Οι παραλίες της Αττικής… ανάλογα με τη φάση σου

Είσαι μάνα/ πατέρας κουράγιο; Νέα γυναίκα μόνη ψάχνει; Ερημίτης σε αναζήτηση ησυχαστήριου; Ξέρουμε σε ποια παραλία της Αττικής θα βουτήξεις.
Οι παραλίες της Αττικής… ανάλογα με τη φάση σου
της Ηρώς Κουνάδη

Οργανωμένες ή ελεύθερες κι ωραίες, με άμμο ή με βότσαλο, κοντά και μακριά, οι παραλίες της Αττικής έχουν κάτι για όλους. Τουλάχιστον για όλους όσους είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν με το ότι δε γίνεται να βουτάμε και τις 120 μέρες του καλοκαιριού στις Κυκλάδες, και ότι τα παιδάκια στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παίρνουν αεροπλάνο αντί για αυτοκίνητο για να πάνε για μπάνιο.

Τώρα που βγάλαμε τη μιζέρια από τη μέση, έφτασε η ώρα να απαντήσουμε και το ερώτημα πού θα πας, ανάλογα με το ποιος είσαι και τι θέλεις. Γιατί ανάλογα με το ζώδιο σε έχουμε καλύψει, εδώ.

Θέλεις τζέρτζελο, ωραίες παρουσίες και νέες γνωριμίες

Στο ΚΑΠΕ θα πας, δεν το συζητάμε, εκεί μαζεύονται όλοι οι 20-30άρηδες της Αθήνας κάθε Σαββατοκύριακο. Εκτός από το μικρό μέγεθος και την απουσία ξαπλωστρομπρελών που ευνοούν την τάση «γινόμαστε όλοι μια παρέα» εδώ θα βρεις και τέλεια αιγαιοπελαγίτικα νερά και φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα για να ρομαντζάρεις με το νέο αντικείμενο του πόθου σου την ώρα που αποχωρούν τα πλήθη.



Είσαι με τα πιτσιρίκια (και τα πιτσιρίκια είναι μικρά και βαριούνται εύκολα)

Θα τσεκάρεις ότι δεν φυσάει βοριάς, και θα τα πας στην Κακιά Θάλασσα της Κερατέας. Ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμος μέσα στο νερό, κούνιες δίπλα στην παραλία για όταν κουραστούν να τσαλαβουτάνε, και οργάνωση (αλλά όχι υπερβολική, έχει και ελεύθερο κομμάτι) για να μη σου λείψει τίποτα. 

Είσαι με τα πιτσιρίκια (αλλά τα πιτσιρίκια είναι μεγαλούτσικα)

Στην Ανάβυσσο να τα πας, είτε στη μεγάλη κεντρική παραλία είτε στον Άγιο Νικόλαο. Αμμουδερές και οι δύο, με καθαρά νερά και μεγάλη απλωσιά για να στήσετε ψάθες, ομπρέλες και κουβαδάκια και τόσο-όσο κόσμο, που σημαίνει πως αν θέλουν παρέα για να παίξουν θα τη βρουν, αλλά δεν θα υποφέρετε και από τρομακτικό συνωστισμό.

Είσαι λίγο φασαίος/α, θέλεις μουσικές, μπυρόνια και βουτιές από ψηλά

Στα Λιμανάκια θα πας, να αράξεις με τους μισούς 20άρηδες της πόλης (οι υπόλοιποι θα είναι στο ΚΑΠΕ) να απλώσεις τις πετσέτες σου στα βράχια ή στις ξύλινες εξέδρες και να βουτάς από ψηλά υπό τους ήχους των μουσικών του παρακείμενου beach bar. Και ναι, να γνωρίσεις και κόσμο.



Είσαι φρεσκοερωτευμένος, ιδανικά θα ήθελες να είστε μόνοι πάνω στη γη

Θα πάρεις το έτερό σου ήμισυ και θα πάτε στο Πευκοδάσος του Σχινιά. Σίγουρα, μόνοι σας δεν θα είστε, όμως η έκταση της παραλίας είναι τόσο μεγάλη που δεν γεμίζει πρακτικά ποτέ –κι αν θέλετε ένα απομονωμένο σημείο αποκλειστικά για τους δυο σας, εύκολα θα το βρείτε, στα ξέφωτα και τα μονοπάτια του δάσους πίσω από την παραλία. Και αν δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη απομόνωση, ελάτε αργά για βραδινό μπάνιο –μόνο με τις πετσέτες/ ψάθες σας, το ελεύθερο κάμπινγκ κυνηγιέται αυστηρότατα καθότι Εθνικό Πάρκο και σχεδόν μόνιμα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κακός συνδυασμός.

Είσαι με το αμόρε, αλλά έχετε ξεπεράσει τα πρώτα μέλια

Πηγαίνετε δηλαδή για μπάνιο οι δυο σας, και περνάτε ωραία, αλλά δε φασώνεστε όλη την ώρα στην παραλία, θέλετε να έχετε και κάτι άλλο να κάνετε εκεί που πάτε. Το Πόρτο Γερμενό είναι ιδανικό για την περίπτωσή σας, αφού συνδυάζει πέντε παραλίες στη σειρά, συν το φαντασμαγορικό Προσήλι με τα τιρκουάζ νερά του για να διαλέξετε πού θα πρωτοβουτήξετε, αλλά και ευκαιρίες για βόλτες και εξορμήσεις που περιλαμβάνουν ένα αρχαίο κάστρο και ένα μεγάλο παραθαλάσσιο μονοπάτι αν δεν θέλετε να περιορίσετε μόνο σε βουτιές τη μίνι εκδρομή σας. Έξτρα μπόνους, η θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα.



Είσαι καλοφαγάς, δε σε νοιάζει τόσο πού θα βουτήξεις, όσο πού θα φας μετά

Δύο είναι οι καλύτερες προτάσεις μας για σένα: Το αμμουδερό Σέσι, στο Γραμματικό, για να φας μετά τις βουτιές αριστοτεχνικά ψημένα ψαράκια και θαλασσινά στο μπαλκόνι του Κόλλια (υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο για θαλασσο-γεύμα με ουζάκι) και η Ψάθα, για να πιάσεις ένα από τα τραπεζάκια στην άκρη της απέραντης, βοτσαλωτής παραλίας που απλώνουν τα δύο ταβερνάκια της, ο Άγγελος και ο Σακελάρης, κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα. Σε αμφότερα θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο για μικρά ψαράκια και μεζέδες μετά ούζου, περισσότερα αν θέλεις και μεγάλο φρέσκο ψάρι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v