Οι καλύτερες παραλίες για οικογένειες στην Αττική

Άμμος ή βοτσαλάκι, καθαρά νερά και μπόλικη άπλα για παιχνίδια κάτω από τον ήλιο σε επτά οικογενειακές παραλίες της Αττικής.
Οι καλύτερες παραλίες για οικογένειες στην Αττική

Από τη Βάρκιζα μέχρι την Ψάθα, και από τα Λεγραινά μέχρι το Αλεποχώρι, αυτές οι αττικές παραλίες – κοντινές και μακρινές – είναι ό,τι πρέπει για τα μπάνια της οικογένειας.

Varkiza Resort

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varkiza_Resort (@varkiza_resort) on



Η πλήρως οργανωμένη πλαζ που όλοι ξέρουμε ως “Yabanaki” είναι εξίσου δημοφιλής και στις οικογένειες πέρα από τον νεαρόκοσμο, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει… τα πάντα όλα.  Και ρηχά νερά, και άμμο για να παίξουν τα πιτσιρίκια και αρκετές επιλογές για φαγητό για κάθε γούστο - από Goody’s burgers, μέχρι πίτσα, σουβλάκι και American tex mex στο TGI Friday’s που άνοιξε φέτος στην πλαζ – και επιλογές για water sports που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια

Θυμάρι

Thimari, Greece

Καθαρά και ρηχά νερά, προσεγμένη αμμουδιά και οργάνωση από beach bar με τουαλέτες, ξαπλώστρες και ομπρέλες συνθέτουν τον παραλιακό χαρακτήρα στο Θυμάρι, μια αμμουδερή παραλία «ταμάμ» για οικογένειες, ενώ έχει αρκετά ελεύθερα σημεία για να στήσετε τις δικές σας ομπρέλες (και κουβαδάκια). Ακόμα ένα «συν» το πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς πριν την παραλία και είναι αρκετά άνετο.

Κακιά Θάλασσα

20130519_145026

Κάθε άλλο παρά κακιά είναι αυτή η παραλία περί τα 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας στην Κερατέα και θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως το γιατί. Είναι αρκετά καθαρή, έχει ψιλό βοτσαλάκι και μέσα και έξω. Δεν έχει είσοδο, όμως διαθέτει ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και κυλικείο για τα απαραίτητα σνακ, αλλά και ελεύθερο πάρκινγκ. Μοναδικό μείον, ότι βαθαίνει σχετικά γρήγορα. Μην την προτιμήσετε αν φυσά βοριάς. Ακριβώς δίπλα, το Βρωμοπούσι έχει εξίσου καθαρά νερά, άμμο σε ένα μέρος της, ταβερνάκι, καφέ και ξαπλώστρες. Τσεκάρετέ το.

Ψάθα

Life's a beach

Κάτω από το πυκνό πευκόδασος του όρους Πατέρας, ο πατέρας και η μητέρα και τα παιδιά χαίρονται τα μπάνια τους σε αυτήν την σούπερ φιλική για οικογένειες παραλία του Κορινθιακού. Περίπου μια ώρα απόσταση από την Αθήνα, και βουτάτε σε όμορφα νερά με βοτσαλάκι, το οποίο όμως δεν θα ενοχλήσει τα πιτσιρίκια. Τριγύρω οι ταβέρνες και τα καφέ βγάζουν ξαπλώστρες και σερβίρουν ό,τι σνακ τραβά η όρεξή σας, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για να απλώσετε πετσέτες.

Αλεποχώρι

Alepochori beach

Περί τα 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο η ομώνυμη παραλία απλώνεται σε οκτώ ολόκληρα χιλιόμετρα κάποια πιο «κρυμμένα», άλλα πιο δημοφιλή και οικογενειακά. Εσείς θα στρώσετε πετσετούλα ή θα πιάσετε ξαπλώστρα στο κομμάτι που ξεκινά εκεί που βγάζει η οδός Ορέστη Γεωργακαράκου, με φόντο το καταπράσινο βουνό, έχοντας αφήσει το όχημα στο ελεύθερο πάρκινγκ δίπλα στην παραλία. Ταβερνάκια και καφέ καλύπτουν κάθε ανάγκη για σίτιση, ενώ το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι υπέροχο – και ας μην το εκτιμήσουν τα πιτσιρίκια.

Ανάβυσσος

Greece, Anavyssos beach

Αν πάλι δεν ψήνεστε να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα, τι θα λέγατε για μια «τσακ – μπαμ» απόδραση ως τον πανέμορφο κόλπο της Αναβύσσου, εκεί όπου θα βρείτε μια μεγάλη, ευρύχωρη παραλία με καθαρά νερά που είναι εξαιρετικά φιλικά προς τα παιδιά – μιας και δεν αργούν να βαθύνουν; Τα νερά είναι ήρεμα και προστατευμένα από αέρηδες, και τα beach bar παρόντα με όλες τις ανέσεις που μπορούν να προσφέρουν. Έχει και ένα ωραίο παρκάκι για περπάτημα το απόγευμα που θα έχει πέσει ο ήλιος, και διάφορα water sports στο παρακείμενο και δημοφιλές Kouros Club. Σημειώστε επίσης και την παιδική χαρά δίπλα στη θάλασσα, πάνω από το beach bar Nossa.

Χάρακας



Η τελευταία μεγάλη παραλία πριν το Σούνιο είναι… ατελείωτη, έχει πεντακάθαρα νερά, αφράτη αμμουδιά για καστράκια και παιχνίδι στην άμμο και αρκετή άπλα για τις ψάθες και τις ομπρέλες. Ο Χάρακας είναι (και) οργανωμένος με δύο beach bar απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε νερό, σνακς, καφεδάκια και τις απαραίτητες προμήθειες για τα πιτσιρίκια. Must επίσκεψη για μετά το μπάνιο, ο Σταμάτης στα Λεγραινά μια από τις καλύτερες οικογενειακές ταβέρνες της περιοχής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v