Πώς (και κυρίως πού) θα οργανώσεις το τέλειο πικνίκ

Παίρνουμε τα καλαθάκια μας και στρωνόμαστε σε δέκα καταπράσινες αθηναϊκές γωνιές, για να γιορτάσουμε την άνοιξη όπως της αρμόζει. Με πικνίκ.
Πώς (και κυρίως πού) θα οργανώσεις το τέλειο πικνίκ

Πες ό,τι θες για τη γλυκερότητα των πικνίκ –ειδικά αυτών που γίνονται «κανονικά», με ψάθινα καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα. Ναι, υπάρχει κόσμος που τα κάνει μόνο για το Instagram. Ναι, υπάρχει και κόσμος που δεν θα το διανοούταν ούτε για πλάκα εκείνες τις εποχές που είχαμε λεφτά. Ναι, αν επιμένεις να το βλέπεις μέσα από το πρίσμα των 90s και του Παλιού Πασόκ του Ορθόδοξου μπορεί και να σου φαίνεται λίγο κακομοίρικο. Έχει, όμως, έναν ρομαντισμό, μια επιστροφή στη φύση και στα βασικά και μια γλυκιά αφέλεια από αυτές που σου θυμίζουν ότι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα λεφτά για να περνάς ωραία. Οπότε, από εμάς είναι ναι.

Τι θα φάμε;

Κεφτεδάκια, σαντουιτσάκια, κοτομπουκιές, ντοματίνια και τυριά περασμένα σε οδοντογλυφίδες, ομελέτα με πατάτες κομμένη σε μπουκίτσες, και ό,τι άλλο δεν χρειάζεται ζέσταμα ή τραπέζι. Μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές για να πάρεις ιδέες έχουμε συγκεντρώσει εμείς εδώ  

ο Άκης Πετρετζίκης εδώ 

και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εδώ

Θέλω να το κάνω γλυκερά Ινσταγραμικό: Πού θα βρω τα σύνεργα;

Ένα σετ κομπλέ με καλαθάκι, τραπεζομάντηλο και όλα τα σερβίτσια, πιάτα, ποτήρια, ανοιχτήρια, αλατοπίπερα που θα χρειαστείτε τιμάται στα 64€, από εδώ

Βαλιτσάκι με σερβίτσια, πιάτα, ποτήρια και βαμβακερές πετσέτες στα 44,90€ βρήκαμε εδώ

Καρό τραπεζομάντηλο σε μπλε χρώμα στα 10€ βρήκαμε εδώ  και κόκκινο κατακόκκινο στα 4,96€ εδώ

Και το κυριότερο όλων: Πού θα πάμε;

Κόντρα στον ευρύτατα διαδεδομένο μύθο που λέει πως η Αθήνα δεν έχει εξοχές, ορίστε ούτε ένα ούτε δύο αλλά 10 σούπερ μέρη να στρωθείτε στο χορτάρι, απλώνοντας ή όχι καρό τραπεζομάντηλα.

Στον λόφο του Φιλοπάππου: Και συγκεκριμένα στην Πνύκα, έχει άφθονο καταπράσινο χώρο για εσάς και τα καλαθάκια σας, και τέλεια θέα στην Ακρόπολη.

Στο ΚΠΙΣΝ: Κάτω από τις ελιές του Ελαιώνα, στις όχθες του καναλιού, ή στο γρασίδι του Ξέφωτου.

Στον Εθνικό Κήπο: Στη σκιά των γιγάντιων δέντρων του, μια ανάσα αλλά χιλιάδες έτη φωτός μακριά από τη βοή του Συντάγματος.

Στο Πάρκο Ελευθερίας: Ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και στον ομώνυμο σταθμό του μετρό, για να μην έχεις και άγχος πού θα παρκάρεις.

Στο Πεδίο του Άρεως: Για όποιον δεν έμαθε τα νέα, η διαβόητη πιάτσα απομακρύνθηκε πρόσφατα και το πάρκο είναι μια χαρά ασφαλές.

Στον Υμηττό: Και συγκεκριμένα σε αυτό εδώ το σημείο το απαλλαγμένο από αυτοκίνητα, με θέα στο φαντασμαγορικό, φουντωτό δάσος του αθηναϊκού βουνού.

Στο Άλσος Συγγρού: Στα 950 υπέροχα και καταπράσινα στρέμματά του, το δύσκολο θα είναι να διαλέξεις πού θα πρωτοστρωθείς.

Στο Άλσος του Σκοπευτηρίου Καισαριανής: Καταπράσινο και περιποιημένο, ό,τι πρέπει για τα ανοιξιάτικα πινκίκ μας.

Στην Ακαδημία Πλάτωνος: Γιατί σε ποια άλλη πόλη μπορείς να κάνεις πικνίκ εκεί που δίδασκε ένας από τους σημαντικότερους φιλόσοφους της αρχαιότητας;

Στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο: Τα πιο σπάνια λουλούδια που έχεις δει ποτέ θα πλαισιώσουν το πικνίκ και τις φωτογραφίες σου, στον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο των Βαλκανίων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v