10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Αγκίστρι

Οι βόλτες, οι βουτιές, και οι εμπειρίες που κάνουν το Αγκίστρι αυτό που είναι: Το καλοκαίρι… στο κατώφλι μας.
10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Αγκίστρι
της Ηρώς Κουνάδη

Τοσοδούλι και πανέμορφο, το Αγκίστρι είναι η απόδειξη πως το καλοκαίρι δεν τελειώνει όταν γυρνάς από διακοπές. Γιατί μπορείς πάντα να ξυπνήσεις ένα Σάββατο πρωί, να κατέβεις στον Πειραιά, να μπεις σε ένα καράβι, και σε μιάμιση ώρα να βρίσκεσαι στο απόλυτο σκηνικό διακοπών. Κι αυτά είναι δέκα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν βρεθείς εκεί.

Να βουτήξεις στη Χαλικιάδα. Αφού έχεις κατεβεί/ μπουσουλήσει/ κουτρουβαλήσει το μονοπάτι, που ναι, είναι απότομο, αλλά ναι, αξίζει με το παραπάνω όλο τον τρόμο της πρώτης φοράς. Γι’ αυτά τα νερά, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον Σαρωνικό.

Να στήσεις σκηνή στο δάσος πάνω από την παραλιούλα της Σκληρής. Και να ξυπνήσεις από το τραγούδι των τζιτζικιών.

Να πιάσεις τραπέζι στο μπαλκόνι της Αλκυόνης, για θαλασσινά και ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα. Όπως πρέπει –και όπως παλιά.



Να ανηφορίσεις ως το Μετόχι, το λιλιπούτειο χωριουδάκι ανάμεσα στη Σκάλα και το Μύλο, για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα από την πλαγιά του λόφου στην οποία είναι σκαρφαλωμένο.

Να φέρεις μαζί ποδήλατα (ταξιδεύουν δωρεάν στα ferry του Σαρωνικού) για τις απογευματινές βόλτες στα μονοπάτια που διατρέχουν τα δεκατέσσερα όλα κι όλα τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού, περνώντας κάτω από φουντωτά πευκοδάση και ενώνοντας μεταξύ τους χωριουδάκια και παραλίες.

Να κάνεις μια βουτιά το ηλιοβασίλεμα στην Απόνησο, την μυστική παραλία που δεν είναι ακριβώς παραλία: είναι πεύκα, ατελείωτα πεύκα, που καταλήγουν σε βράχια που καταλήγουν σε θάλασσα, τα χρώματα της οποίας φέρνουν στο μυαλό το τιρκουάζ του Ιονίου.

Να πάρεις μαζί σου το “Love Story στο Αγκίστρι” του Ανδρέα Αγγελάκη, και να το διαβάσεις στη σκιά ενός από τα πεύκα της Μικρής Δραγωνέρας. Ναι, είναι παιδικό, αλλά είναι υπέροχο.



Να εξερευνήσεις τις ερημικές, βοτσαλωτές παραλίες του βορρά, τη Μαγκίζα και την Μπαριάμα.

Να ανηφορίσεις τα δρομάκια του Μύλου, ή Μεγαλοχωρίου, ως τον έναν και μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού, κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε ασβεστωμένα πεζούλια και λουλουδιασμένες αυλές.

Να συνδυάσεις φρέσκο ψάρι και φανταστικά θαλασσινά με παγωμένο ούζο, στην αυλή του Κάστρου, στο Μεγαλοχώρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v