Μήπως να στήσουμε ένα καλοκαιρινό πικνίκ;

Σε καταρράκτες, δάση και σκιερές παραλίες, παίρνουμε τα καλαθάκια του πικνίκ και φεύγουμε για καλοκαιρινή εκδρομή στην εξοχή.
Μήπως να στήσουμε ένα καλοκαιρινό πικνίκ;
Το ξέρουμε πως τα έχεις συνδέσει κυρίως με την άνοιξη, όμως τα πικνίκ είναι τέλεια και το καλοκαίρι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βρεις μια καλή σκιά. Κατά τα άλλα, είναι πρωτότυπα, οικονομικά, και έχουν μια δική τους ιεροτελεστία που δίνει αυτό το κάτι-που-δεν-κάνουμε-συχνά στα Σαββατοκύριακά σου. Άσε που γίνονται απολαυστικότερα όταν τα συνδυάζεις με βουτιά –πριν, όχι μετά, δεν κολυμπάμε φαγωμένοι, είχε δίκιο η μανούλα που μας φώναζε όταν ήμασταν μικρά.

Πού να πάμε;

Στο πευκοδάσος του Σχινιά: Το μνημονεύουμε συχνά ως μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, είναι όμως τέλειο και για να στήσεις το πικνίκ σου στην σκιά των θεόρατων πεύκων του, ελάχιστα βήματα μακριά από την χρυσαφένια αμμουδιά που καταλήγει σε ρηχά, πεντακάθαρα νερά. Ξαπλώστρες και ομπρέλες και λοιπά εκνευριστικά λάμπουν διά της απουσίας τους, η δε έκταση τόσο του δάσους όσο και της παραλίας είναι τέτοια που εγγυάται πως θα έχεις την ησυχία σου ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.



Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μέρα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα 

Στην Πούντα Ζέζα: Οι ντόπιοι τη λένε Πουνταζέζα, μία λέξη, αυτή την συμπαθέστατη παραλία του Λαυρίου, που έχει ένα μίνι δασάκι από αλμυρίκια στην άκρη της, ιδανικό για να στήσεις το πικνίκ σου. Για τις βουτιές πριν, έχει επίσης ωραία νερά, ψιλό βοτσαλάκι και αρκετά μεγάλη έκταση ώστε να διασφαλίζει πως δεν θα γίνεται χαμός. Για να προλάβεις θέση στον ίσκιο των αλμυρικιών τα Σαββατοκύριακα, βέβαια, είναι καλή ιδέα να έρθεις αρκετά νωρίς, ή αργούτσικα, την ώρα που οι οικογένειες με πιτσιρίκια φεύγουν για να πάνε να φάνε.

Στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου: Μπορεί ιδιαίτερα σκιερές παραλίες το Σούνιο να μην διαθέτει, έχει όμως τον υπέροχο Εθνικό Δρυμό του σε απόσταση αναπνοής, για να πεταχτείς μετά τις βουτιές στα Λεγραινά, στο ΚΑΠΕ, ή στην Ακτή Ασημάκη, και να στήσεις το πικνίκ σου στη σκιά των δέντρων του. Με την ευκαιρία, μην αμελήσεις να κάνεις μια βόλτα και από το σπηλαιοβάραθρο που λέγεται εύστοχα Χάος, και στο τέλος να οδηγήσεις ένα 5λεπτο ως τον Ναό του Ποσειδώνα για να δεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα - Το Σούνιο είναι η τέλεια μονοήμερη εκδρομή

Στους καταρράκτες της Πέτρας: Ιδανική περίπτωση αν θες να συνδυάσεις το πικνίκ σου με μονοήμερη σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει, οι καταρράκτες της Πέτρας στην Αλίαρτο έχουν εύκολη πρόσβαση, 5-7 λεπτά περπάτημα από εκεί που αφήνεις το αυτοκίνητο, σε βατό μονοπάτι και άφθονα ξύλινα τραπεζάκια για να στήσεις πικνίκ σε ένα απολύτως παραμυθένιο σκηνικό.



Διαβάστε περισσότερα - Καταρράκτες (κοντά) στην Αττική: Ω ναι, υπάρχουν! 

Στον Υμηττό: Ίσως το βουνό με την ευκολότερη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας (ακόμα και χωρίς αυτοκίνητο, παίρνεις το μετρό ως την Εθνική Άμυνα απ’ όπου τα μονοπάτια απέχουν μια 15λεπτη διαδρομή με ταξί) έχει άφθονα σημεία για να στήσεις το πικνίκ σου. Εμείς θα σου προτείνουμε το Αισθητικό Δάσος (αν έρχεσαι με αυτοκίνητο παρκάρεις εδώ) και το μονοπάτι που ξεκινά από εδώ και έχει άφθονες σκιές και παγκάκια του πικνίκ.

Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μέρα στον Υμηττό

Και τι θα φάμε;

Εκτός από τα κλασικά κεφτεδάκια-σαντουϊτσάκια, ωραιότατες ιδέες είναι και οι κοτομπουκιές, τα πάσης φύσεως πιτάκια, το σετ ντοματίνια-τυριά περασμένα σε οδοντογλυφίδες, η ομελέτα με πατάτες κομμένη σε μπουκίτσες, και ό,τι άλλο δεν χρειάζεται ζέσταμα ή τραπέζι. Μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές για να πάρεις ιδέες έχουμε συγκεντρώσει εμείς εδώ, ο Άκης Πετρετζίκης εδώ, και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v