Πού να πάμε για μπάνιο χωρίς αυτοκίνητο;

Θέλεις να κάνεις μια βουτιά, αλλά δεν έχεις αυτοκίνητο ή λεφτά για να του βάλεις βενζίνη; Και τι σκας; Εμείς είμαστε εδώ.
Πού να πάμε για μπάνιο χωρίς αυτοκίνητο;
της Ηρώς Κουνάδη

Εντάξει, ξέρουμε. Νερά επιπέδου Κυκλάδων και ερημικές αμμουδιές για να αράξεις το κορμί σου που να έχουν και πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα βρεις. Αλλά να σου πούμε κάτι; Και με το αυτοκίνητο, πάλι δεν θα έβρισκες, εκτός αν οργανωνόσουν για ΣΚ στην Πελοπόννησο. Το θέμα είναι πού μπορούμε να κάνουμε μια βουτιά σαν άνθρωποι, χωρίς να πληρώσουμε 2,20€ το λίτρο για βενζίνη. Αν έχεις διάθεση να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από την απόλυτη παραλιακή τελειότητα, λύσεις υπάρχουν. Και όχι, δεν είναι ο Μπάτης και τα Βοτσαλάκια του Πειραιά. Αυτά τα βρίσκεις και μόνος/η σου.

Στα Λιμανάκια

Η αγαπημένη παραλία του μέσου 20άρη Αθηναίου, δεν είναι ακριβώς παραλία: Είναι, βασικά, βραχάκια και εξέδρες από τα οποία βουτάς σε κρυστάλλινα, βαθυγάλαζα νερά. Έχει ένα σούπερ κουλ beach bar για παγωμένες μπύρες, και πάμπολλες ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, αν είσαι σε τέτοια φάση. Εδώ, που λες, έρχεσαι ως εξής: Παίρνεις το μετρό ως την Αργυρούπολη, και από εκεί το λεωφορείο 122, που περνάει κάθε 20λεπτο, και σε φέρνει στα Λιμανάκια σε ένα μισάωρο (συν πλην κάτι, αναλόγως κίνησης).

Το ίδιο λεωφορείο κάνει στάσεις και στις λοιπές ενδιαφέρουσες παραλίες της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας: Α και Β πλαζ Βούλας, Καβούρι, Λαιμός, Πλαζ Βουλιαγμένης, Λίμνη (ναι, η γνωστή Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι αυτή), Βάρκιζα, Λομβάρδα (εκεί που είναι το Bikini Bay), και Λαγονήσι.



Στα Λεγραινά

Μια από τις μεγαλύτερες αμμουδιές της αττικής ακτογραμμής, τα Λεγραινά έχουν κάτι για όλους –και οργανωμένο κομμάτι με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και απολύτως ελεύθερο, για να απλώσεις τις πετσέτες και τις ψάθες σου. Έχουν επίσης ανοιχτογάλαζα νερά και χαριτωμένα αμμολοφάκια στο πίσω μέρος της παραλίας. Και εύκολη πρόσβαση με το ΚΤΕΛ Αττικής, που ξεκινά από το Πεδίο του Άρεως ανά μία ώρα, και σε φέρνει εδώ μετά από μια δίωρη παραλιακή διαδρομή (εισιτήριο one way 5,70€). Το ίδιο δρομολόγιο κάνει στάση και στο Σούνιο, αν προτιμάς να συνδυάσεις τις βουτιές σου με μια επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα –στην οποία περίπτωση, φανταστική επιλογή είναι η αμμουδιά μπροστά από το Ξενοδοχείο Αιγαίον, ακριβώς κάτω από τον ναό.

Στην Κινέτα

Ευρύχωρη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμο μέσα στο νερό, έχει άφθονο χώρο ελεύθερο να απλωθείς με τα κουβαδάκια σου αλλά και ξαπλώστρες αν προτιμάς (το Malabar είναι μακράν το πιο κουλ από τα μπητσόμπαρα που τις διαχειρίζονται). Πηγαίνεις πανεύκολα με τον προαστιακό (από τον Πειραιά, το Ρουφ ή τον Σταθμό Λαρίσης) ο οποίος προαστιακός σε αφήνει ακριβώς ένα τέταρτο με τα πόδια από την παραλία. Το εισιτήριο κοστίζει 5,50€.

Το ίδιο δρομολόγιο του Προαστιακού κάνει τέρμα στο Κιάτο, ο σταθμός του οποίου απέχει ένα 10λεπτο με τα πόδια από την συμπαθητική, βοτσαλωτή του παραλία. Για να φτάσεις ως το Κιάτο, το εισιτήριο κοστίζει 11€.



Στις πισίνες της πόλης

Αν βαριέσαι τα πήγαινε-έλα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και θέλεις να κάνεις μια βουτιά επιτόπου, όπως είσαι, ωραιότατες πισίνες θα βρεις στο Μαρούσι Tennis Club (Σισμανόγλειου 74, Μαρούσι, τηλ: 21 0613 1141, είσοδος με καφέ καθημερινές 10€ και Σαββατοκύριακα 12€), στο Χαλάνδρι Tennis Club (Γαρρητού 13, Χαλάνδρι, τηλ: 2106007830, είσοδος 12€) και στην ταράτσα του ξενοδοχείου Park απέναντι από το Πεδίο του Άρεως (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, τηλ.: 210 8894 500, είσοδος με καφέ ή αναψυκτικό 25€ τις καθημερινές και 30€ τα ΣΚ).

Στην Αίγινα

Δεν το είχες σκεφτεί αυτό, βάζουμε στοίχημα. Κοίτα όμως τι εύκολα που γίνεται: Κατεβαίνεις με τον ηλεκτρικό στον Πειραιά, περνάς απέναντι στην πύλη Ε7 του λιμανιού, πληρώνεις 9€ εισιτήριο στο ferry boat (φεύγουν σχεδόν κάθε ώρα, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα) κατεβαίνεις στο λιμάνι της Αίγινας, περπατάς 7 λεπτά μέχρι την αμμουδιά της Κολώνας, κάτω από τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, και βουτάςσ. Μετά ξαναπαίρνεις καράβι, κι είσαι πίσω σε μια ώρα κι ένα τέταρτο. Ακόμα καλύτερα, αν έχεις ποδήλατο, το παίρνεις μαζί σου δωρεάν τόσο στον ηλεκτρικό όσο και στο πλοίο, και βουτάς και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες του νησιού. Σου τις έχουμε συγκεντρώσει εδώ - Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Αίγινα 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v