Τώρα είναι η ώρα να κλείσεις μια εκδρομή στο ποτάμι

Στην Πελοπόννησο, την Ναυπακτία και τα Τζουμέρκα, γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης με ράφτινγκ και βόλτες στις όχθες ποταμιών.
Τώρα είναι η ώρα να κλείσεις μια εκδρομή στο ποτάμι
της Ηρώς Κουνάδη

Μην κοιτάς που ο χειμώνας μας αποχαιρετά δείχνοντας για τελευταία φορά τα δόντια του. Η άνοιξη είναι πλέον και επίσημα εδώ, και τα επόμενα Σαββατοκύριακα θα είναι σχεδόν σίγουρα ηλιόλουστα. Κι αυτό λέμε να το γιορτάσουμε, κλείνοντας μια εκδρομή σε κάποια από τα ωραιότερα ποτάμια της Ελλάδας –για ράφτινγκ και όχι μόνο.

Στον Λάδωνα

Ένα από τα ωραιότερα ποτάμια της Πελοποννήσου τυγχάνει και ένα από τα λιγότερο γνωστά. Τόσο το καλύτερο, καθότι λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την χαρά της ανακάλυψης. Ο Λάδωνας, που λες, στην καρδιά της Πελοποννήσου, πολύ κοντά στο μαγικό αυτή την εποχή Δάσος της Φολόης, είναι ένα ποτάμι χάρμα οφθαλμών, το οποίο μπορείς να διασχίσεις με βάρκα του ράφτινγκ σε μια διαδρομή τόσο εύκολη που ενδείκνυται και για παιδιά. Το κόστος είναι 35€ το άτομο, με την Eco Action (το Google εμφανίζει την επιχείρηση οριστικά κλειστή, μην πτοηθείς, δεν ισχύει) ενώ αν προτιμάς να το κάνεις μονοήμερη, εξόρμηση από την Αθήνα διοργανώνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου το Δραστήριο Κατσίκι με κόστος 55€ το άτομο.



Αν δεν το κάνεις μονοήμερη, εξαιρετικές επιλογές για τη διαμονή σου θα βρεις στο χωριό Δήμητρα, πολύ κοντά στη βάση της Eco Action στο ποτάμι. Δες ας πούμε τα διαμερίσματα Δήμητρα  (48€ το δίκλινο) ή αν το μπάτζετ το σηκώνει αυτό εδώ το ονειρικό σπίτι (141€ για δύο άτομα) 

Ο Λάδωνας έχει και λίμνη, στην οποία μπορείς να κάνεις κανό, και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες βόλτες γύρω του, δες αναλυτικά εδώ - Λάδωνας: Παραμύθι στο νερό 

Στον Λούσιο

Το κοντινότερο στην Αθήνα ποτάμι είναι τόσο κοντά (δυο ωρίτσες και λίγο) που γίνεται μέχρι και μονοήμερη, αν είσαι πρωινός τύπος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το γεγονός που του χαρίζει τη δημοφιλία του: Τυγχάνει να διασχίζει και ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της Πελοποννήσου, πράγμα που κάνει τη διαδρομή του ράφτινγκ συναρπαστική. Καταβάσεις διοργανώνουν η Trekking Hellas (50€ το άτομο) και η Explore Messinia (75€ το άτομο). Εκτός από ράφτινγκ, στο φαράγγι μπορείς να κάνεις και πεζοπορία, είτε μόνος/η ξεκινώντας από τη Μονή Φιλοσόφου και ακολουθώντας το μονοπάτι, είτε οργανωμένα με την Trekking (30€ το άτομο).



Αν δεν το κάνεις μονοήμερη, η καλύτερη επιλογή για διαμονή για να είσαι κοντά στη βάση της Trekking στο χωριό που λέγεται Βλαχορράφτη είναι η Καρύταινα, όπου τα δωμάτια στην Αρέθουσα ξεκινούν από 56€ το δίκλινο και στο Hotel Pelasgos από 67€ (με πρωινό και στις δύο περιπτώσεις).

Διαβάστε περισσότερα - Η Καρύταινα είναι το τέλειο χειμωνιάτικο ΣΚ 

Στον Άραχθο

Μην ακούσεις τους παλιούς που θα σου πουν πως «είναι μακριά». Οι καινούριοι δρόμοι έχουν φέρει πια τα Τζουμέρκα στις τρεις ώρες από την Θεσσαλονίκη και στις τεσσεράμιση από την Αθήνα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ξενώνες και Airbnb ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν τα μανιτάρια. Ο Άραχθος, που λες, είναι ένα από τα ωραιότερα ποτάμια για ράφτινγκ: Διασχίζει ένα φαράγγι μαγικό, περνά κάτω από τοξωτά ηπειρώτικα γεφύρια σαν το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, και συναντά τον 20 μέτρων Καταρράκτη της Κλίφκης, ο οποίος σχηματίζει μια φυσική λίμνη ιδανική για βουτιές. Ράφτινγκ στον Άραχθο διοργανώνουν η Trekking Hellas (40€ το άτομο) και η Alpine Zone που έχει δύο διαφορετικές διαδρομές, για αρχάριους και έμπειρους (45€ το άτομο η πρώτη, 60€ η δεύτερη).



Σχεδόν δίπλα στις βάσεις της Trekking και της Alpine, στο Γεφύρι της Πλάκας, θα βρεις δύο ωραιότατες προτάσεις για τη διαμονή σου: Το ομώνυμο Γεφύρι Πλάκας (από 66€ το δίκλινο) και το Ξενοδοχείο Τελωνείο (από 70€ το δίκλινο).

Περισσότερα για τις βόλτες, τα χωριά και το φαγητό στη γύρω περιοχή εδώ - Τζουμέρκα: Ήπειρος σε slow motion 

Στον Εύηνο

Κάτι λιγότερο από 3 ώρες μακριά από την Αθήνα, 16 χιλιόμετρα έξω από τη Ναύπακτο, ο Εύηνος είναι ένα μοναδικής ομορφιάς ποτάμι, η διαδρομή ράφτινγκ του οποίου διασχίζει ένα φαντασμαγορικό φαράγγι, που την άνοιξη βρίσκεται στα καλύτερά του. Η διαδρομή εκτείνεται σε 9 υδάτινα χιλιόμετρα, και είναι ιδανική για αρχάριους χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα σου προσφέρει συγκινήσεις αν έχεις ξανακάνει ράφτινγκ. Την κατάβαση με τις βάρκες του ράφτινγκ διοργανώνει το Outdoor Lab (κι έχει μάλιστα δύο συναντήσεις την ημέρα, στις 10.00 και στις 13.30, γι’ αυτούς που αγαπούν να κοιμούνται λίγο παραπάνω) με κόστος 40€ το άτομο.



Για τη διαμονή σου, σχεδόν δίπλα στη βάση του, το Evinos Village διαθέτει τέσσερα υπέροχα σπιτάκια με τζάκι στα 180€ ανά διανυκτέρευση, ενώ πολύ κοντά του οικονομικότερη επιλογή είναι το X-Dream Guesthouse.

Διαβάστε περισσότερα - Η άνοιξη στη Ναύπακτο είναι εμπειρία 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v