκριτη τοπική κουζίνα στη Γάστρα (μη χάσετε τη σπεσιαλιτέ τους, αρνάκι στη γάστρα), σπιτικά μαγειρευτά που διαλέγετε από τη βιτρίνα στο ξακουστό Φύσα-Ρούφα που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, και λαχταριστά ψητά στον Ζαγορίσιο, στο Κουτσελιό, λίγο έξω από την πόλη.

Τρίκαλα

Τι θα κάνετε εδώ: Κατ’ αρχάς, ποδηλατάδες –άπειρες, υπέροχες ποδηλατάδες, καθότι οι επίπεδες διαδρομές των Τρικάλων τα καθιστούν την ανεπίσημη ποδηλατο- πρωτεύουσα της Ελλάδας. Sightseeing στο Φρούριο στον λόφο του Προφήτη Ηλία, και την παλιά πόλη, το Βαρούσι, με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Βόλτες στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, ξενύχτια και καφεδάκια στην οδό Ασκληπιού και το κέντρο της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα - Τρίκαλα: ”Πόλη” στην καρδιά της ελληνικής φύσης

Πού θα μείνετε: Στα όμορφα, περιποιημένα δωμάτια του κεντρικότατου Hotel Ntina, μερικά βήματα μακριά από το Κάστρο (στα 40€ το δίκλινο), ή στα funky δωμάτια του νεανικού Hostel Meteora (35€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v